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Registros recuperados : 60 | |
3. | | RIBEIRO, I. A.; VOLTOLINI, T. V.; SIMOES, W. L.; FERREIRA, M. A. J. F.; MENEZES, D. R.; GOIS, G. C. Morphological responses, fruit yield, nutritive value and in vitro gas production of forage watermelon genotypes on semi-arid condition. Biological Rhythm Research, v. 50, nov. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Semiárido. |
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4. | | GOIS, G. C.; CAMPOS, F. S.; ARAÚJO, C. A.; ARAUJO, G. G. L. de; CARVALHO, D. C. de O. Morfologia, produção e potencialidades na nutrição animal da melancia forrageira (Citrullus lanatus var. citroides): uma revisão. Revista de la Facultad de Medicina Veterinaria y Zootecnia, v. 70, n. 1, p. 107-124, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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5. | | NOGUEIRA, G. H. M. de S. M. F.; VOLTOLINI, T. V.; NOGUEIRA, D. M.; SANTOS, R. N.; GOIS, G. C. Comportamento de ovelhas em lactação suplementadas com concentrado avaliadas em diferentes turnos do dia. In: JORNADA DE INTEGRAÇÃO DA PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 3., 2018, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2018. p. 261-265. (Embrapa Semiárido. Documentos, 284). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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6. | | GUEDES, H. S.; RODRIGUES, A. E.; GOMES, A. M. de A.; GOIS, G. C.; OLIVEIRA, R. A. de. Comparação da frequência de forrageamento entre Apis mellifera e Melipona scutellaris em tangerina Dancy (Citrus reticulata Blanco). In: SEMANA DOS POLINIZADORES, 3., 2012, Petrolina. Palestras e resumos... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2012. p. 243-244. (Embrapa Semiárido. Documentos, 249). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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7. | | RIBEIRO, I. A.; VOLTOLINI, T. V.; SIMOES, W. L.; FERREIRA, M. A. J. F.; SOBREIRA, A. M.; GOIS, G. C. Responses of forage watermelon genotypes submitted to different water supply. Biological Rhythm Research, v, 52, n. 2, p. 293-306, 2021 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Semiárido. |
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8. | | NOGUEIRA, G. H. M. S. M. F.; SANTOS, R. N.; GOIS, G. C.; GALVANI, D. B.; MORAES, S. A. de; NOGUEIRA, D. M.; VOLTOLINI, T. V. Methane emission, milk yield and behavior of ewes kept on pastures or supplemented with concentrate based on corn grain or whole cottonseed. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 75, n. 2, p. 293-302, mar./abr. 2023. Título em português: Emissão de metano, produção de leite e comportamento de ovelhas mantidas em pastagem ou suplementadas com concentrado à base de milho grão ou caroço de algodão. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Semiárido. |
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9. | | ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, G. A.; VOLTOLINI, T. V.; MORAES, S. A. de; PEREIRA, L. G. R.; GOIS, G. C.; CAMPOS, F. S. Chemical composition and fermentative characteristics of old man saltbush silage supplemented with energy concentrates. Semina: Ciências Agrárias, v. 39, n. 3, p. 1155-1166, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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10. | | LIMA, A. E. S. de; MOTA, M. O. da; GOIS, G. C.; AMORIM, J. S.; MENEZES, D. R.; ANTONIO, R. P.; VOLTOLINI, T. V. Chemical composition and morphophysiological responses of Manihot plants. Semina. Ciências Agrárias, v. 43, n. 5, p. 2237-2252, set./out. 2022. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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11. | | MACEDO, A. de; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; REGITANO NETO, A.; TABOSA, J. N.; SIGNOR, D.; MAGALHÃES, A. L. R. Avaliação da emergência e crescimento inicial de plântulas de sementes de milheto. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 12.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 18.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE SISTEMAS DE PRODUÇÃO DE RUMINANTES, 5.; SIMPÓSIO DE PRODUÇÃO ANIMAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE FORRAGICULTURA E PASTAGENS, 5.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE CONSERVAÇÃO E UTILIZAÇÃO DE RECURSOS GENÉTICOS ANIMAIS, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO SOBRE AMBIÊNCIA, BEM-ESTAR ANIMAL E CONVIVÊNCIA COM O SEMIÁRIDO, 1.; SIMPÓSIO IMPORTÂNCIA DAS PASTAGENS NATIVAS PARA A SUSTENTABILIDADE PECUÁRIA NO SEMIÁRIDO; FÓRUM DE COORDENADORES DE PROGRAMAS DE PÓS-GRADUAÇÃO EM ZOOTECNIA E RECURSOS PESQUEIROS DO NORDESTE, 7.; FÓRUM DE INTEGRAÇÃO ENTRE A ACADEMIA, AGENTES DE EXTENSÃO RURAL E PRODUTORES, 1. 2017, Juazeiro, BA. Construindo pontes entre o ensino, a pesquisa e a extensão: anais. Petrolina: Univasf: Embrapa Semiárido: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia, Sertão de Pernambuco, 2017. p. 2579-2581. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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12. | | VOLTOLINI, T. V.; BELEM, K. V. J.; ARAUJO, G. G. L. de; MORAES, S. A. de; GOIS, G. C.; CAMPOS, F. S. Quality of leucaena, gliricidia, and pornunça silages with different old man saltbush level Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 40, n. 5, p. 2363-2374, 2019. