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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  04/01/2024
Data da última atualização:  04/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MACIEL, A. L. de R.; RODRIGUES, F. A.; PASQUAL, M.; CARVALHO, C. H. S. de.
Afiliação:  ANNA LYGIA DE REZENDE MACIEL, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO SUL DE MINAS GERAIS; FILIPE ALMENDAGNA RODRIGUES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; MOACIR PASQUAL, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CARLOS HENRIQUE S DE CARVALHO, CNPCa.
Título:  Large-scale, high-efficiency production of coffee somatic embryos.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 16, n. 2, p. 102-107, 2016.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/198470332016v16n2a16
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The study aims to compare the efficiency of previously used liquid media for coffee, evaluating NAA concentrations in liquid medium and proline in semi-solid medium in the regeneration of somatic embryos and asses concentrations of BA and IAA in the maturation of embryos in temporary immersion bioreactors. For the regeneration of globular embryos from embryogenic aggregates and calli, we tested five concentrations (0.00, 0.25, 0.50, 1.00 and 2.00 mg L-1) of NAA in liquid medium and five concentrations (0.0, 0.5, 1.0, 2.0 and 4.0 g L-1) of proline in semisolid medium. The multiplication of embryogenic aggregates was highest in culture medium MM, reaching a density 7.5 times greater than that of the initial density. NAA promoted a linear increase in embryo regeneration. The medium containing 2.0 mg L-1 BA and 0.0 mg L-1 IAA yielded the highest percentage of large cotyledonary embryos.
Thesaurus Nal:  Biotechnology; Coffea arabica var. arabica; Tissue culture; Vegetative propagation.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160431/1/Large-scale-high-efficiency.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1752 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  25/11/2002
Data da última atualização:  25/11/2002
Autoria:  CARVALHO, J. L. V.; AMATO, G. W.; MAZZARI, M. R.; GERMANI, R.
Título:  Retencao de vitaminas B1 e B2 em arroz parboilizado processado em autoclave e em estufa no Brasil.
Ano de publicação:  1992
Fonte/Imprenta:  Lavoura Arrozeira, Porto Alegre, v. 45, n. 403, p. 12-14, jul. /ago. 1992.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Cereais; Vitaminas.
Thesagro:  Arroz Parboilizado; Processamento.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA6412 - 1UPCSP - --0002/922002.00279
CTAA6413 - 1UPCSP - --0003/922002.00280
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