|
|
Registros recuperados : 26 | |
6. | | GRINBERG, P. da S.; BERGMANN, N. T.; INSAURRIAGA, I. C.; CARDOSO, J. H. Avaliação do comportamento de estacas de Thitonia diversifolia (Hemsley) Gray em sistema agroflorestal na Encosta da Serra do Sudeste, RS. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 21.; MOSTRA CIENTÍFICA, 4., 2012, Pelotas. Anais... Pelotas: UFPelotas, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
| |
10. | | ESPINELLI, M. G. da C.; GRINBERG, P. da S.; DUARTE, A. da F.; MELO, M. Ocorrência da mosca-da-cebola [Delia, (Meigen, 1826)] - no município de Turuçu, RS. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 26.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO UFPEL, 19.; SEMANA INTEGRADA DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO, 3., 2017, Pelotas. Anais... Pelotas: UFPel, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
| |
11. | | BELLÉ, C.; MOCCELLIN, R.; PACHECO, D. R.; GRINBERG, P.; GOMES, C. B. Ocorrência do nematoidedas galhas (Meloidogyne spp.) em hortaliças no Rio Grande do Sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE NEMATOLOGIA, 35, 2018, Bento Gonçalves, RS.; Nematologia: problemas emergentes e estratégias de manejo. Anais, palestras e resumos... Pelotas: Embrapa Clima Temperado: Sociedade Brasileira de Nematologia: Bento Gonçalves, 2018. 239 p. p. 176 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
| |
14. | | CORREIA, G. S.; RODRIGUES, W. da S.; THUROW, L.; GRINBERG, P.; PINHEIRO, J. B.; GOMES, C. B. Evolução do "Amarelão" (Ditylenchus Dipsaci) em diferentes genótipos de alho em área naturalmente infestada. In: SEMANA INTEGRADA UFPEL, 7.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 23., 2021, Pelotas. Anais [online]... Pelotas: UFPEL, 2021. ENPÓS. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
| |
17. | | HELLER, E.; MÁRQUEZ, Y. A. L.; SILVA, W. R.; CLASIN, C. P. M.; CORREIA, G. S.; GRINBERG. P. S.; NEUSCHRANK, E. L.; GOMES, C. B. Detecção de espécies de Meloidogyne em hortaliças no Rio Grande do sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE NEMATOLOGIA, 36, 2019, Caldas Novas. Nematoides: da Ciência ao Campo. [Anais, palestras e resumos]. Campinas: Infobibos, 2019. Detection of Meloidogyne species sp. in vegetables in Rio Grande do Sul state. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
| |
18. | | GOMES, C. B.; OLIVEIRA, A. C. B. de; CORREIA, G. S.; OXLEY, H. N.; GRINBERG, P. S.; AZEVEDO, P. V. F. Detecção do nematoide dos cistos da soja (Heterodera glycines) em municípios da metade sul do RS. In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA, 38., 2023, Londrina. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2023. (Embrapa Soja. Eventos técnicos & científicos, 1). Editado por Fernando Augusto Henning, Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite. RPS 2023. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
| |
19. | | GOMES, C. B.; OLIVEIRA, A. C. B. de; CORREIA, G. S.; OXLEY, H. N.; GRINBERG, P. S.; AZEVEDO, P. V. F. Ocorrência do nematoide dos cistos da soja (Heterodera glycines) na metade sul do RS. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE NEMATOLOGIA, 38., 2023, Cuiabá. Nematologia para o futuro: sustentabilidade e tecnologia: anais... [Cuiabá: SBN, 2023]. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
| |
20. | | LEBLANC, K. L.; KAWAMOTO, M. S.; MAI LE, P.; GRINBERG, P.; NADEAU, K.; YANG, L.; NOGUEIRA, A. R. de A.; MESTER, Z. Quantitation of selenomethionine in multivitamins and selenium supplements by high performance liquid chromatography inductively-coupled plasma mass spectrometry. Food Analytical Methods, v. 12, p.1316-1326, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
| |
Registros recuperados : 26 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
19/07/2019 |
Data da última atualização: |
11/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
LEBLANC, K. L.; KAWAMOTO, M. S.; MAI LE, P.; GRINBERG, P.; NADEAU, K.; YANG, L.; NOGUEIRA, A. R. de A.; MESTER, Z. |
Afiliação: |
Kelly L. LeBlanc, National Research Council Canada; Mayumi S. Kawamoto, USP; Phuong-Mai Le, National Research Council Canada; Patricia Grinberg, National Research Council Canada; Kenny Nadeau, National Research Council Canada; Lu Yang, National Research Council Canada; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; Zoltán Mester, National Research Council Canada. |