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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13. | | SILVA, T. M. B. e; ARAUJO, G. G. L. de; VOLTOLINI, T. V.; QUEIROZ, M. A. A.; YAMAMOTO, S. M.; LISTA, F. N.; GOIS, G. C.; MORAES, S. A. de; CAMPOS, F. S.; SANTOS, M. C. da R. Productive performance of sheep fed buffel grass silage in replacement of corn silage. Revista Mexicana de Ciências Pecuárias, v. 13, n. 2, p. 408-421, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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14. | | ARAÚJO, C. de A.; LIRA, J. B. de; MAGALHÃES, A. L. R.; SILVA, T. G. F. da; GOIS, G. C.; ANDRADE, A. P. de; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S. Pearl millet cultivation with brackish water and organic fertilizeralters soil properties. Ciência Animal Brasileira, v. 22, e-70056, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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15. | | GONÇALVES, T. R.; SILVA FILHO, J. R. da; PEREIRA, G. A.; MEIRA, T. M.; SÁ. M. K. N. de; GOIS, G. C.; SILVA, C. de S.; CAMPOS, F. S.; YAMAMOTO, S. M.; ARAUJO, G. G. L. de. Potential use of vitiviniculture waste in mixed cactus pear silages with elephant grass in lamb diet. Animal Feed Science and Technology, v. 307, 115824, 2024. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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16. | | GOIS, G. C.; VOLTOLINI, T. V.; NOGUEIRA, G. H. M. de S. M. F.; AMORIM, J. S.; SANTOS, R. N.; PEREIRA, J. de S.; LIMA, A. E. S. de. Desafios para a mitigação da emissão de metano entérico no Semiárido brasileiro. In: QUEIROZ, M. A. A.; MELO, J. F. B.; CAVALCANTE, I. G. L. (Org.). Avanços e desafios da pesquisa em ciências agrárias e veterinárias no Semiárido brasileiro. Petrolina: UNIVASF, 2019. cap. 14, p. 231-249. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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17. | | ARAÚJO, J. S. de; ARAÚJO, C. de A.; MACEDO, A.; SILVA, C. de S.; NOVAES, J. J. da S.; LIMA, D. O.; BORGES, E. N.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S. Fermentation dynamics, nutritional quality, and heating capacity of mixed silages of elephant grass (Pennisetum purpureum Schum) and Leucaena (Leucaena leucocephala). Brazilian Journal of Veterinary Research and Animal Science, v. 59, e189466, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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18. | | MATIAS, A. G. S.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; MORAES, S. A. de; GOIS, G. C.; SILVA, T. S.; EMERENCIANO NETO, J. V.; VOLTOLINI, T. V. Fermentation profile and nutritional quality of silages composed of cactus pear and maniçoba for goat feeding. The Journal of Agricultural Science , v. 58 , n. 4 , p. 304-312, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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19. | | MATOS, J. C.; MENEZES, V. G.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; BARCELLOS, B. S. de C.; SOARES, M. G.; MATOS, M. H. T. de; MORAES, E. A.; MENEZES, D. R.; QUEIROZ, M. A. A. Histological and physical-mechanical characteristics of the skin of Dorper sheep related to residual feed intake and the confinement environment. Tropical Animal Health and Production, v. 54, n. 5, 314, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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20. | | CAMPOS, F. S.; CARVALHO, G. G. P.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; REBOUÇAS, R. A.; LIMA, A. E.; ARAÚJO, M. L. G. M. L.; OLIVEIRA, J. S.; GOIS, G. C.; MAGALHÃES, A. L. R. Metabolic profile and histopathology of kidneys and liver of lambs fed silages of forages adapted to a semi-arid environment. South African Journal of Animal Science, v. 49, n. 3, p. 555-563, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 60 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
18/02/2021 |
Data da última atualização: |
18/02/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MATIAS, A. G. S.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; MORAES, S. A. de; GOIS, G. C.; SILVA, T. S.; EMERENCIANO NETO, J. V.; VOLTOLINI, T. V. |
Afiliação: |
A. G. S. Matias; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; F. S. Campos; SALETE ALVES DE MORAES, CPATSA; G. C. Gois; T. S. Silva; J. V. Emerenciano Neto; TADEU VINHAS VOLTOLINI, CPATSA. |
Título: |
Fermentation profile and nutritional quality of silages composed of cactus pear and maniçoba for goat feeding. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
