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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  04/10/2006
Data da última atualização:  12/04/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ARAÚJO, A. S. F.; MONTEIRO, R. T. R.; ABAKERLI, R. B.
Afiliação:  A. S. F. ARAÚJO, aCentro de Energia Nuclear na Agricultura; R. T. R. MONTEIRO, Embrapa Meio Ambiente; R. B. ABAKERLI, Embrapa Meio Ambiente.
Título:  Effect of glyphosate on the microbial activity of two Brazilian soils.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Chemosphere, Oxford, v. 52, p. 799-804, 2003.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Glyphosate [N-(phosphonomethyl)-glycine] is a broad-spectrum, non-selective, post-emergence herbicide that is widely used in agricultural. We studied, in vitro, changes in the microbial activity of typical Hapludult and Hapludox Brazilian soils, with and without applied glyphosate. Glyphosate was applied at a rate of 2.16 mg glyphosate kg[-1] of soil and microbial activity was measured by soil respiration (evolution of CO[2]) and fluorescein diacetate (FDA) hydrolysis over a period of 32 days. We found an increase of 10-15% in the CO[2] evolved and a 9-19% increase in FDA hydrolyses in the presence of glyphosate compared with the same type of soil which had never received glyphosate. Soil which had been exposed to glyphosate for several years had the strongest response in microbial activity. Most probable number (MPN) counts showed that after 32 days incubation the number of actinomycetes and fungi had increased while the number of bacteria showed a slight reduction. After the incubation period, high pressure liquid chromatography (HPLC) detected the glyphosate metabolite aminomethyl phosphonic acid (AMPA), indicating glyphosate degradation by soil microorganisms.
Thesagro:  Biodegradação; Herbicida.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163844/1/Araujo-Effect-6438.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA6438 - 1UPCAP - DD2006.00018
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Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  21/08/2002
Data da última atualização:  07/06/2018
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  TOME, P. H. F.; SANTOS, J. P. dos; GONÇALVES, R. A.; PEREIRA FILHO, I. A.
Afiliação:  Embrapa Milho e Sorgo; ISRAEL ALEXANDRE PEREIRA FILHO, CNPMS.
Título:  Processamento mínimo de minimilho.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2001.
Páginas:  2 p.
Série:  (Embrapa Milho e Sorgo. Comunicado técnico, 32).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Procedimentos para o minimilho em bandejas. Fluxograma para o processamento mínimo de minimilho.
Palavras-Chave:  Babycorn; Brasil; Maize; Minas Gerais; Minimilho; Processing; Sete Lagoas.
Thesagro:  Milho; Processamento.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/30149/1/Ct.32.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS13809 - 1UMTFL - DD
CPAO22416 - 1UMTFL - --FOL 13591FOL 13591
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