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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoLEAO, P. C. de S.; GONÇALVES, D. A. R.; COSTA, J. P. D. Phenological and thermal demand of table grape cultivars grown in tropical zones of Brazil. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GRAPEVINE PHYSIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, 9., 2013, La Serena. Book of abstracts... La Serena, Chile: INIA: ISHS, 2013. p. 121-122.

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2.Imagem marcado/desmarcadoLEAO, P. C. de S.; GONÇALVES, D. A. R.; COSTA, J. P. D. Phenological and thermal requirements of table grape cultivars grown in tropical zones of Brazil. Acta Horticulturae, Leuven, n. 1157, p. 203-208, abr. 2017. Edição do Proceedings of the IX International Symposium on Grapevine Physiology and Biotechnology, La Serena, Chile, abr. 2017.

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3.Imagem marcado/desmarcadoLEAO, P. C. de S.; SANTOS, A. R. L. dos; GONÇALVES, D. A. R.; COSTA, J. P. D. Effects of leaf removal and topping on Syrah grapevine in the tropical semi-arid region of Brazil. Acta Horticulturae, Leuven, n. 1157, p. 351-356, abr. 2017. Edição do Proceedings of the IX International Symposium on Grapevine Physiology and Biotechnology, La Serena, Chile, abr. 2017.

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4.Imagem marcado/desmarcadoLEAO, P. C. de S.; SANTOS, A. R. L. dos; GONÇALVES, D. A. R.; DIAS, J. P. Effects of defoliation and topping on syrah grapevine in tropical semi arid of Brazil. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GRAPEVINE PHYSIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, 9., 2013, La Serena. Book of abstracts... La Serena, Chile: INIA: ISHS, 2013. p. 121.

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5.Imagem marcado/desmarcadoGOMES, T. de F.; NUNES, B. T. G.; GONÇALVES, D. A. R.; COSTA, J. P. D.; LEAO, P. C. de S. Influência do sistema de condução e de porta-enxertos sobre a produção e vigor de videiras jovens Syrah e Chenin Blanc. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 8., 2013, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2013. p. 239-245. (Embrapa Semiárido. Documentos, 253).

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6.Imagem marcado/desmarcadoGONÇALVES, D. A. R.; COSTA, J. D. da; NUNES, B. T. G.; GOMES, T. de F.; BORGES, R. M. E.; LEAO, P. C. de S. Caracterização agronômica e seleção de híbridos para o desenvolvimento de novas cultivares de uvas sem sementes para o Semiárido brasileiro. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 1290-1294.

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7.Imagem marcado/desmarcadoNUNES, B. T. G.; GOMES, T. de F.; GONÇALVES, D. A. R.; COSTA, J. P. D.; LEAO, P. C. de S. Efeitos da desfolha e do desponte de ramos sobre a produção e vigor vegetativo da videira Syrah no Semiárido do Vale do São Francisco: quinto ciclo de produção. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 8., 2013, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2013. p. 247-252. (Embrapa Semiárido. Documentos, 253).

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  02/06/2017
Data da última atualização:  15/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  LEAO, P. C. de S.; GONÇALVES, D. A. R.; COSTA, J. P. D.
Afiliação:  PATRICIA COELHO DE SOUZA LEAO, CPATSA; D. A. R. GONÇALVES; J. P. D. COSTA.
Título:  Phenological and thermal requirements of table grape cultivars grown in tropical zones of Brazil.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, Leuven, n. 1157, p. 203-208, abr. 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Edição do Proceedings of the IX International Symposium on Grapevine Physiology and Biotechnology, La Serena, Chile, abr. 2017.
Conteúdo:  The biometeorological index has been widely used for the prediction of phenological stages in the planning of crop practices in tropical vines. The purpose of this study was to characterise and compare the duration (in days) and thermal requirements (in degree-days ? DG) of five stages of the phenological cycle of the twelve most important table grape cultivars in Brazil, divided into two groups: seeded and seedless table grapes. The study was carried out on grapevines from the Germplasm Bank, Juazeiro, Bahia, Brazil, through four growing seasons (2010-2011). Grapevines grafted on the rootstock IAC 572 ?Jales? were drip irrigated and pruned twice a year. The accumulation of days and thermal requirements were determined for the same plants on four consecutive pruning dates. Two base temperatures (10°C and 12°C) were used. The number of days and heat requirements in degree-days were evaluated for the following phenological phases according to the Eichhorn and Lorenz modified scale: pruning or bud swelling to beginning of shooting (Bsw-Bsh); beginning of shooting to full bloom (Bsh-Bl); full bloom to fruit setting (Bl-FS); fruit setting to beginning of maturation (FS-BMt); and beginning of maturation to harvest (BMt-HA). ?BRS Clara? and ?Niagara Rosada? were the earliest cultivars in each group, requiring 101 and 116 days to complete the phenological cycle, respectively, while the latest cultivars were ?Patricia? and ?Crimson Seedless?, taking 128 days from pruning to harvest i... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Grape; Requisitos térmicos; Semiárido; Thermal requirements; Vale do São Francisco.
Thesagro:  Fenologia; Uva; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Phenology.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA56604 - 1UPCAP - DD
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