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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
21/06/2012 |
Data da última atualização: |
25/06/2012 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CRUZ NETO, A. J. da; OLIVEIRA, E. J. de; FREITAS, J. P. X. de F.; SANTOS, L. R. dos. |
Afiliação: |
ALIRIO JOSE DA CRUZ NETO, UFRB; EDER JORGE DE OLIVEIRA, CNPMF; JUAN PAULO XAVIER DE FREITAS FREITAS, MMX; LEANDRO RIBEIRO DOS SANTOS, UFRB. |
Título: |
Resistência a doenças foliares em variedades de maracujazeiro-amarelo. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECITEC RECÔNCAVO. 1., 2011, Cruz das Almas. Anais... Cruz das Almas: Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2011. 1 CD-ROM. |
Páginas: |
2 p. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Em paralelo aconteceram também os seguintes eventos: V Seminário de Pesquisa do Recôncavo da Bahia; V Seminário Estudantil de Pesquisa da UFRB; V Seminário da Pós-Graduação da UFRB; II Seminário Regional de Pesquisa da EBDA; 5ª Jornada Científica da Embrapa Mandioca e Fruticultura; VIII Seminário Estudantil de Pesquisa e Extensão da FAMAM; Semana de Ciência, Tecnologia e Inovação no Agronegócio; Fórum de Gestores de Iniciação Científica e Tecnológica da Bahia; II Simpósio Baiano de Defesa Agropecuária; I Semana de Educação Tutorial da UFRB. |
Conteúdo: |
O maracujazeiro-amarelo (Passiflora edulis Sims) é a espécie mais cultivada do gênero Passiflora, porém a produtividade média nacional é muito baixa em função de diversos problemas fitopatológicos. As doenças de maior importância econômicas são as de origem virótica, fúngicas (antracnose e verrugose) e causadas por bactérias. |
Palavras-Chave: |
Maracujá amarelo; Melhoramento genético. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/61263/1/RESISTENCIA-A-DOENCAS-FOLIARES-EM-VARIEDADES-DE-MARACUJAZEIR.PDF
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Marc: |
LEADER 01643nam a2200193 a 4500 001 1926879 005 2012-06-25 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCRUZ NETO, A. J. da 245 $aResistência a doenças foliares em variedades de maracujazeiro-amarelo. 260 $aIn: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECITEC RECÔNCAVO. 1., 2011, Cruz das Almas. Anais... Cruz das Almas: Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2011. 1 CD-ROM.$c2011 300 $a2 p. 500 $aEm paralelo aconteceram também os seguintes eventos: V Seminário de Pesquisa do Recôncavo da Bahia; V Seminário Estudantil de Pesquisa da UFRB; V Seminário da Pós-Graduação da UFRB; II Seminário Regional de Pesquisa da EBDA; 5ª Jornada Científica da Embrapa Mandioca e Fruticultura; VIII Seminário Estudantil de Pesquisa e Extensão da FAMAM; Semana de Ciência, Tecnologia e Inovação no Agronegócio; Fórum de Gestores de Iniciação Científica e Tecnológica da Bahia; II Simpósio Baiano de Defesa Agropecuária; I Semana de Educação Tutorial da UFRB. 520 $aO maracujazeiro-amarelo (Passiflora edulis Sims) é a espécie mais cultivada do gênero Passiflora, porém a produtividade média nacional é muito baixa em função de diversos problemas fitopatológicos. As doenças de maior importância econômicas são as de origem virótica, fúngicas (antracnose e verrugose) e causadas por bactérias. 653 $aMaracujá amarelo 653 $aMelhoramento genético 700 1 $aOLIVEIRA, E. J. de 700 1 $aFREITAS, J. P. X. de F. 700 1 $aSANTOS, L. R. dos
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
06/04/2020 |
Data da última atualização: |
20/04/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MIHAI, O.; KAWAMOTO, M. S.; LEBLANC, K. L.; GRINBERG, P.; NOGUEIRA, A. R. de A.; MESTER, Z. |
Afiliação: |
Ovidiu Mihai, National Research Council Canada; Mayumi S. Kawamoto, National Research Council Canada; Kelly L. LeBlanc, National Research Council Canada; Patricia Grinberg, National Research Council Canada; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; Zoltán Mester, National Research Council Canada. |
