|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
27/08/1999 |
Data da última atualização: |
20/09/2013 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
CAMPOS, O. F. de. |
Afiliação: |
CNPGL. |
Título: |
Fundamentos da programação de P&D da Embrapa-Gado de Leite para o período de 1999-2003. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Juiz de Fora,MG: Embrapa Gado de Leite, 1999. |
Páginas: |
22 p. |
Série: |
(Embrapa Gado de Leite. Documentos, 73). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Os impactos da Ciência e da Tecnologia (C&T) na sociedade e, em especial, do segmento de Pesquisa e Desenvolvimento (P&D) têm sido, ao longo da história, altamente significativos para a humanidade. A pesquisa agropecuária brasileira, em particular, tem contribuições importantes, destacando as tecnologias para o uso sustentável dos ecossistemas regionais, bem como aquelas focalizadas na competitividade dos sistemas de produção de alimentos e fibras. Como conseqüência e reconhecimento da importância estratégica da C&T, a sociedade passou a exigir maior transparência e objetividade das instituições de P&D no atendimento de suas demandas. |
Palavras-Chave: |
Embrapa; P&D. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/81918/1/Fundamentos-da-programacao-de.pdf
|
Marc: |
LEADER 01121nam a2200157 a 4500 001 1593505 005 2013-09-20 008 1999 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aCAMPOS, O. F. de 245 $aFundamentos da programação de P&D da Embrapa-Gado de Leite para o período de 1999-2003. 260 $aJuiz de Fora,MG: Embrapa Gado de Leite$c1999 300 $a22 p. 490 $a(Embrapa Gado de Leite. Documentos, 73). 520 $aOs impactos da Ciência e da Tecnologia (C&T) na sociedade e, em especial, do segmento de Pesquisa e Desenvolvimento (P&D) têm sido, ao longo da história, altamente significativos para a humanidade. A pesquisa agropecuária brasileira, em particular, tem contribuições importantes, destacando as tecnologias para o uso sustentável dos ecossistemas regionais, bem como aquelas focalizadas na competitividade dos sistemas de produção de alimentos e fibras. Como conseqüência e reconhecimento da importância estratégica da C&T, a sociedade passou a exigir maior transparência e objetividade das instituições de P&D no atendimento de suas demandas. 653 $aEmbrapa 653 $aP&D
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
16/10/2019 |
Data da última atualização: |
16/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
BET, C. D.; GODOY, R. C. B. de; CORDOBA, L. P.; DEMIATE, I. M.; LACERDA, L. G.; SCHNITZLER, E. |
Afiliação: |
Camila D. Bet, UEPG; ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; Layse P. Cordoba, UEPG; Ivo M. Demiate, UEPG; Luiz G. Lacerda, UEPG; Egon Schnitzler, UEPG. |
Título: |
Effects of "starch:water" ratio on gelatinization of pinhão starch from nine germplasm collections, measured by differential scanning calorimetry. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Studies, v. 8, p. 13-22, Oct. 2019. |
DOI: |
10.7455/ijfs/8.2.2019.a2 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Native starch was extracted from nine germplasm collections of Araucaria angustifolia seeds in aqueous medium and they were characterized by Pasting Properties (RVA), X-ray Powder Diffractometry (XRD) and Scanning Electron Microscopy (SEM). The gelatinization process of each sample was evaluated at different ratios of starch:water by Differential Scanning Calorimetry (DSC). A slight displacement in the gelatinization curves was observed for the pinh?ao starches prepared with different amounts of water. With an increase in water content, most of the samples presented a decrease in the peak, the conclusion temperatures, and the range of gelatinization temperatures, while the enthalpy did not follow a standard behavior. A displacement or a narrowing of the gelatinization temperature range occurred with increasing water content. Pinh?ao starch showed pasting temperature in the range of 60-67 oC and there were differences in the pasting properties and degree of relative crystallinity between the analyzed samples. The C-type diffraction pattern was found for all the samples and the morphology of starch granules was similar, with oval and round shapes. Therefore, different characteristics were found among starches from nine germplasm collections, encouraging the protection of the biological diversity of selected species, aiming at future applications. |
Palavras-Chave: |
Análise térmica. |
Thesagro: |
Amido; Gelatinização; Germoplasma; Pinhão. |
Thesaurus NAL: |
Gelatinization; Germplasm; Pasting properties; Thermal analysis. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 02293naa a2200301 a 4500 001 2113149 005 2019-10-16 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.7455/ijfs/8.2.2019.a2$2DOI 100 1 $aBET, C. D. 245 $aEffects of "starch$bwater" ratio on gelatinization of pinhão starch from nine germplasm collections, measured by differential scanning calorimetry.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aNative starch was extracted from nine germplasm collections of Araucaria angustifolia seeds in aqueous medium and they were characterized by Pasting Properties (RVA), X-ray Powder Diffractometry (XRD) and Scanning Electron Microscopy (SEM). The gelatinization process of each sample was evaluated at different ratios of starch:water by Differential Scanning Calorimetry (DSC). A slight displacement in the gelatinization curves was observed for the pinh?ao starches prepared with different amounts of water. With an increase in water content, most of the samples presented a decrease in the peak, the conclusion temperatures, and the range of gelatinization temperatures, while the enthalpy did not follow a standard behavior. A displacement or a narrowing of the gelatinization temperature range occurred with increasing water content. Pinh?ao starch showed pasting temperature in the range of 60-67 oC and there were differences in the pasting properties and degree of relative crystallinity between the analyzed samples. The C-type diffraction pattern was found for all the samples and the morphology of starch granules was similar, with oval and round shapes. Therefore, different characteristics were found among starches from nine germplasm collections, encouraging the protection of the biological diversity of selected species, aiming at future applications. 650 $aGelatinization 650 $aGermplasm 650 $aPasting properties 650 $aThermal analysis 650 $aAmido 650 $aGelatinização 650 $aGermoplasma 650 $aPinhão 653 $aAnálise térmica 700 1 $aGODOY, R. C. B. de 700 1 $aCORDOBA, L. P. 700 1 $aDEMIATE, I. M. 700 1 $aLACERDA, L. G. 700 1 $aSCHNITZLER, E. 773 $tInternational Journal of Food Studies$gv. 8, p. 13-22, Oct. 2019.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|