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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
17/03/2008 |
Data da última atualização: |
29/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PACIULLO, D. S. C.; CASTRO, C. R. T. de; COSTA, F. J. N.; TAVELA, R. C.; CARNEIRO, J. da C.; VERNEQUE, R. da S.; GOMIDE, C. A. de M. |
Afiliação: |
Domingos Sávio Campos Paciullo, Embrapa Gado de Leite; Carlos Renato Tavares de Castro, Embrapa Gado de Leite; Francisco José Nascimento Costa, Embrapa Gado de Leite; Roberto Cézar Tavela, CES-JF; Jailton da Costa Carneiro, Embrapa Gado de Leite; Rui da Silva Verneque, Embrapa Gado de Leite; Carlos Augusto de Miranda Gomide, Embrapa Gado de Leite. |
Título: |
Massa de forragem, taxa de lotação e ganho de peso de novilhas mestiças em pastagem pura de Brachiaria decumbens e sistema silvipastoril. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÓN ASOCIACÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 20.; REUNIÓN ASOCIACIÓN PERUANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 30.; CONGRESO INTERNACIONAL DE GANADERIA DOBLE PROPOSITO, 5., 2007, Cuzco. Resumenes... Cuzco: ALPA/APPA, 2007. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Publicado na revista Arch. Latinoam. Prod. Anim., v. 15, supl. 1, p. 439, 2007. |
Palavras-Chave: |
disponibilidade de forragem; Sistema silvipastoril. |
Thesagro: |
Ganho de Peso; Taxa de Lotação. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/595720/1/Massa-de-forragem-taxa-de-lotacao-e-ganho-de-peso.pdf
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Marc: |
LEADER 01030nam a2200229 a 4500 001 1595720 005 2024-04-29 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPACIULLO, D. S. C. 245 $aMassa de forragem, taxa de lotação e ganho de peso de novilhas mestiças em pastagem pura de Brachiaria decumbens e sistema silvipastoril.$h[electronic resource] 260 $aIn: REUNIÓN ASOCIACÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 20.; REUNIÓN ASOCIACIÓN PERUANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 30.; CONGRESO INTERNACIONAL DE GANADERIA DOBLE PROPOSITO, 5., 2007, Cuzco. Resumenes... Cuzco: ALPA/APPA$c2007 500 $aPublicado na revista Arch. Latinoam. Prod. Anim., v. 15, supl. 1, p. 439, 2007. 650 $aGanho de Peso 650 $aTaxa de Lotação 653 $adisponibilidade de forragem 653 $aSistema silvipastoril 700 1 $aCASTRO, C. R. T. de 700 1 $aCOSTA, F. J. N. 700 1 $aTAVELA, R. C. 700 1 $aCARNEIRO, J. da C. 700 1 $aVERNEQUE, R. da S. 700 1 $aGOMIDE, C. A. de M.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
04/09/2019 |
Data da última atualização: |
21/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SOUZA, A. L. R. de; GOMES, F. dos S.; TONON, R. V.; SILVA, L. F. M. da; CABRAL, L. M. C. |
Afiliação: |
André Luis Rodrigues de Souza, UFRJ; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; LUIZ FERNANDO MENEZES DA SILVA, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA. |
Título: |
Coupling membrane processes to obtain a lycopene rich extract. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of food processing and preservation, p. 1-8, 2019. |
DOI: |
DOI: 10.1111/jfpp.14164 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
00:e14164 |
Conteúdo: |
known for its antioxidant properties, which is associated with the prevention of cancer. Raw tomatoes and tomato?based products are important sources of dietary lycopene. This study aimed to evaluate the integration of diafiltration and reverse osmosis pro?cesses to concentrate tomato pulp and to obtain a lycopene?rich extract with a high antioxidant capacity and a low molecular weight. Diafiltration was efficient in desalting the tomato pulp, maintaining the lycopene concentration of the tomato at the same level as the whole tomato pulp. The permeate flux of the diafiltrated tomato pulp was 29.5 L·h?1·m?2 and the concentration factor of lycopene was 2.4. Additionally, it was found that the antioxidant capacity increased at the same rate than the lycopene content. |
Palavras-Chave: |
Diafiltration; Licopeno; Osmose reversa. |
Thesagro: |
Extrato; Membrana; Osmose; Processamento; Tecnologia de Alimento; Tomate. |
Thesaurus NAL: |
Carotenoids; Food processing; Food technology; Microfiltration; Reverse osmosis. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01755naa a2200361 a 4500 001 2111883 005 2019-10-21 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $aDOI: 10.1111/jfpp.14164$2DOI 100 1 $aSOUZA, A. L. R. de 245 $aCoupling membrane processes to obtain a lycopene rich extract.$h[electronic resource] 260 $c2019 500 $a00:e14164 520 $aknown for its antioxidant properties, which is associated with the prevention of cancer. Raw tomatoes and tomato?based products are important sources of dietary lycopene. This study aimed to evaluate the integration of diafiltration and reverse osmosis pro?cesses to concentrate tomato pulp and to obtain a lycopene?rich extract with a high antioxidant capacity and a low molecular weight. Diafiltration was efficient in desalting the tomato pulp, maintaining the lycopene concentration of the tomato at the same level as the whole tomato pulp. The permeate flux of the diafiltrated tomato pulp was 29.5 L·h?1·m?2 and the concentration factor of lycopene was 2.4. Additionally, it was found that the antioxidant capacity increased at the same rate than the lycopene content. 650 $aCarotenoids 650 $aFood processing 650 $aFood technology 650 $aMicrofiltration 650 $aReverse osmosis 650 $aExtrato 650 $aMembrana 650 $aOsmose 650 $aProcessamento 650 $aTecnologia de Alimento 650 $aTomate 653 $aDiafiltration 653 $aLicopeno 653 $aOsmose reversa 700 1 $aGOMES, F. dos S. 700 1 $aTONON, R. V. 700 1 $aSILVA, L. F. M. da 700 1 $aCABRAL, L. M. C. 773 $tJournal of food processing and preservation, p. 1-8, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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