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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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21.Imagem marcado/desmarcadoALVES, J. N.; ARAUJO, G. G. L. de; PEREIRA, L. G. R.; GONZAGA NETO, S.; MENEZES, D. R.; VOLTOLINI, T. V.; GOIS, G. C.; SOUZA, L. C.; CAMPOS, F. S. Incorporating oldman saltbush hay and prickly pear in diets for red Sindhi calves. South African Journal of Animal Science, v. 50, n. 3, p. 403-414, 2020.

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22.Imagem marcado/desmarcadoROSA, P. R.; ARAUJO, G. G. L. de; TURCO, S. H. N.; MORAES, S. A. de; ALVES, J. N.; GOIS, G. C.; SANTOS, R. D. dos; CAMPOS, F. S. Ingestive behavior and physiological parameters of Sindhi heifers receiving saline water. Journal of Agricultural Science, v. 11, n. 4, p. 381-394, 2019.

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23.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, T. S.; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; GODOI, P. F. A.; GOIS, G. C.; PERAZZO, A. F.; RIBEIRO, O. L.; TURCO, S. H. N.; CAMPOS, F. S. Intake, digestibility, nitrogen balance and performance in lamb fed spineless cactus silage associated with forages adapted to the semiarid environment Spineless cactus silages in diets for lambs. Livestock Science, v. 268, 105168, 2023.

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24.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, T. M. B. e; ARAUJO, G. G. L. de; VOLTOLINI, T. V.; QUEIROZ, M. A. A.; YAMAMOTO, S. M.; LISTA, F. N.; GOIS, G. C.; MORAES, S. A. de; CAMPOS, F. S.; SANTOS, M. C. da R. Productive performance of sheep fed buffel grass silage in replacement of corn silage. Revista Mexicana de Ciências Pecuárias, v. 13, n. 2, p. 408-421, 2022.

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25.Imagem marcado/desmarcadoGONÇALVES, T. R.; SILVA FILHO, J. R. da; PEREIRA, G. A.; MEIRA, T. M.; SÁ. M. K. N. de; GOIS, G. C.; SILVA, C. de S.; CAMPOS, F. S.; YAMAMOTO, S. M.; ARAUJO, G. G. L. de. Potential use of vitiviniculture waste in mixed cactus pear silages with elephant grass in lamb diet. Animal Feed Science and Technology, v. 307, 115824, 2024.

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26.Imagem marcado/desmarcadoNACIMENTO JÚNIOR, J. R. S. do; NASCIMENTO, A. L. R.; SOUZA, D. R.; BEZERRA, J. D. C.; MELO, A. A. S.; GOIS, G. C.; CAMPOS, F. S.; SANTOS, K. C.; PEREIRA, K. P.; AZEVEDO, P. S.; SANTOS, L. M. Bean meal and cactus pear in Santa Inês lamb rations for meat production: Intake, digestibility, performance, carcass yield, and meat quality. Spanish Journal of Agricultural Research, v. 20, n. 2, e0602, 2022.

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27.Imagem marcado/desmarcadoNOGUEIRA, G. H. M. F.; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; IZIDRO, J. L. P. S.; MACEDO, A. de; MATIAS, A. G. S.; SILVA, T. S. Avaliação da emergência e crescimento inicial de plântulas de diferentes lotes de milho. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 12.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 18.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE SISTEMAS DE PRODUÇÃO DE RUMINANTES, 5.; SIMPÓSIO DE PRODUÇÃO ANIMAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE FORRAGICULTURA E PASTAGENS, 5.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE CONSERVAÇÃO E UTILIZAÇÃO DE RECURSOS GENÉTICOS ANIMAIS, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO SOBRE AMBIÊNCIA, BEM-ESTAR ANIMAL E CONVIVÊNCIA COM O SEMIÁRIDO, 1.; SIMPÓSIO IMPORTÂNCIA DAS PASTAGENS NATIVAS PARA A SUSTENTABILIDADE PECUÁRIA NO SEMIÁRIDO; FÓRUM DE COORDENADORES DE PROGRAMAS DE PÓS-GRADUAÇÃO EM ZOOTECNIA E RECURSOS PESQUEIROS DO NORDESTE, 7.; FÓRUM DE INTEGRAÇÃO ENTRE A ACADEMIA, AGENTES DE EXTENSÃO RURAL E PRODUTORES, 1. 2017, Juazeiro, BA. Construindo pontes entre o ensino, a pesquisa e a extensão: anais. Petrolina: Univasf: Embrapa Semiárido: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia, Sertão de Pernambuco, 2017. p. 2231-2233. 1 CD-ROM.

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28.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, J. S. de; ARAÚJO, C. de A.; MACEDO, A.; SILVA, C. de S.; NOVAES, J. J. da S.; LIMA, D. O.; BORGES, E. N.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S. Fermentation dynamics, nutritional quality, and heating capacity of mixed silages of elephant grass (Pennisetum purpureum Schum) and Leucaena (Leucaena leucocephala). Brazilian Journal of Veterinary Research and Animal Science, v. 59, e189466, 2022.

