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Registros recuperados : 36 | |
3. | | ALMEIDA, G. K. de; MARODIN, G. A. B.; QUEIROZ, H. T.; GONZATTO, M. P. Productive and vegetative performance of peach trees grafted on six rootstocks in a replanting area. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 4, p. 364-371, abr. 2016. Título em português: Desempenho produtivo e vegetativo de pessegueiros enxertados sobre seis porta?enxertos em uma área de replantio. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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5. | | GRIEBELER, S. R.; GONZATTO, M. P.; SCIVITTARO, W. B.; OLIVEIRA, R. P. de; SCHWARZ, S. F. Diagnóstico nutricional de pomares de laranjeiras da fronteira oeste do Rio Grande do Sul. Pesquisa Agropecuária Gaúcha, v. 26, n. 1, p. 114-130, 2020. Edição está em andamento, na modalidade de publicação contínua. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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6. | | GONZATTO, M. P.; GRIEBELER, S. R.; BÖETTCHER, G. N.; OLIVEIRA, R. P. de; SCHWARZ, S. F. Desempenho produtivo de 28 porta-enxertos para a laranjeira 'valência' na fronteira oeste do Rio Grande do Sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 25.; REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE INTERAMERICANA DE HORTICULTURA TROPICAL, 63., 2017, Porto Seguro. Anais... [S.l.]: SBF, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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9. | | SULZBACH, M.; OLIVEIRA, R. P. de; WAQUIL, P. D.; GIRARDI, E. A.; GONZATTO, M. P.; SCHWARZ, S. F. Characterization of citrus farms production systems used in Rio Grande do Sul, Brazil. In: INTERNATIONAL CITRUS CONGRESS, 2016, Foz do Iguaçu. Sustainable citriculture: the role of applied knowledge: abstract book. Londrina: IAPAR; Campinas: IAC, 2016. p. 53 Resumo S1-307. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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10. | | SULZBACH, M.; OLIVEIRA, R. P. de; WAQUIL, P. D.; GIRARDI, E. A.; GONZATTO, M. P.; SCHWARZ, S. F. Characterization of citrus farms production systems used in Rio Grande do Sul, Brazil. In: INTERNATIONAL CITRUS CONGRESS, 2016, Foz do Iguaçu. Sustainable citriculture: the role of applied knowledge: abstract book. Londrina: IAPAR; Campinas: IAC, 2016. p. 53 ICC 2016. Resumo S1-307. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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12. | | GONZATTO, M. P.; PETRY, H. B.; LOPES, A. A.; SCHNEIDER, L. A.; OLIVEIRA, R. P. de; SCHWARZ, S. F. Maturação de frutos do tangoreiro ´hada` enxertado sobre sete porta-enxertos no rio grande do sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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13. | | GONZATTO, M. P.; KOVALESKI, A. P.; BÖETTCHER, G. N.; BENDER, R. J.; OLIVEIRA, R. P. de; SCHWARZ, S. F. Horticultural performance of Lee tangelo grafted onto six rootstocks in South Brazil. Citrus Research & Technology, v. 37, n. 1, p. 47-65, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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16. | | SCHWARZ, S. F.; GONZATTO, M. P.; SCHNEIDER, L.; LOPES, A. A.; KOVALESKI, A. P.; OLIVEIRA, R. P. de. Porta-enxertos para o tangoreiro ´hada` no rio grande do sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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18. | | OLIVEIRA, P. D. de; MORODIN, G. A. B.; ALMEIDA, G. K. de; GONZATTO, M. P.; DARDE, D. C. Heading of shoots and hand thinning of flowers and fruits on 'BRS Kampai' peach trees. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n, 11, p. 1006-1016, novembro 2017. Título em português: Desponte de ramos e raleio manual de flores e frutos em pessegueiros 'BRS Kampai'. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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19. | | GONZATTO, M. P.; SCHWARZ, S. F.; OLIVEIRA, R. P. de; BENDER, R. J.; SOUZA, P. V. D. de. 'URSBRS HADA': tangoreiro de maturação tardia e duplo propósito. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 37, n. 2, p. 524- 527 , Junho 2015. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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20. | | GRIEBELER, S. R.; GONZATTO, M. P.; BÖETTCHER, G. N.; SCHNEIDER, L. A.; SULZBACH, M.; GARGIONI, E. D.; SCHWARZ, S. F. Successive applications of gibberellic acid to reduce flowering of 'Montenegrina' mandarin in alternate bearing. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 56, e02303, 2021. Título em português: Aplicações sucessivas de ácido giberélico para redução de florescimento de tangerineira 'Montenegrina' em alternância de produção. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 36 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