Título: |
Determination of chromium picolinate and trace hexavalent chromium in multivitamins and supplements by HPLC-ICP-QQQ-MS. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Composition and Analysis, v. 87, 2020, 103421. |
ISSN: |
0889-1575 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.jfca.2020.103421 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Chromium picolinate (CrPic) and trace hexavalent chromium (Cr(VI)) content were characterized in VITA-1 and VITB-1, two new multivitamin and mineral supplement candidate reference materials from National Research Council Canada, by two methods of high performance liquid chromatography inductively-coupled plasma triple quadrupole mass spectrometry. The conditions for the separation of Cr(VI) from EDTA-complexed Cr(III) were optimized such that species interconversions were not observed during analysis. Following extraction with dilute NH4OH in water at pH 10 (for Cr(VI)) or 3:2 acetonitrile:water (for CrPic) and quantification by standard addition, it was concluded that CrPic accounted for 95?96 % of the Cr in VITA-1 and VITB-1, while Cr(VI) was not present above the detection limit of 0.13 ?g Cr g?1. Using the two developed methodologies, commerciallyavailable nutritional supplements, in the form of vitamin tablets and dried food supplements, were assessed, and it was determined that CrPic accounted for the majority (92 %?98 %) of the chromium present in the tablets, and that Cr(VI) concentrations were below the detection limit for all samples except for the powdered beets where it accounted for nearly half of the total Cr present. |
Palavras-Chave: |
Chromium picolinate; Hexavalent chromium; Inductively coupled plasma mass spectrometry. |
Thesaurus NAL: |
High performance liquid chromatography; Ion exchange chromatography. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
Marc: |
LEADER 02154naa a2200265 a 4500 001 2121559 005 2020-04-20 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0889-1575 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.jfca.2020.103421$2DOI 100 1 $aMIHAI, O. 245 $aDetermination of chromium picolinate and trace hexavalent chromium in multivitamins and supplements by HPLC-ICP-QQQ-MS.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aChromium picolinate (CrPic) and trace hexavalent chromium (Cr(VI)) content were characterized in VITA-1 and VITB-1, two new multivitamin and mineral supplement candidate reference materials from National Research Council Canada, by two methods of high performance liquid chromatography inductively-coupled plasma triple quadrupole mass spectrometry. The conditions for the separation of Cr(VI) from EDTA-complexed Cr(III) were optimized such that species interconversions were not observed during analysis. Following extraction with dilute NH4OH in water at pH 10 (for Cr(VI)) or 3:2 acetonitrile:water (for CrPic) and quantification by standard addition, it was concluded that CrPic accounted for 95?96 % of the Cr in VITA-1 and VITB-1, while Cr(VI) was not present above the detection limit of 0.13 ?g Cr g?1. Using the two developed methodologies, commerciallyavailable nutritional supplements, in the form of vitamin tablets and dried food supplements, were assessed, and it was determined that CrPic accounted for the majority (92 %?98 %) of the chromium present in the tablets, and that Cr(VI) concentrations were below the detection limit for all samples except for the powdered beets where it accounted for nearly half of the total Cr present. 650 $aHigh performance liquid chromatography 650 $aIon exchange chromatography 653 $aChromium picolinate 653 $aHexavalent chromium 653 $aInductively coupled plasma mass spectrometry 700 1 $aKAWAMOTO, M. S. 700 1 $aLEBLANC, K. L. 700 1 $aGRINBERG, P. 700 1 $aNOGUEIRA, A. R. de A. 700 1 $aMESTER, Z. 773 $tJournal of Food Composition and Analysis$gv. 87, 2020, 103421.
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