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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  16/11/2018
Data da última atualização:  11/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ALESSI, A. M.; BIRD, S. M.; OATES, N. C.; LI, Y.; DOWLE, A. A.; NOVOTNY, E. H.; AZEVEDO, E. R. de; BENNETT, J. P.; POLIKARPOV, I.; YOUNG, J. P. W.; MCQUEEN-MASON, S. J.; BRUCE, N. C.
Afiliação:  ANNA M. ALESSI, UNIVERSITY OF YORK; SUSANNAH M. BIRD, UNIVERSITY OF YORK; NICOLA C. OATES, UNIVERSITY OF YORK; YI LI, UNIVERSITY OF YORK; ADAM A. DOWLE, UNIVERSITY OF YORK; ETELVINO HENRIQUE NOVOTNY, CNPS; EDUARDO R. DE AZEVEDO, USP; JOSEPH P. BENNETT, UNIVERSITY OF YORK; IGOR POLIKARPOV, USP; J. PETER W. YOUNG, UNIVERSITY OF YORK; SIMON J. MCQUEEN-MASON, UNIVERSITY OF YORK; NEIL C. BRUCE, UNIVERSITY OF YORK.
Título:  Defining functional diversity for lignocellulose degradation in a microbial community using multi-omics studies.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Biotechnology for Biofuels, v. 11, article 166, 2018.
DOI:  https://doi.org/10.1186/s13068-018-1164-2
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: Lignocellulose is one of the most abundant forms of fixed carbon in the biosphere. Current industrial approaches to the degradation of lignocellulose employ enzyme mixtures, usually from a single fungal species, which are only effective in hydrolyzing polysaccharides following biomass pre-treatments. While the enzymatic mechanisms of lignocellulose degradation have been characterized in detail in individual microbial species, the microbial communities that efficiently breakdown plant materials in nature are species rich and secrete a myriad of enzymes to perform "community-level" metabolism of lignocellulose. Single-species approaches are, therefore, likely to miss important aspects of lignocellulose degradation that will be central to optimizing commercial processes. Results: Here, we investigated the microbial degradation of wheat straw in liquid cultures that had been inoculated with wheat straw compost. Samples taken at selected time points were subjected to multi-omics analysis with the aim of identifying new microbial mechanisms for lignocellulose degradation that could be applied in industrial pretreatment of feedstocks. Phylogenetic composition of the community, based on sequenced bacterial and eukaryotic ribosomal genes, showed a gradual decrease in complexity and diversity over time due to microbial enrichment. Taxonomic affiliation of bacterial species showed dominance of Bacteroidetes and Proteobacteria and high relative abundance of genera Asticcacau... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  CAZy; Metasecretome.
Thesaurus Nal:  Lignocellulose.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/186133/1/2018-044.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS19991 - 1UPCAP - DD2018.00272
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Acre; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia.
Data corrente:  30/09/2009
Data da última atualização:  15/04/2021
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  VILARINHO, A. A.; LOPES, A. de M.; FREIRE FILHO, F. R.; GONÇALVES, J. R. P.; ALVES, J. M. A.; MARINHO, J. T. de S.; VIEIRA JÚNIOR, J. R.; CAVALCANTE, E. da S.
Afiliação:  Aloisio Alcantara Vilarinho, Embrapa Roraima; Altevir de Matos Lopes, Embrapa Amazônia Oriental; Francisco Rodrigues Freire Filho, Embrapa Meio-Norte; José Roberto Pupo Gonçalves, Embrapa Amazônia Ocidental; José Maria Arcanjo Alves, Universidade Federal de Roraima; José Tadeu de Souza Marinho, Embrapa Acre; José Roberto Vieira Júnior, Embrapa Rondônia; Emanuel da Silva Cavalcante, Embrapa Amapá.
Título:  Melhoramento.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: ZILLI, J. E.; VILARINHO, A. A.; ALVES, J. M. A. (Ed.). A cultura do feijão-caupi na Amazônia brasileira. Boa Vista: Embrapa Roraima, 2009. p. 105-130.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Melhoramento genético. Cultivares desenvolvidas para a Região Amazônica. Ipean V-69. Manaus. BR 8 Caldeirão. BR 4 Rio Branco e BR 5 Cana Verde. BR 2 Bragança e BR 3 Tracuateua. Amapá. BRS Mazagão. Cultivar BR 3 Tracuateua purificada. BRS Urubuquara e BRS Milênio. BRS Novaera. BRS Cauamé, BRS Tumucumaque, BRS Xiquexique e BRS Potengi. Cultivares utilizadas na Região Amazônica.
Palavras-Chave:  Aspectos socioeconômicos; Caupi; Feijão-caupi; Histórico; Melhoramento genético; Vigna unguiculata (L) Walp.
Thesagro:  Feijão de corda; Genética vegetal; Melhoramento; Melhoramento genético vegetal; Pesquisa; Produtividade; Variedade; Vigna Unguiculata.
Thesaurus NAL:  Amazonia.
Categoria do assunto:  --
G Melhoramento Genético
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA22091 - 1UPCPL - PP635.6592Z69c
CPAF-AC22561 - 1UPCPL - DDPL 1002
CPAF-AP14864 - 1UPCPL - PP635.652Z69c
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CPAMN24128 - 1UPCPL - PP635.652Z69c2010.00048
CPATU53540 - 1UPCPL - PP635.6592Z69c
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