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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoGRANATO, D.; PIEKARSKI, F. V. B. W.; RIBANI, R. H. Composição mineral de biscoitos elaborados a partir de farinhas de amêndoa ou amendoim adicionadas de ferro. Pesquisa Agropecuária Tropical, v. 39, n. 2, p. 92-97, abr./jun., 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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2.Imagem marcado/desmarcadoGRANATO, D.; NUNES, D. S.; MATTOS, P. P. de; RIOS, E. de M.; GLINSKI, A.; RODRIGUES, L. C.; ZANUSSO JÚNIOR, G. Chemical and biological evaluation of rejects from the wood industry. Brazilian Archives of Biology and Technology: an International Journal, Curitiba, v. 48, n. 3, p. 237-241, May 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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3.Imagem marcado/desmarcadoDE OLIVEIRA, M. S.; ASCARI, J.; NUNES, D. S.; GRANATO, D.; SCHARF, D. R.; SIMIONATTO, E. L.; HEIDEN, G.; SOLEY, B. S.; OTUKI, M. F. Chemical Composition and Anti-Inflammatory Activity of the Essential Oil from the Leaves of Male and Female Specimens of Baccharis punctulata DC. In: BRAZILIAN CONFERENCE ON NATURAL PRODUCTS, 6.; ANNUAL MEETING ON MICROMOLECULAR EVOLUTION, SYSTEMATICS AND ECOLOGY, 32., 2017, Vitória. Anais... Vitória: UFES, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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4.Imagem marcado/desmarcadoASCARI, J.; OLIVEIRA, M. S. de; NUNES, D. S.; GRANATO, D.; SCHARF, D. R.; SIMIONATTO, E.; OTUKI, M.; SOLEY, B.; HEIDEN, G. Chemical composition, antioxidant and anti-inflammatory activities of the essential oils from male and female specimens of Baccharis punctulata (Asteraceae). Journal of Ethnopharmacology, v. 234, p. 1-7, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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5.Imagem marcado/desmarcadoGRANATO, D.; NUNES, D. S.; MATTOS, P. P. de; RIOS, E. de M.; GLINSKI, A.; RODRIGUES, L. C.; ZANUSSO JUNIOR, G. Avaliação química e biológica de rejeitos da indústria madeireira. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA QUÍMICA, 15; CONGRESSO BRASILEIRO DE TERMODINÂMICA APLICADA, 2., 2004, Curitiba. A engenharia química e o desenvolvimento sustentável: anais. Curitiba: UFPR, 2004. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSTRUIVING, S.; HACKE, A. C. M.; SIMIONATTO, E. L.; SCHARF, D. R.; KLIMACZEWSKI, C. V.; BESTEN, M. A.; HEIDEN, G.; BOLIGON, A. A.; ROCHA, J. B. T.; VELLOSA, J. C. R.; NUNES, D. S.; GRANATO, D.; PEREIRA, R. P. Effects of gender and geographical origin on the chemical composition and antiradical activity of Baccharis myriocephala and and Baccharis trimera. Foods, v. 9, n. 10, 1433, 2020. 18 p. Published: 9 October 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  02/12/2020
Data da última atualização:  02/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  STRUIVING, S.; HACKE, A. C. M.; SIMIONATTO, E. L.; SCHARF, D. R.; KLIMACZEWSKI, C. V.; BESTEN, M. A.; HEIDEN, G.; BOLIGON, A. A.; ROCHA, J. B. T.; VELLOSA, J. C. R.; NUNES, D. S.; GRANATO, D.; PEREIRA, R. P.
Afiliação:  SUZANA STRUIVING, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; ANA CAROLINA MENDES HACKE, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; EDÉSIO LUIZ SIMIONATTO, UNIVERSIDADE REGIONAL DE BLUMENAU; DILAMARA RIVA SCHARF, UNIVERSIDADE REGIONAL DE BLUMENAU; CLÁUDIA VARGAS KLIMACZEWSKI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; MICHELE APARECIDA BESTEN, INSTITUTO FEDERAL DO PARANÁ; GUSTAVO HEIDEN, CPACT; ALINE AUGUSTI BOLIGON, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; JOÃO BATISTA TEIXEIRA ROCHA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; JOSÉ CARLOS REBUGLIO VELLOSA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; DOMINGOS SÁVIO NUNES, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; DANIEL GRANATO, NATURAL RESOURCES INSTITUTE FINLAND; ROMAIANA PICADA PEREIRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA.
Título:  Effects of gender and geographical origin on the chemical composition and antiradical activity of Baccharis myriocephala and and Baccharis trimera.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Foods, v. 9, n. 10, 1433, 2020.
Páginas:  18 p.
ISSN:  2304-8158
DOI:  10.3390/foods9101433
Idioma:  Inglês
Notas:  Published: 9 October 2020.
Conteúdo:  This study aimed to characterize and compare essential oils and ethyl acetate fractions obtained in basic and acidic conditions from both male and female Baccharis species (Baccharis myriocephala and Baccharis trimera) from two different Brazilian regions. Samples were characterized according to their chemical compositions and antiradical activity by 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) and 2,2?-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulfonic acid) (ABTS) assays. Principal component analysis (PCA) provided a clear separation regarding the chemical composition of essential oils from the samples obtained from different regions by using gas chromatography?mass spectrometry with flame-ionization detection (GC-MS-FID). PCA also revealed that gender and region of plant collections did not influence the chemical composition and antiradical activity of ethyl acetate fractions, which was corroborated with hierarchical cluster analysis (HCA) data. High performance liquid chromatography with diode-array detector (HPLC-DAD) identified significant quantities of flavonoids and phenolic acids in the fractions obtained in basic and acidic fractions, respectively. The obtained results clearly demonstrated that the geographical region of plant collection influenced the chemical composition of essential oils from the studied Baccharis species. Moreover, the obtained fractions were constituted by several antiradical compounds, which reinforced the usage of these species in folk medicine.
Thesagro:  Baccharis; Carqueja; Óleo Essencial.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218614/1/Effects-of-gender-and-geographical-origin.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT21722 - 1UPCAP - DD
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