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29.Imagem marcado/desmarcadoMATIAS, A. G. S.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; MORAES, S. A. de; GOIS, G. C.; SILVA, T. S.; EMERENCIANO NETO, J. V.; VOLTOLINI, T. V. Fermentation profile and nutritional quality of silages composed of cactus pear and maniçoba for goat feeding. The Journal of Agricultural Science , v. 58 , n. 4 , p. 304-312, 2020.

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30.Imagem marcado/desmarcadoMACEDO, A. de; REBOUÇAS, R. A.; CAMPOS, F. S.; CARVALHO, G. G. P. de; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; GOIS, G. C.; NUNES, T. C. M. D. Consumo de água em ovinos alimentados com silagens de diferentes forrageiras tropicais do Semiárido. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 12.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 18.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE SISTEMAS DE PRODUÇÃO DE RUMINANTES, 5.; SIMPÓSIO DE PRODUÇÃO ANIMAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE FORRAGICULTURA E PASTAGENS, 5.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE CONSERVAÇÃO E UTILIZAÇÃO DE RECURSOS GENÉTICOS ANIMAIS, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO SOBRE AMBIÊNCIA, BEM-ESTAR ANIMAL E CONVIVÊNCIA COM O SEMIÁRIDO, 1.; SIMPÓSIO IMPORTÂNCIA DAS PASTAGENS NATIVAS PARA A SUSTENTABILIDADE PECUÁRIA NO SEMIÁRIDO; FÓRUM DE COORDENADORES DE PROGRAMAS DE PÓS-GRADUAÇÃO EM ZOOTECNIA E RECURSOS PESQUEIROS DO NORDESTE, 7.; FÓRUM DE INTEGRAÇÃO ENTRE A ACADEMIA, AGENTES DE EXTENSÃO RURAL E PRODUTORES, 1. 2017, Juazeiro, BA. Construindo pontes entre o ensino, a pesquisa e a extensão: anais. Petrolina: Univasf: Embrapa Semiárido: Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia, Sertão de Pernambuco, 2017. p. 464-466. 1 CD-ROM.

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31.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, C. de A.; MAGALHÃES, A. L. R.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C.; SANTOS, K. C. dos; MATOS, M. H. T. de; NASCIMENTO, D. B. do; SANTOS, N. S. Correlation between mineral profile, physical-chemical characteristics, and proximate composition of meat from Santa Ines ewes under water restriction. Semina. Ciências Agrárias, v. 44, n. 2, p. 529-548, mar./abr. 2023.

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32.Imagem marcado/desmarcadoGOIS, G. C.; VOLTOLINI, T. V.; NOGUEIRA, G. H. M. de S. M. F.; AMORIM, J. S.; SANTOS, R. N.; PEREIRA, J. de S.; LIMA, A. E. S. de. Desafios para a mitigação da emissão de metano entérico no Semiárido brasileiro. In: QUEIROZ, M. A. A.; MELO, J. F. B.; CAVALCANTE, I. G. L. (Org.). Avanços e desafios da pesquisa em ciências agrárias e veterinárias no Semiárido brasileiro. Petrolina: UNIVASF, 2019. cap. 14, p. 231-249.

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33.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, C. de A.; ARAUJO, G. G. L. de; NOVAES, J. J. da S.; CAMPOS, F. S.; LIMA, D. O.; BORGES, E. N.; GOIS, G. C.; SILVA, C. de S.; SILVA, T. G. F. da; SÁ, J. M. de. Influence of cactus pear cultivation density on the physicochemical characteristics of the soil. Soil and Tillage Research, v. 232, 105771, Aug. 2023.

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34.Imagem marcado/desmarcadoMATOS, J. C.; MENEZES, V. G.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; BARCELLOS, B. S. de C.; SOARES, M. G.; MATOS, M. H. T. de; MORAES, E. A.; MENEZES, D. R.; QUEIROZ, M. A. A. Histological and physical-mechanical characteristics of the skin of Dorper sheep related to residual feed intake and the confinement environment. Tropical Animal Health and Production, v. 54, n. 5, 314, 2022.

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35.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, F. S.; CARVALHO, G. G. P.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; REBOUÇAS, R. A.; LIMA, A. E.; ARAÚJO, M. L. G. M. L.; OLIVEIRA, J. S.; GOIS, G. C.; MAGALHÃES, A. L. R. Metabolic profile and histopathology of kidneys and liver of lambs fed silages of forages adapted to a semi-arid environment. South African Journal of Animal Science, v. 49, n. 3, p. 555-563, 2019.

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36.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, F. S.; ARAUJO, G. G. L. de; SIMOES, W. L.; GOIS, G. C.; GUIMARÃES, M. J. M.; SILVA, T. G. F. da; MAGALHÃES, A. L. R.; OLIVEIRA, G. F.; ARAUJO, C. de A.; SILVA, T. S.; MACEDO, A. de. Mineral and fermentative profile of forage sorghum irrigated with brackish water. Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 52, n. 12, p. 1353-1362, 2021.

