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Registros recuperados : 61 | |
3. | | GUEDES, H. S.; RODRIGUES, A. E.; GOMES, A. M. de A.; GOIS, G. C.; OLIVEIRA, R. A. de. Comparação da frequência de forrageamento entre Apis mellifera e Melipona scutellaris em tangerina Dancy (Citrus reticulata Blanco). In: SEMANA DOS POLINIZADORES, 3., 2012, Petrolina. Palestras e resumos... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2012. p. 243-244. (Embrapa Semiárido. Documentos, 249). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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4. | | GOIS, G. C.; CAMPOS, F. S.; ARAÚJO, C. A.; ARAUJO, G. G. L. de; CARVALHO, D. C. de O. Morfologia, produção e potencialidades na nutrição animal da melancia forrageira (Citrullus lanatus var. citroides): uma revisão. Revista de la Facultad de Medicina Veterinaria y Zootecnia, v. 70, n. 1, p. 107-124, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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5. | | NOGUEIRA, G. H. M. de S. M. F.; VOLTOLINI, T. V.; NOGUEIRA, D. M.; SANTOS, R. N.; GOIS, G. C. Comportamento de ovelhas em lactação suplementadas com concentrado avaliadas em diferentes turnos do dia. In: JORNADA DE INTEGRAÇÃO DA PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 3., 2018, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2018. p. 261-265. (Embrapa Semiárido. Documentos, 284). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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6. | | RIBEIRO, I. A.; VOLTOLINI, T. V.; SIMOES, W. L.; FERREIRA, M. A. J. F.; MENEZES, D. R.; GOIS, G. C. Morphological responses, fruit yield, nutritive value and in vitro gas production of forage watermelon genotypes on semi-arid condition. Biological Rhythm Research, v. 50, nov. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Semiárido. |
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7. | | RIBEIRO, I. A.; VOLTOLINI, T. V.; SIMOES, W. L.; FERREIRA, M. A. J. F.; SOBREIRA, A. M.; GOIS, G. C. Responses of forage watermelon genotypes submitted to different water supply. Biological Rhythm Research, v, 52, n. 2, p. 293-306, 2021 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Semiárido. |
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8. | | MACEDO, A. de; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; REGITANO NETO, A.; TABOSA, J. N.; SIGNOR, D.; MAGALHÃES, A. L. R. Avaliação da emergência e crescimento inicial de plântulas de sementes de milheto. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 12.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 18.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE SISTEMAS DE PRODUÇÃO DE RUMINANTES, 5.; SIMPÓSIO DE PRODUÇÃO ANIMAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE FORRAGICULTURA E PASTAGENS, 5.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE CONSERVAÇÃO E UTILIZAÇÃO DE RECURSOS GENÉTICOS ANIMAIS, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO SOBRE AMBIÊNCIA, BEM-ESTAR ANIMAL E CONVIVÊNCIA COM O SEMIÁRIDO, 1.; SIMPÓSIO IMPORTÂNCIA DAS PASTAGENS NATIVAS PARA A SUSTENTABILIDADE PECUÁRIA NO SEMIÁRIDO; FÓRUM DE COORDENADORES DE PROGRAMAS DE PÓS-GRADUAÇÃO EM ZOOTECNIA E RECURSOS PESQUEIROS DO NORDESTE, 7.; FÓRUM DE INTEGRAÇÃO ENTRE A ACADEMIA, AGENTES DE EXTENSÃO RURAL E PRODUTORES, 1. 2017, Juazeiro, BA. Construindo pontes entre o ensino, a pesquisa e a extensão: anais. Petrolina: Univasf: Embrapa Semiárido: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia, Sertão de Pernambuco, 2017. p. 2579-2581. