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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
03/08/2017 |
Data da última atualização: |
03/08/2017 |
Autoria: |
BARTZ, A. C.; MUTTONI, M.; ALBERTO, C. M.; STRECK, N. A.; MACHADO, G. A.; GIACOMELI, R.; HELGUEIRA, D. B.; MOURA, D. da S. |
Afiliação: |
Alex Cristiano Bartz, Universidade Federal do Pampa; Martina Muttoni, Universidade do Pampa; Cleber Maus Alberto, Universidade do Pampa; Nereu Augusto Streck, Universidade Federal de Santa Maria; Geter Alves Machado, Universidade do Pampa; Robson Giacomeli, Universidade do Pampa; Diogo Balbé Helgueira, Universidade Federal de Pelotas; Diogo da Silva Moura, Universidade Federal de Pelotas. |
Título: |
Thermal time in sprinkler-irrigated lowland rice. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 7, p. 475-484, jul. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Soma térmica em arroz de terras baixas irrigado por aspersão. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate methods of thermal time calculation and the duration of the development stages of lowland rice (Oryza sativa) irrigated by sprinkling. The experiment was conducted during three growing seasons (2010/2011, 2011/2012, and 2014/2015), with five irrigation water depths, six cultivars, and four replicates. Six methods of thermal time calculation were tested: two using the minimum basal temperature; two using the minimum and optimum temperatures; and two using the minimum, optimum, and maximum basal temperatures. For the thermal time calculation, the crop development cycle was divided into the vegetative, reproductive, and grain-filling phases. The methods that used the three cardinal temperatures showed the lowest coefficients of variation for most of the developmental phases. Both irrigation water depths and rice cultivars affected the thermal time of the development stages. The greater the water availability, the lower the duration of the development cycle. Thermal time values depend on the calculation method. |
Palavras-Chave: |
Disponibilidade hídrica; Grau-dia; Lâmina de irrigação. |
Thesagro: |
Fenologia; Oryza Sativa. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162364/1/Thermal-time-in-sprinkler-irrigated.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
05/09/2016 |
Data da última atualização: |
05/09/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANTOS, R. M.; PILON, L.; GINANI, V. C.; MACHADO, E. R.; FONTENELLE, M. R. |
Afiliação: |
RICARDO MACEDO DOS SANTOS, Bolsista Embrapa. Centro Universitário Planalto do Distrito Federal; LUCIMEIRE PILON, CNPH; VERÔNICA CORTEZ GINANI, Universidade de Brasília; ELEUZA RODRIGUES MACHADO, Faculdade Anhanguera de Brasília.; MARIANA RODRIGUES FONTENELLE, CNPH. |
Título: |
Qualidade microbiológica e parasitária do biofertilizante Hortbio. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: ANAIS da V e VI jornada científica da Embrapa Hortaliças. Brasília, DF: Embrapa, 2016. |
Páginas: |
p. 25 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Esse trabalho teve como objetivo avaliar as contagens microbianas e as formas parasitárias no Hortibio, um biofertilizante desenvolvido pela Embrapa Hortaliças. |
Thesagro: |
Alface; Escherichia Coli; Salmonella. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/147107/1/Anais-da-V-e-VI-Jornada-Cientifica-da-Embrapa-Hortalicas-p-25.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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