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37.Imagem marcado/desmarcadoARAUJO, G. G. L. de; COSTA, S. A. P.; MORAES, S. A. de; QUEIROZ, M. A. A.; GOIS, G. C.; SANTOS, N. M. de S. S.; ALBUQUERQUE, I. R. R.; MOURA, J. H. de A.; CAMPOS, F. S. Supply of water with salinity levels for Morada Nova sheep. Small Ruminant Research, v. 171, p. 73-79, 2019.

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38.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, B. Y. de S.; MOURA, C. M. da S.; ARAUJO, G. G. L. de; TURCO, S. H. N.; VOLTOLINI, T. V.; FURTADO, D. A.; MEDEIROS, A. N. de; GOIS, G. C.; CAMPOS, F. S. Thermoregulatory responses and ingestive behavior of sheep subjected to water restriction and high- and low-energy diets in a semi-arid environment. Journal of Thermal Biology, v. 119, 103749, Jan. 2024.

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39.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. P. R.; SANT'ANA, A. S. de; NASCIMENTO, S. P. O. do; BARBOSA, S. N.; MIRANFA, A. L. A.; LUNA, F. de S.; GOIS, G. C.; MORAES, S. A. de; RODRIGUES, R. T. de S.; MENEZES, D. R. Tannins in the diet for lactating goats from different genetic groups in the Brazilian semiarid: nitrogen, energy and water balance. Animal Feed Science and Technology, v. 279, 115023, 2021.

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40.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. A. dos; CORDEIRO, A. E.; SILVA, D. J. M. da; QUEIROZ, M. A. A.; GOIS, G. C.; MENEZES, D. R.; MORAES, S. A. de; VOLTOLINI, T. V.; BUSATO, K. C.; RODRIGUES, R. T. de S. Use of bean meal (Phaseolus vulgaris L.) in goat rations for meat production. Tropical Animal Health and Production, v. 51, p. 24652471, 2019.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  07/03/2018
Data da última atualização:  17/06/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  PAIVA, G. N.; ARAUJO, G. G. L. de; HEMRIQUES, L. T.; MEDEIROS, A. N.; BELTRÃO FILHO, E. M; COSTA, R. G.; ALBUQUERQUE, I. R. R. de; GOIS, G. C.; CAMPOS, F. S.; FREIRE, R. M. B.
Afiliação:  GUTEMBERG NASCIMENTO PAIVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DA PARAIBA; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; LARA TOLEDO HENRIQUES, UNIVERSIDADE FEDERAL DA PARAÍBA; ARIOSVALDO NUNES MEDEIROS, UNIVERSIDADE FEDERAL DA PARAÍBA; EDVALDO MESQUITA BELTRÃO FILHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DA PARAÍBA; ROBERTO GERMANO COSTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DA PARAÍBA; ÍTALO RENEU ROSAS DE ALBUQUERQUE, UNIVERSIDADE FEDERAL DA BAHIA; GLAYCIANE COSTA GOIS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; FLEMING SENA CAMPOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; RAYSSA MARIA BEZERRIL FREIRE, UNIVERSIDADE FEDERAL DA PARAÍBA.
Título:  Water with different salinity levels for lactating goats.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 38, n. 4, p. 2065-2074, jul./ago. 2017.
DOI:  10.5433/1679-0359.2017v38n4p2065
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate the influence of supplying water with varying salinity levels to dairy goats on nutrient intake, apparent nutrient digestibility, and milk yield. The experiment lasted 65 days and involved 24 crossbred goats with mean body weight of 38±4 kg, which were randomly allotted. It was set in a completely randomized design with four treatments consisting of 640, 3188, 5740 and 8326 mg L‒1 total dissolved solids (TDS) in the drinking water. The results showed that water salinity levels had no effect on the intake of dry matter, neutral detergent fiber, crude protein, ether extract, total carbohydrates, non-fibrous carbohydrates, total digestible nutrients, metabolizable energy, digestible energy, or apparent nutrient digestibility. Water intake was influenced by the salinity, increasing as the salt level was increased. Moreover, the varying salinity had no significant effect on milk yield. Drinking water containing up to 8326 mg L‒1 TDS provided no interference with the intake and nutrient digestibility of lactating goats in the feedlot. However, increasing the water salinity affects animal intake without any changes in milk yield. Therefore, this type of water can be used for crossbred goats at 30 days in milk, for up to 65 days in the feedlot.
Palavras-Chave:  Cabras leiteiras; Intake; Produção de leite.
Thesagro:  Água salina; Caprino; Consumo; Digestibilidade; Produção animal; Salinidade.
Thesaurus NAL:  Animal production; Digestibility; Saline water.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/173626/1/Gherman-2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA57260 - 1UPCAP - DD
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