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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
22/08/2018 |
Data da última atualização: |
07/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
SILVI, R. R.; PAIVA, C. A. V.; TOMICH, T. R.; MACHADO, F. S.; MENDONCA, L. C.; CAMPOS, M. M.; PEREIRA, L. G. R. |
Afiliação: |
Rebeca Ribeiro Silvi, CAPES; CLAUDIO ANTONIO VERSIANI PAIVA, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; LETICIA CALDAS MENDONCA, CNPGL; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL. |
Título: |
Pecuária leiteira de precisão: sistemas de ordenhas robotizadas. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2018. |
Páginas: |
30 p. |
Série: |
(Embrapa Gado de Leite. Documentos, 230). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Nessa série Documentos são discutidos aspectos relacionados à evolução dos sistemas de ordenha e os fatores que interferem na eficiência do SOR (sistemas de ordenha robotizada), especificamente aqueles relacionados à saúde e desempenho produtivo da vaca, às instalações e aos impactos econômico e social da adoção desse sistema. |
Palavras-Chave: |
Pecuária leiteira; Precisão; Robotizada. |
Thesagro: |
Ordenha. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/187194/1/DOC-230-Pec-Leit-Prec-Ordenha-Robot.pdf
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Marc: |
LEADER 01055nam a2200253 a 4500 001 2094405 005 2024-02-07 008 2018 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aSILVI, R. R. 245 $aPecuária leiteira de precisão$bsistemas de ordenhas robotizadas.$h[electronic resource] 260 $aJuiz de Fora: Embrapa Gado de Leite$c2018 300 $a30 p. 490 $a(Embrapa Gado de Leite. Documentos, 230). 520 $aNessa série Documentos são discutidos aspectos relacionados à evolução dos sistemas de ordenha e os fatores que interferem na eficiência do SOR (sistemas de ordenha robotizada), especificamente aqueles relacionados à saúde e desempenho produtivo da vaca, às instalações e aos impactos econômico e social da adoção desse sistema. 650 $aOrdenha 653 $aPecuária leiteira 653 $aPrecisão 653 $aRobotizada 700 1 $aPAIVA, C. A. V. 700 1 $aTOMICH, T. R. 700 1 $aMACHADO, F. S. 700 1 $aMENDONCA, L. C. 700 1 $aCAMPOS, M. M. 700 1 $aPEREIRA, L. G. R.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
12/11/2010 |
Data da última atualização: |
18/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
GIRARDI, C. L.; QUECINI, V.; ROMBALDI, C. V.; SILVA, N. M. da; MOURA, R. da S.; STORCH, T. T.; NOBILE, P. M.; LAURENS, F.; BOUZAYEN, M. |
Afiliação: |
CESAR LUIS GIRARDI, CNPUV; VERA MARIA QUECINI, CNPUV; CÉSAR V. ROMBALDI, UFPEL; NORMA MACHADO DA SILVA, CNPUV (bolsista); RENATA DA SILVA MOURA, UFPEL; TATIANE TIMM STORCH, UFPEL; PAULA M. NOBILE, UMR; FRANÇOIS LAURENS, UMR; MONDHER BOUZAYEN, UMR. |
Título: |
In silico analyses of the ethylene response factor (ERF) and cell-wall enzyme gene families associated to ripening in apple. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010. |
Páginas: |
4 p. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Resumo expandido. |
Conteúdo: |
Flesh fruit ripening is a complex developmental process that involves the formation of taste, aroma, establishment of skin color and fruit softening by cell wall hydrolysis. Physiological, biochemical and molecular evidences indicate that ethylene is the principal hormone controlling this developmental process. It exerts its action on several targets including its own biosynthesis, its perception by the target-cells via ethylene receptors (ETRs), a signal transduction network consisting of positive and negative regulators, and finally on the regulation of target-gene expression by transcription factors, such as ethylene response factors (ERFs) (STEPANOVA & ALONSO, 2009). In higher plant genomes, ERF is present as a superfamily of transcription factor genes defined by the presence of the APETALA2/ERF domain, a conserved DNA-binding sequence (NAKANO et al., 2006). In fruit species, ERFs are associated to flavor biosynthesis and texture modification during ripening (BAPAT et al., 2010). In the present work, we established a genetic framework for ERF and cell-wall proteins associated to the changes in fruit quality, texture and physiological post-harvest disorders in Malus using bioinformatic tools and comparative genomic approaches. The preliminary information obtained by in silico analyses is currently being validated by in vivo gene expression studies. |
Palavras-Chave: |
Análise in silico. |
Thesagro: |
Etileno; Fruticultura; Genética; Maçã; Pós-colheita. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/866933/1/ID12641.pdf
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Marc: |
LEADER 02350nam a2200301 a 4500 001 1866933 005 2022-08-18 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGIRARDI, C. L. 245 $aIn silico analyses of the ethylene response factor (ERF) and cell-wall enzyme gene families associated to ripening in apple.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura$c2010 300 $a4 p. 500 $aResumo expandido. 520 $aFlesh fruit ripening is a complex developmental process that involves the formation of taste, aroma, establishment of skin color and fruit softening by cell wall hydrolysis. Physiological, biochemical and molecular evidences indicate that ethylene is the principal hormone controlling this developmental process. It exerts its action on several targets including its own biosynthesis, its perception by the target-cells via ethylene receptors (ETRs), a signal transduction network consisting of positive and negative regulators, and finally on the regulation of target-gene expression by transcription factors, such as ethylene response factors (ERFs) (STEPANOVA & ALONSO, 2009). In higher plant genomes, ERF is present as a superfamily of transcription factor genes defined by the presence of the APETALA2/ERF domain, a conserved DNA-binding sequence (NAKANO et al., 2006). In fruit species, ERFs are associated to flavor biosynthesis and texture modification during ripening (BAPAT et al., 2010). In the present work, we established a genetic framework for ERF and cell-wall proteins associated to the changes in fruit quality, texture and physiological post-harvest disorders in Malus using bioinformatic tools and comparative genomic approaches. The preliminary information obtained by in silico analyses is currently being validated by in vivo gene expression studies. 650 $aEtileno 650 $aFruticultura 650 $aGenética 650 $aMaçã 650 $aPós-colheita 653 $aAnálise in silico 700 1 $aQUECINI, V. 700 1 $aROMBALDI, C. V. 700 1 $aSILVA, N. M. da 700 1 $aMOURA, R. da S. 700 1 $aSTORCH, T. T. 700 1 $aNOBILE, P. M. 700 1 $aLAURENS, F. 700 1 $aBOUZAYEN, M.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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