22/12/2017 |
Data da última atualização: |
22/12/2017 |
Autoria: |
OLIVEIRA, P. D. de; MORODIN, G. A. B.; ALMEIDA, G. K. de; GONZATTO, M. P.; DARDE, D. C. |
Afiliação: |
Paula Duarte de Oliveira, Universidade Federal do Rio Grande do Sul; Gilmar Arduino Bettio Marodin, Universidade Federal do Rio Grande do Sul; Gustavo Klamer de Almeida, Universidade Federal do Rio Grande do Sul; Mateus Pereira Gonzatto, Universidade Federal do Rio Grande do Sul; Daniel Chamorro Darde, Universidade Federal do Rio Grande do Sul. |
Título: |
Heading of shoots and hand thinning of flowers and fruits on 'BRS Kampai' peach trees. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n, 11, p. 1006-1016, novembro 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Desponte de ramos e raleio manual de flores e frutos em pessegueiros 'BRS Kampai'. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the effect of shoot heading and of hand thinning in different development stages of flowers and fruits on the fruit production and quality of 'BRS Kampai' peach (Prunus persica) trees. The experiment was performed during three crop years, under the conditions of the ?Depressão Central? region in the state of Rio Grande do Sul, Brazil, and the treatments were: T1, heading of half of the mixed shoot; T2, heading of one third of the mixed shoot; T3, flower thinning in the pink bud stage; T4, thinning at full bloom; T5, thinning of fruit with 5 mm; T6, thinning of fruit with 20 mm; and T7, no thinning or heading (control). Fruit production and quality were evaluated. Plants with no thinning were more productive, but showed high frequency of fruits with a diameter smaller than 60 mm. Shoot heading reduced production per tree and resulted in small-sized fruit. Thinning time did not affect production, and fruit size was greater when thinning was performed at the bloom stage. 'BRS Kampai' peach trees can be thinned starting at bloom, which provides greater fruit size, with no production loss. |
Palavras-Chave: |
Qualidade de fruto. |
Thesagro: |
Produtividade; Prunus Persica. |
Thesaurus NAL: |
Fruit quality; Yields. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169698/1/Heading-of-shoots-and-hand-thinning.pdf
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Marc: |
LEADER 01952naa a2200241 a 4500 001 2083375 005 2017-12-22 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOLIVEIRA, P. D. de 245 $aHeading of shoots and hand thinning of flowers and fruits on 'BRS Kampai' peach trees. 260 $c2017 500 $aTítulo em português: Desponte de ramos e raleio manual de flores e frutos em pessegueiros 'BRS Kampai'. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the effect of shoot heading and of hand thinning in different development stages of flowers and fruits on the fruit production and quality of 'BRS Kampai' peach (Prunus persica) trees. The experiment was performed during three crop years, under the conditions of the ?Depressão Central? region in the state of Rio Grande do Sul, Brazil, and the treatments were: T1, heading of half of the mixed shoot; T2, heading of one third of the mixed shoot; T3, flower thinning in the pink bud stage; T4, thinning at full bloom; T5, thinning of fruit with 5 mm; T6, thinning of fruit with 20 mm; and T7, no thinning or heading (control). Fruit production and quality were evaluated. Plants with no thinning were more productive, but showed high frequency of fruits with a diameter smaller than 60 mm. Shoot heading reduced production per tree and resulted in small-sized fruit. Thinning time did not affect production, and fruit size was greater when thinning was performed at the bloom stage. 'BRS Kampai' peach trees can be thinned starting at bloom, which provides greater fruit size, with no production loss. 650 $aFruit quality 650 $aYields 650 $aProdutividade 650 $aPrunus Persica 653 $aQualidade de fruto 700 1 $aMORODIN, G. A. B. 700 1 $aALMEIDA, G. K. de 700 1 $aGONZATTO, M. P. 700 1 $aDARDE, D. C. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 52, n, 11, p. 1006-1016, novembro 2017.
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