Título: |
Quantitation of selenomethionine in multivitamins and selenium supplements by high performance liquid chromatography inductively-coupled plasma mass spectrometry. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Food Analytical Methods, v. 12, p.1316-1326, 2019. |
ISSN: |
1936-976X |
DOI: |
10.1007/s12161-019-01442-6 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
VITA-1 and VITB-1 multivitamin and mineral supplement candidate reference materials from the National Research Council Canada were analyzed for their total selenium and selenomethionine contents. Following a methanesulfonic acid reflux to extract selenomethionine from the selenized yeast in the multivitamins, analysis by high-performance liquid chromatographyinductively coupled plasma triple quadrupole mass spectrometry resulted in concentrations of 7.4 ± 3.0 μg SeMet g?1 and 16.4 ± 6.5 μg SeMet g−1 in VITA-1 and VITB-1, respectively. Twelve commercially available multivitamins and selenium supplements were analyzed following the same protocol. Seven of these were noted to contain 85?115%of the selenium stated on the label; the others ranged from 5 to 147% of the claimed amount. Only one multivitamin contained selenomethionine at a concentration above the detection limit, but the amount found in the selenium supplements matched the label claims within a reasonable level of uncertainty. For comparison, two certified reference materials?wheat gluten and egg powder, both certified for total selenium only?were also examined and it was determined that selenomethionine accounted for 58% and 25% of the selenium in these food products, respectively. |
Palavras-Chave: |
Certified reference material; Inductively coupled plasma mass spectrometry; Nutritional supplement; Suplementos multivitamínicos. |
Thesagro: |
Selênio. |
Thesaurus NAL: |
Multivitamin supplements; Selenium; Selenomethionine. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
Marc: |
LEADER 02333naa a2200325 a 4500 001 2110755 005 2019-12-11 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1936-976X 024 7 $a10.1007/s12161-019-01442-6$2DOI 100 1 $aLEBLANC, K. L. 245 $aQuantitation of selenomethionine in multivitamins and selenium supplements by high performance liquid chromatography inductively-coupled plasma mass spectrometry.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aVITA-1 and VITB-1 multivitamin and mineral supplement candidate reference materials from the National Research Council Canada were analyzed for their total selenium and selenomethionine contents. Following a methanesulfonic acid reflux to extract selenomethionine from the selenized yeast in the multivitamins, analysis by high-performance liquid chromatographyinductively coupled plasma triple quadrupole mass spectrometry resulted in concentrations of 7.4 ± 3.0 μg SeMet g?1 and 16.4 ± 6.5 μg SeMet g−1 in VITA-1 and VITB-1, respectively. Twelve commercially available multivitamins and selenium supplements were analyzed following the same protocol. Seven of these were noted to contain 85?115%of the selenium stated on the label; the others ranged from 5 to 147% of the claimed amount. Only one multivitamin contained selenomethionine at a concentration above the detection limit, but the amount found in the selenium supplements matched the label claims within a reasonable level of uncertainty. For comparison, two certified reference materials?wheat gluten and egg powder, both certified for total selenium only?were also examined and it was determined that selenomethionine accounted for 58% and 25% of the selenium in these food products, respectively. 650 $aMultivitamin supplements 650 $aSelenium 650 $aSelenomethionine 650 $aSelênio 653 $aCertified reference material 653 $aInductively coupled plasma mass spectrometry 653 $aNutritional supplement 653 $aSuplementos multivitamínicos 700 1 $aKAWAMOTO, M. S. 700 1 $aMAI LE, P. 700 1 $aGRINBERG, P. 700 1 $aNADEAU, K. 700 1 $aYANG, L. 700 1 $aNOGUEIRA, A. R. de A. 700 1 $aMESTER, Z. 773 $tFood Analytical Methods$gv. 12, p.1316-1326, 2019.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|