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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9. | | ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, G. A.; VOLTOLINI, T. V.; MORAES, S. A. de; PEREIRA, L. G. R.; GOIS, G. C.; CAMPOS, F. S. Chemical composition and fermentative characteristics of old man saltbush silage supplemented with energy concentrates. Semina: Ciências Agrárias, v. 39, n. 3, p. 1155-1166, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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10. | | LIMA, A. E. S. de; MOTA, M. O. da; GOIS, G. C.; AMORIM, J. S.; MENEZES, D. R.; ANTONIO, R. P.; VOLTOLINI, T. V. Chemical composition and morphophysiological responses of Manihot plants. Semina. Ciências Agrárias, v. 43, n. 5, p. 2237-2252, set./out. 2022. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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11. | | NOGUEIRA, G. H. M. S. M. F.; SANTOS, R. N.; GOIS, G. C.; GALVANI, D. B.; MORAES, S. A. de; NOGUEIRA, D. M.; VOLTOLINI, T. V. Methane emission, milk yield and behavior of ewes kept on pastures or supplemented with concentrate based on corn grain or whole cottonseed. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 75, n. 2, p. 293-302, mar./abr. 2023. Título em português: Emissão de metano, produção de leite e comportamento de ovelhas mantidas em pastagem ou suplementadas com concentrado à base de milho grão ou caroço de algodão. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Semiárido. |
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12. | | VOLTOLINI, T. V.; BELEM, K. V. J.; ARAUJO, G. G. L. de; MORAES, S. A. de; GOIS, G. C.; CAMPOS, F. S. Quality of leucaena, gliricidia, and pornunça silages with different old man saltbush level. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 40, n. 5, p. 2363-2374, 2019. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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13. | | NOGUEIRA, G. H. M. F.; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; IZIDRO, J. L. P. S.; MACEDO, A. de; MATIAS, A. G. S.; SILVA, T. S. Avaliação da emergência e crescimento inicial de plântulas de diferentes lotes de milho. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 12.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 18.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE SISTEMAS DE PRODUÇÃO DE RUMINANTES, 5.; SIMPÓSIO DE PRODUÇÃO ANIMAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE FORRAGICULTURA E PASTAGENS, 5.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE CONSERVAÇÃO E UTILIZAÇÃO DE RECURSOS GENÉTICOS ANIMAIS, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO SOBRE AMBIÊNCIA, BEM-ESTAR ANIMAL E CONVIVÊNCIA COM O SEMIÁRIDO, 1.; SIMPÓSIO IMPORTÂNCIA DAS PASTAGENS NATIVAS PARA A SUSTENTABILIDADE PECUÁRIA NO SEMIÁRIDO; FÓRUM DE COORDENADORES DE PROGRAMAS DE PÓS-GRADUAÇÃO EM ZOOTECNIA E RECURSOS PESQUEIROS DO NORDESTE, 7.; FÓRUM DE INTEGRAÇÃO ENTRE A ACADEMIA, AGENTES DE EXTENSÃO RURAL E PRODUTORES, 1. 2017, Juazeiro, BA. Construindo pontes entre o ensino, a pesquisa e a extensão: anais. Petrolina: Univasf: Embrapa Semiárido: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia, Sertão de Pernambuco, 2017. p. 2231-2233. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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14. | | GOIS, G. C.; VOLTOLINI, T. V.; NOGUEIRA, G. H. M. de S. M. F.; AMORIM, J. S.; SANTOS, R. N.; PEREIRA, J. de S.; LIMA, A. E. S. de. Desafios para a mitigação da emissão de metano entérico no Semiárido brasileiro. In: QUEIROZ, M. A. A.; MELO, J. F. B.; CAVALCANTE, I. G. L. (Org.). Avanços e desafios da pesquisa em ciências agrárias e veterinárias no Semiárido brasileiro. Petrolina: UNIVASF, 2019. cap. 14, p. 231-249. