Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/12/2023
Data da última atualização:  18/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOARES, B. DA S.; CARVALHO, C. W. P. de; GARCIA-ROJAS, E. E.
Afiliação:  BARBARA DA SILVA SOARES, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; EDWIN ELARD GARCIA-ROJAS, UFRRJ; UFF.
Título:  Optimization of the ultrasonic treatment for Tara gum using response surface methodology.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Polímeros - Cência e Tecnologia, v. 33, n. 1, 2023.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  High-intensity ultrasound irradiation proved to be an effective method for modifying tara gum by generating low molecular weight products and better water solubility. The objectives of this research were to optimize the parameters for the high-intensity ultrasonic treatment with response surface methodology and improve the tara gum solubility. The results demonstrated that after the ultrasound treatment, the solubility of the tara gum had increased (17.7%) as a result of the reduced intrinsic viscosity (70%). The molecular weight of the untreated tara gum was 1.89 x 106 Da, and after ultrasound treatment, it was reduced to 0.47 x 106 Da. Rheological analyses confirmed the reduction in molecular weight for the modified and optimized tara gum and the resulting increase in solubility. This knowledge provides a better understanding of ultrasound treatment technology and increases the scope for use of tara gum in the food industry.
Palavras-Chave:  Sonication.
Thesaurus Nal:  Depolymerization; Galactomannans; Solubility; Viscosity.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15651 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  25/01/2013
Data da última atualização:  23/01/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  GONÇALVES, A. R.; PEREIRA, F. C. de P.; REGITANO, L. C. de A.; GIACHETTO, P. F.
Afiliação:  ANDRÉ ROBLES GONÇALVES, Estagiário do CNPTIA; FERNANDA CRISTINA DE PAIVA PEREIRA, Estagiária do CNPTIA; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE; POLIANA FERNANDA GIACHETTO, CNPTIA.
Título:  Copy number variation discovery in canchim cattle using data from SNP genotyping arrays.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE BRAZILIAN ASSOCIATION FOR BIOINFORMATICS AND COMPUTATIONAL BIOLOGY, 8., 2012, Campinas. Abstract book... Ribeirão Preto: AB3C, 2012.
Páginas:  Não paginado.
Idioma:  Inglês
Notas:  X-MEETING 2012.
Conteúdo:  Data from cattle genotyping using SNP arrays for genome-wide association studies, is widely available at Embrapa. The objective os this study was to use an open source tool, CNstream, for CNV identification from cattle genotyping using Illumina SNP arrays.
Palavras-Chave:  Bioinformática; Sequência genômica.
Thesagro:  Gado.
Thesaurus NAL:  Bioinformatics; Cattle; Nucleotide sequences; Single nucleotide polymorphism.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/75358/1/copy.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA17146 - 1UPCRA - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional