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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  02/03/2022
Data da última atualização:  10/10/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  FREITAS-SILVA, O.; COELHO, C. C. DE S.; TROMBETE, F. M.; CONCEIÇÃO, R. R. P. DA; RIBEIRO-SANTOS, R.
Afiliação:  OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; CAROLINE CORRÊA DE SOUZA COELHO, UNIRIO; FELIPE MACHADO TROMBETE, UFSJ; RENATA REGINA PEREIRA DA CONCEIÇÃO, UFMG; REGIANE RIBEIRO-SANTOS, IFPE.
Título:  Chemical Degradation of Afatoxins.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: Khalid Rehman HAKEEM, K. R.; OLIVEIRA, C. A. F. DE; ISMAIL, A. (ed.). Aflatoxins in Food: A Recent Perspective. Springer, cap. 11, p. 233-258, 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The removal of toxigenic fungi species from the genus Aspergillus and their highly toxic aflatoxins from contaminated foodstuffs is a difficult task, in view of their high resistance to heat treatments and solubility only in intermediate polar solvents. In this regard, chemical methods have been proposed for decontamination of aflatoxins (AFs) in foodstuffs, including ozonation, application of organic acids, hydrogen peroxide, and plant extracts, among other compounds. However, the production and use of chemical compounds are subjected to strong legislative pressure. This chapter presents the state of the art on the control of mycotoxins regarding the application of chemicals for the reduction of fungi and degradation of AFs, as well as corresponding regulatory and food safety issues. One of the most relevant chemical methods is the ozonated water which, in addition to being effective in AF detoxification, also eliminates pathogenic agents and microorganisms, contributing to food safety. However, the choice of the chemical product, concentration, time, and way of application generally has a large impact on the sensory attributes and nutritional values of the treated foods. In addition, residues from chemical used for aflatoxin decontamination can cause direct damage to human and animal health or induce negative effects through interaction with other nutrients. Further studies are necessary to better understand the mechanisms of detoxification by chemical compounds aiming at ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ammonization; Chemical detoxification; Organic acids.
Thesaurus Nal:  Aflatoxins; Food technology; Ozone; Plant extracts.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15294 - 1UPCPL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  14/01/2013
Data da última atualização:  17/02/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MOIANA, L. D.; VIDIGAL FILHO, P. S.; GONÇALVES-VIDIGAL, M. C.; LACANALLO, G. F.; GALVÁN, M. Z.; CARVALHO, L. P. de; MALEIA, M. P.; PACHECO, C. M.; RIBEIRO, T.; ZENI NETO, H.; COIMBRA, G. K.
Afiliação:  Leonel Domingos Moiana, Intituto de Investigação Agrária; Pedro Soares Vidigal Filho, Universidade Estadual de Maringá; Maria Celeste Gonçalves-Vidigal, Universidade Estadual de Maringá; Giselly Figueiredo Lacanallo, Universidade Estadual de Maringá; Marta Zulema Galván, CONICET - Laboratório de Biotecnologia EEA INTA; LUIZ PAULO DE CARVALHO, CNPA; Manuel Pedro Maleia, Instituto de Investigação Agrária; Cynthia Maritza Pacheco, Universidade Estadual de Maringá; Tiago Ribeiro, Universidade Estadual de Maringá; Hugo Zeni Neto, Universidade Estadual de Maringá; Gislayne Kelly Coimbra, Universidade Estadual de Maringá.
Título:  Genetic diversity and population structure of cotton ( Gossypium hirsutum L. race latifolium H.) using microsatellite markers.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  African Journal of Biotechnology, v. 11, n. 54, p. 11640-11647, jul. 2012
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  GOSSYPIUM HIRSUTUM L.
Thesagro:  Algodão.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPA27105 - 1UPCAP - PP003/1212/003
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