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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15. | | NACIMENTO JÚNIOR, J. R. S. do; NASCIMENTO, A. L. R.; SOUZA, D. R.; BEZERRA, J. D. C.; MELO, A. A. S.; GOIS, G. C.; CAMPOS, F. S.; SANTOS, K. C.; PEREIRA, K. P.; AZEVEDO, P. S.; SANTOS, L. M. Bean meal and cactus pear in Santa Inês lamb rations for meat production: Intake, digestibility, performance, carcass yield, and meat quality. Spanish Journal of Agricultural Research, v. 20, n. 2, e0602, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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16. | | MACEDO, A. de; REBOUÇAS, R. A.; CAMPOS, F. S.; CARVALHO, G. G. P. de; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; GOIS, G. C.; NUNES, T. C. M. D. Consumo de água em ovinos alimentados com silagens de diferentes forrageiras tropicais do Semiárido. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 12.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 18.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE SISTEMAS DE PRODUÇÃO DE RUMINANTES, 5.; SIMPÓSIO DE PRODUÇÃO ANIMAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE FORRAGICULTURA E PASTAGENS, 5.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE CONSERVAÇÃO E UTILIZAÇÃO DE RECURSOS GENÉTICOS ANIMAIS, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO SOBRE AMBIÊNCIA, BEM-ESTAR ANIMAL E CONVIVÊNCIA COM O SEMIÁRIDO, 1.; SIMPÓSIO IMPORTÂNCIA DAS PASTAGENS NATIVAS PARA A SUSTENTABILIDADE PECUÁRIA NO SEMIÁRIDO; FÓRUM DE COORDENADORES DE PROGRAMAS DE PÓS-GRADUAÇÃO EM ZOOTECNIA E RECURSOS PESQUEIROS DO NORDESTE, 7.; FÓRUM DE INTEGRAÇÃO ENTRE A ACADEMIA, AGENTES DE EXTENSÃO RURAL E PRODUTORES, 1. 2017, Juazeiro, BA. Construindo pontes entre o ensino, a pesquisa e a extensão: anais. Petrolina: Univasf: Embrapa Semiárido: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia, Sertão de Pernambuco, 2017. p. 464-466. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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17. | | ARAÚJO, C. de A.; MAGALHÃES, A. L. R.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C.; SANTOS, K. C. dos; MATOS, M. H. T. de; NASCIMENTO, D. B. do; SANTOS, N. S. Correlation between mineral profile, physical-chemical characteristics, and proximate composition of meat from Santa Ines ewes under water restriction. Semina. Ciências Agrárias, v. 44, n. 2, p. 529-548, mar./abr. 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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18. | | ARAÚJO, J. S. de; ARAÚJO, C. de A.; MACEDO, A.; SILVA, C. de S.; NOVAES, J. J. da S.; LIMA, D. O.; BORGES, E. N.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S. Fermentation dynamics, nutritional quality, and heating capacity of mixed silages of elephant grass (Pennisetum purpureum Schum) and Leucaena (Leucaena leucocephala). Brazilian Journal of Veterinary Research and Animal Science, v. 59, e189466, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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19. | | MATIAS, A. G. S.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; MORAES, S. A. de; GOIS, G. C.; SILVA, T. S.; EMERENCIANO NETO, J. V.; VOLTOLINI, T. V. Fermentation profile and nutritional quality of silages composed of cactus pear and maniçoba for goat feeding. The Journal of Agricultural Science , v. 58 , n. 4 , p. 304-312, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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20. | | ALVES, J. N.; ARAUJO, G. G. L. de; PEREIRA, L. G. R.; GONZAGA NETO, S.; MENEZES, D. R.; VOLTOLINI, T. V.; GOIS, G. C.; SOUZA, L. C.; CAMPOS, F. S. Incorporating oldman saltbush hay and prickly pear in diets for red Sindhi calves. South African Journal of Animal Science, v. 50, n. 3, p. 403-414, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 61 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
14/09/2022 |
Data da última atualização: |
14/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SILVA, A. P. R.; SANT'ANA, A. S. de; NASCIMENTO, S. P. O. do; BARBOSA, S. N.; MIRANFA, A. L. A.; LUNA, F. de S.; GOIS, G. C.; MORAES, S. A. de; RODRIGUES, R. T. de S.; MENEZES, D. R. |
Afiliação: |
