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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
31/10/1996 |
Data da última atualização: |
31/10/1996 |
Autoria: |
MELO, P. E. de; RITSCHEL, P. S.; BUSO, G. S. C.; FERREIRA, M. E. |
Afiliação: |
EMBRAPA-CNPH, Brasilia, DF. |
Título: |
Identity testing of a putative mutated genotype of potato using RAPD markers. |
Ano de publicação: |
1996 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Genetica, Ribeirao Preto, v.19, n.3, p.321, set. 1996. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Resumo. Suplemento. |
Palavras-Chave: |
Brasilia; Distrito Federal; Molecular genetic; Mutant; Potato; RAPD marker; Variabilidade genetica. |
Thesagro: |
Batata; Cerrado; DNA; Genética Molecular; Genótipo; Método; Mutante; Solanum Tuberosum. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; genetic variation; genotype. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00990naa a2200373 a 4500 001 1755893 005 1996-10-31 008 1996 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMELO, P. E. de 245 $aIdentity testing of a putative mutated genotype of potato using RAPD markers. 260 $c1996 500 $aResumo. Suplemento. 650 $aBrazil 650 $agenetic variation 650 $agenotype 650 $aBatata 650 $aCerrado 650 $aDNA 650 $aGenética Molecular 650 $aGenótipo 650 $aMétodo 650 $aMutante 650 $aSolanum Tuberosum 653 $aBrasilia 653 $aDistrito Federal 653 $aMolecular genetic 653 $aMutant 653 $aPotato 653 $aRAPD marker 653 $aVariabilidade genetica 700 1 $aRITSCHEL, P. S. 700 1 $aBUSO, G. S. C. 700 1 $aFERREIRA, M. E. 773 $tRevista Brasileira de Genetica, Ribeirao Preto$gv.19, n.3, p.321, set. 1996.
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
08/12/2015 |
Data da última atualização: |
15/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BARRETO, A. G.; NOGUEIRA, R. I.; MATTOS, L. da S. de; GODOY, R. C. B. de; FREITAS, S. P. |
Afiliação: |
Angela Gava Barreto, CEFET/RJ; REGINA ISABEL NOGUEIRA, CTAA; LUZIMAR DA SILVA DE M DO NASCIMENTO, CTAA; ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; Suely Pereira Freitas, UFRJ. |
Título: |
Effect of drying temperature on the nutritional quality of the pinhão (Araucaria angustifolia) flour. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: EUROPEAN DRYING CONFERENCE, 5.; 2015, Budapest. Eurodrying'2015. Budapest: [s. n.], 2015. |
Páginas: |
8 p. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Autoria: MATTOS, L. da S. de [i.e. NASCIMENTO, L. da S. de M.]. |
Conteúdo: |
At present, there is quite limited market for pinhão products due to their low level of industrialization. This study aimed to evaluate the drying process of pinhão at 40 oC, 50 oC and 60 °C for essential amino acids preservation in the final product. Effective diffusivity (Deff) was 15.6x10-10m2.s-1at 60 oC and the correspondent activation energy was 31.13 kJ. mol-1. Compared to raw pinhão, it was observed greater retention of the amino acid content for the pinhão flour obtained at 50 oC. |
Palavras-Chave: |
Drying kinetics. |
Thesagro: |
Araucária Angustifólia; Espécie Nativa; Pinhão; Pinheiro do Paraná; Semente. |
Thesaurus NAL: |
activation energy; diffusivity; essential amino acids. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01467naa a2200301 a 4500 001 2030923 005 2016-02-15 008 2015 bl --- 0-- u #d 100 1 $aBARRETO, A. G. 245 $aEffect of drying temperature on the nutritional quality of the pinhão (Araucaria angustifolia) flour.$h[electronic resource] 260 $c2015 300 $a8 p. 500 $aAutoria: MATTOS, L. da S. de [i.e. NASCIMENTO, L. da S. de M.]. 520 $aAt present, there is quite limited market for pinhão products due to their low level of industrialization. This study aimed to evaluate the drying process of pinhão at 40 oC, 50 oC and 60 °C for essential amino acids preservation in the final product. Effective diffusivity (Deff) was 15.6x10-10m2.s-1at 60 oC and the correspondent activation energy was 31.13 kJ. mol-1. Compared to raw pinhão, it was observed greater retention of the amino acid content for the pinhão flour obtained at 50 oC. 650 $aactivation energy 650 $adiffusivity 650 $aessential amino acids 650 $aAraucária Angustifólia 650 $aEspécie Nativa 650 $aPinhão 650 $aPinheiro do Paraná 650 $aSemente 653 $aDrying kinetics 700 1 $aNOGUEIRA, R. I. 700 1 $aMATTOS, L. da S. de 700 1 $aGODOY, R. C. B. de 700 1 $aFREITAS, S. P. 773 $tIn: EUROPEAN DRYING CONFERENCE, 5.; 2015, Budapest. Eurodrying'2015. Budapest: [s.$gn.], 2015.
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Registro original: |
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