The Journal of Agricultural Science , v. 58 , n. 4 , p. 304-312, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1017/S0021859620000581 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the fermentation profile and nutritional quality of silages composed of cactus pear and maniçoba. Two experiments were performed: the first evaluated the fermentation characteristics, chemical composition and determined the organic acids in cactus pear silages with the inclusion of five levels of maniçoba (0, 25, 50, 75 and 100%) in six opening times (1, 7, 15, 30, 60 and 90 days). The second experiment determined the nutrient intake, digestibility, water balance and nitrogen balance in Canindé goats fed diets based on cactus pear silage with the inclusion of four levels of maniçoba (25, 50, 75 and 100%), with six animals per treatment. The increase in maniçoba levels in cactus pear silage provided a linear increase in the butyric acid, dry matter (DM), ether extract, crude protein, neutral detergent fibre, acid detergent fibre, lignin, cellulose, hemicellulose, water intake via drinking fountain and metabolic water, and reduced the pH, lactic acid, acetic acid, mineral matter, total carbohydrates, non-fibrous carbohydrates, water intake via food, total water intake, water excreted in the faeces, water excreted in the urine, total water excretion and water balance. Quadratic behaviour was observed for N-NH3, DM recovery and propionic acid, with an increase in maniçoba levels in cactus pear silages. Regarding the different opening times, there was a significant effect in pH, N-NH3, acetic acid, lactic acid and butyric acid (P < 0.050). The inclusion of maniçoba in cactus pear silage improved the fermentation characteristics and nutritional quality to be used in diets for goats. MenosThis study aimed to evaluate the fermentation profile and nutritional quality of silages composed of cactus pear and maniçoba. Two experiments were performed: the first evaluated the fermentation characteristics, chemical composition and determined the organic acids in cactus pear silages with the inclusion of five levels of maniçoba (0, 25, 50, 75 and 100%) in six opening times (1, 7, 15, 30, 60 and 90 days). The second experiment determined the nutrient intake, digestibility, water balance and nitrogen balance in Canindé goats fed diets based on cactus pear silage with the inclusion of four levels of maniçoba (25, 50, 75 and 100%), with six animals per treatment. The increase in maniçoba levels in cactus pear silage provided a linear increase in the butyric acid, dry matter (DM), ether extract, crude protein, neutral detergent fibre, acid detergent fibre, lignin, cellulose, hemicellulose, water intake via drinking fountain and metabolic water, and reduced the pH, lactic acid, acetic acid, mineral matter, total carbohydrates, non-fibrous carbohydrates, water intake via food, total water intake, water excreted in the faeces, water excreted in the urine, total water excretion and water balance. Quadratic behaviour was observed for N-NH3, DM recovery and propionic acid, with an increase in maniçoba levels in cactus pear silages. Regarding the different opening times, there was a significant effect in pH, N-NH3, acetic acid, lactic acid and butyric acid (P < 0.050). The inclusi... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Perfil de fermentação; Qualidade nutricional; Silagen mista. |
Thesagro: |
Caprino; Fermentação; Maniçoba; Palma Forrageira; Silagem. |
Thesaurus NAL: |
Opuntia; Silage. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221296/1/Fermentation-profile-and-nutritional-2020.pdf
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Marc: |
LEADER 02655naa a2200337 a 4500 001 2130114 005 2021-02-18 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1017/S0021859620000581$2DOI 100 1 $aMATIAS, A. G. S. 245 $aFermentation profile and nutritional quality of silages composed of cactus pear and maniçoba for goat feeding.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThis study aimed to evaluate the fermentation profile and nutritional quality of silages composed of cactus pear and maniçoba. Two experiments were performed: the first evaluated the fermentation characteristics, chemical composition and determined the organic acids in cactus pear silages with the inclusion of five levels of maniçoba (0, 25, 50, 75 and 100%) in six opening times (1, 7, 15, 30, 60 and 90 days). The second experiment determined the nutrient intake, digestibility, water balance and nitrogen balance in Canindé goats fed diets based on cactus pear silage with the inclusion of four levels of maniçoba (25, 50, 75 and 100%), with six animals per treatment. The increase in maniçoba levels in cactus pear silage provided a linear increase in the butyric acid, dry matter (DM), ether extract, crude protein, neutral detergent fibre, acid detergent fibre, lignin, cellulose, hemicellulose, water intake via drinking fountain and metabolic water, and reduced the pH, lactic acid, acetic acid, mineral matter, total carbohydrates, non-fibrous carbohydrates, water intake via food, total water intake, water excreted in the faeces, water excreted in the urine, total water excretion and water balance. Quadratic behaviour was observed for N-NH3, DM recovery and propionic acid, with an increase in maniçoba levels in cactus pear silages. Regarding the different opening times, there was a significant effect in pH, N-NH3, acetic acid, lactic acid and butyric acid (P < 0.050). The inclusion of maniçoba in cactus pear silage improved the fermentation characteristics and nutritional quality to be used in diets for goats. 650 $aOpuntia 650 $aSilage 650 $aCaprino 650 $aFermentação 650 $aManiçoba 650 $aPalma Forrageira 650 $aSilagem 653 $aPerfil de fermentação 653 $aQualidade nutricional 653 $aSilagen mista 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aCAMPOS, F. S. 700 1 $aMORAES, S. A. de 700 1 $aGOIS, G. C. 700 1 $aSILVA, T. S. 700 1 $aEMERENCIANO NETO, J. V. 700 1 $aVOLTOLINI, T. V. 773 $tThe Journal of Agricultural Science$gv. 58 , n. 4 , p. 304-312, 2020.
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