ANA PAULA RIBEIRO DA SILVA, UNIVASF; ALINE SILVA DE SANT’ANA, UNIVASF; SHEYLA PRISCILA OLIVEIRA DO NASCIMENTO, UNIVASF; STEYCE NEVES BARBOSA, UNIVASF; ANA LAURA ALENCAR MIRANDA, UNIVASF; FABRINA DE SOUSA LUNA, UNIVASF; GLAYCIANE COSTA GOIS, UNIVASF; SALETE ALVES DE MORAES, CPATSA; RAFAEL TORRES DE SOUZA RODRIGUES, UNIVASF; DANIEL RIBEIRO MENEZES, UNIVASF. |
Título: |
Tannins in the diet for lactating goats from different genetic groups in the Brazilian semiarid: nitrogen, energy and water balance. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Animal Feed Science and Technology, v. 279, 115023, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2021.115023 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate intake, milk production, nitrogen balance, energy balance, and water balance of lactating goats given diets with and without condensed tannin. Twenty-two multiparous, lactating goats, from three genotypes: 8 Saanen (49.05 ± 7.93 kg initial body weight; 1.38 kg milk/day), 8 Repartida (33.62 ± 1.92 kg initial body weight; 0.40 kg of milk/day) and 6 Canind´e (36.48 ± 5.79 kg initial body weight; 0.38 kg milk/day), with an average age of 5 years and 30 days of lactation, were distributed in a factorial arrangement of 3 (genetic groups) x 2 (diets - control and with the inclusion of 5% tannin, on a dry matter basis). The experimental period lasted 30 days, with 25 days for adaptation of animals and 5 days for data collection. There was an effect of the genetic group for the intake of crude protein (P = 0.001) and neutral detergent fiber (P = 0.009), milk yield (P = 0.002); contents of ingested N, absorbed N, excreted N in urine and N in milk (P < 0.05); gross energy (GE) ingested, GE lost in urine, GE of milk produced and GE lost in digestion gases (P < 0.05); digestible energy (P = 0.009) and metabolizable energy (P = 0.009); water intake via drinking fountain, water intake via food, total water intake, water absorbed, wate retained, water excretion via feces and water excretion via urine (P< 0.05). Tannin-added diets had greater excretion of water via feces (P = 0.003) and a higher concentration of retained water (P = 0.013). On the other hand, they provided a lower excretion of water via urine (P = 0.040) in relation to the control diet. There was an interaction effect between genetic groups and diets for the absorbed water: total water intake (P = 0.010) and retained water: total water intake (P = 0.010). In the experimental conditions, the inclusion of 5% CT in the diet for Repartida, Canind´e and Saanen dairy goats do not affect the intake of dry matter and nutrients, or milk production. Nevertheless, it increased the efficiency of water use by animals. The genetic group has influence on intake, and nitrogen, energy and water balances. MenosThis study aimed to evaluate intake, milk production, nitrogen balance, energy balance, and water balance of lactating goats given diets with and without condensed tannin. Twenty-two multiparous, lactating goats, from three genotypes: 8 Saanen (49.05 ± 7.93 kg initial body weight; 1.38 kg milk/day), 8 Repartida (33.62 ± 1.92 kg initial body weight; 0.40 kg of milk/day) and 6 Canind´e (36.48 ± 5.79 kg initial body weight; 0.38 kg milk/day), with an average age of 5 years and 30 days of lactation, were distributed in a factorial arrangement of 3 (genetic groups) x 2 (diets - control and with the inclusion of 5% tannin, on a dry matter basis). The experimental period lasted 30 days, with 25 days for adaptation of animals and 5 days for data collection. There was an effect of the genetic group for the intake of crude protein (P = 0.001) and neutral detergent fiber (P = 0.009), milk yield (P = 0.002); contents of ingested N, absorbed N, excreted N in urine and N in milk (P < 0.05); gross energy (GE) ingested, GE lost in urine, GE of milk produced and GE lost in digestion gases (P < 0.05); digestible energy (P = 0.009) and metabolizable energy (P = 0.009); water intake via drinking fountain, water intake via food, total water intake, water absorbed, wate retained, water excretion via feces and water excretion via urine (P< 0.05). Tannin-added diets had greater excretion of water via feces (P = 0.003) and a higher concentration of retained water (P = 0.013). On the other hand, they... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Balanço de nitrogênio; Balanço energético; Cabras em lactação; Compostos secundários; Ingestão de proteínas; Pequenos ruminantes; Produção de leite. |
