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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  10/08/2017
Data da última atualização:  13/06/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, R. A. de; TEIXEIRA, A. B. S.; PIGNATARO, T. A.; FREITAS, M. L.; TEIXEIRA, H. C. A.; CARVALHO, J. de O.; DODE, M. A. N.; PIVATO, I.; BUDIK, S.
Afiliação:  RODRIGO ARRUDA DE OLIVEIRA, UNB; ALINE BATISTA SILVA TEIXEIRA, UNB; TATIANA ALMEIDA PIGNATARO, UNB; MARIANE LEÃO FREITAS, UNB; HEITOR CASTRO ALVES TEIXEIRA, UNB; JOSÉ DE OLIVEIRA CARVALHO; MARGOT ALVES NUNES DODE, CENARGEN; IVO PIVATO, UNB; SVEN BUDIK, VETERINARY UNIVERSITY VIENNA, AUSTRIA.
Título:  Evaluation of hypo-osmotic swelling test and supra vital staining technique as indicators for donkey semen freezability.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pferdeheilkunde, v. 33, n. 2, p. 159-164, 2017.
DOI:  10.21836/PEM20170208
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Eosin-nigrosin; Plasma membrane integrity.
Thesagro:  Equus Asinus; Sêmen.
Thesaurus Nal:  Cryopreservation; Reproduction.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN36912 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrossilvipastoril.
Data corrente:  14/02/2020
Data da última atualização:  14/02/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  GONÇALVES, F. M.; FIDALSKI, M.; BOTELHO, S. de C. C.; AGOSTINI, J. da S.
Afiliação:  FLÁVIA MARIA GONÇALVES, UFMT, Sinop-MT; MARIA FIDALSKI, UFMT, Sinop-MT; SILVIA DE CARVALHO CAMPOS BOTELHO, CPAMT; JULIANA DA SILVA AGOSTINI, IFMT, Sinop-MT.
Título:  Characterization of acerola byproduct flour during storage in different packaging.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 13., 2019, Campinas, SP. O futuro dos alimentos: Anais... Campinas, SP: Galoá, 2019.
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo 112414.
Conteúdo:  Considering the nutritional richness, the presence of bioactive compounds and the potential for the processing and utilization of acerola by-products, the objective was to evaluate the physico-chemical transformations that occur during the storage of a flour obtained from the industrial byproduct of acerola in different types of packaging.The flour was produced by drying the by-product in an oven with air circulation at 65 ° C, crushed, sieved (16 mesh) and stored for up to 180 days in the following packages: vacuum bag (VAC), ethylene polytetraphthalate PET), polystyrene (PLT) pots and polypropylene (PP) pots and analyzed every 45 days.The parameters of pH, moisture, water activity (Aqualab), acidity in citric acid, glucose reducing sugars, color (L* Chroma and Hue), ascorbic acid (Tillmans method), anthocyanins, flavonoids, total phenols (Folin-Ciocalteau) and antioxidant potential (DPPH) were determined, whose results at time 0 were 3.56; 10.55 g 100g; 0.39; 5.36 g 100g-1; 24.63 g 100g-1; 36.60; 26.85; 63.76; 964.80 mg 100g-1; 15.66 mg 100g-1; 149.30 mg 100g-1; 1319.55 mg 100g- 1; 252.40 μg mL-1 (EC-50), respectively. There was significant interaction for storage period x packaging in most variables except pH, potential antioxidants and Chroma that were influenced only by storage time. In general, most of the packaging treatments presented a linear and gradual increase of humidity (66.16%) and a gradual and linear decrease in the values of L* (-4.78%) and sugar conte... Mostrar Tudo
Thesagro:  Acerola; Armazenamento de Alimento.
Thesaurus NAL:  Malpighia emarginata; Shelf life.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/210825/1/2019-cpamt-silvia-botelho-characterization-acerola-byproduct-flour-storage-different-packaging.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMT1508 - 1UPCRA - DD
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