Thesagro: |
Balanço Hídrico; Cabra Leiteira; Nutrição Animal. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Small ruminants. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146427/1/Tannins-in-the-diet-for-lactating-goats-from-2021.pdf
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Marc: |
LEADER 03351naa a2200385 a 4500 001 2146427 005 2022-09-14 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2021.115023$2DOI 100 1 $aSILVA, A. P. R. 245 $aTannins in the diet for lactating goats from different genetic groups in the Brazilian semiarid$bnitrogen, energy and water balance.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThis study aimed to evaluate intake, milk production, nitrogen balance, energy balance, and water balance of lactating goats given diets with and without condensed tannin. Twenty-two multiparous, lactating goats, from three genotypes: 8 Saanen (49.05 ± 7.93 kg initial body weight; 1.38 kg milk/day), 8 Repartida (33.62 ± 1.92 kg initial body weight; 0.40 kg of milk/day) and 6 Canind´e (36.48 ± 5.79 kg initial body weight; 0.38 kg milk/day), with an average age of 5 years and 30 days of lactation, were distributed in a factorial arrangement of 3 (genetic groups) x 2 (diets - control and with the inclusion of 5% tannin, on a dry matter basis). The experimental period lasted 30 days, with 25 days for adaptation of animals and 5 days for data collection. There was an effect of the genetic group for the intake of crude protein (P = 0.001) and neutral detergent fiber (P = 0.009), milk yield (P = 0.002); contents of ingested N, absorbed N, excreted N in urine and N in milk (P < 0.05); gross energy (GE) ingested, GE lost in urine, GE of milk produced and GE lost in digestion gases (P < 0.05); digestible energy (P = 0.009) and metabolizable energy (P = 0.009); water intake via drinking fountain, water intake via food, total water intake, water absorbed, wate retained, water excretion via feces and water excretion via urine (P< 0.05). Tannin-added diets had greater excretion of water via feces (P = 0.003) and a higher concentration of retained water (P = 0.013). On the other hand, they provided a lower excretion of water via urine (P = 0.040) in relation to the control diet. There was an interaction effect between genetic groups and diets for the absorbed water: total water intake (P = 0.010) and retained water: total water intake (P = 0.010). In the experimental conditions, the inclusion of 5% CT in the diet for Repartida, Canind´e and Saanen dairy goats do not affect the intake of dry matter and nutrients, or milk production. Nevertheless, it increased the efficiency of water use by animals. The genetic group has influence on intake, and nitrogen, energy and water balances. 650 $aAnimal nutrition 650 $aSmall ruminants 650 $aBalanço Hídrico 650 $aCabra Leiteira 650 $aNutrição Animal 653 $aBalanço de nitrogênio 653 $aBalanço energético 653 $aCabras em lactação 653 $aCompostos secundários 653 $aIngestão de proteínas 653 $aPequenos ruminantes 653 $aProdução de leite 700 1 $aSANT'ANA, A. S. de 700 1 $aNASCIMENTO, S. P. O. do 700 1 $aBARBOSA, S. N. 700 1 $aMIRANFA, A. L. A. 700 1 $aLUNA, F. de S. 700 1 $aGOIS, G. C. 700 1 $aMORAES, S. A. de 700 1 $aRODRIGUES, R. T. de S. 700 1 $aMENEZES, D. R. 773 $tAnimal Feed Science and Technology$gv. 279, 115023, 2021.
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