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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  25/10/2018
Data da última atualização:  24/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, C. J.; PONTES, N. C.; GOLYNSKI, A.; BRAGA, M. B.; QUEZADO-DUVAL, A. M.; SILVA, N. E. P.
Afiliação:  Cícero J Silva, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Goiano (IFGoiano), Morrinhos-GO.; Nadson C Pontes, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Goiano (IFGoiano), Morrinhos-GO; Adelmo Golynski, nstituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Goiano (IFGoiano), Morrinhos-GO.; MARCOS BRANDAO BRAGA, CNPH; ALICE MARIA QUEZADO DUVAL, CNPH; Nikson E. P. Silva., Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Goiano (IFGoiano), Morrinhos-GO.
Título:  Performance of processing tomatoes under different supply levels of crop evapotranspiration.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Horticultura Brasileira, v. 36, n. 3, p. 299-305, July/Sept. 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study was installed to evaluate productive performance of two processing tomato hybrids submitted to five water depths under drip irrigation system. Five levels of crop evapotranspiration (ETc) replacement (60%, 100%, 140%, 180% and 220%) and two tomato hybrids (BRS Sena and H 9992) were tested.
Thesagro:  Irrigação por Gotejamento; Tomate.
Thesaurus Nal:  Irrigation; Solanum lycopersicum.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/185167/1/Artigo-Horticultura-Brasielira-2018.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH40850 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  03/12/2018
Data da última atualização:  24/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BARROS, P. A. V. de; ANDRADE, M. E. R.; GENEROSO, S. de V.; MIRANDA, S. E. M.; REIS, D. C. dos; LEOCÁDIO, P. C. L.; SOUZA, E. L. de S. e; MARTINS, F. dos S.; GAMA, M. A. S. da; CASSALI, G. D.; LEITE, J. I. A.; FERNANDES, S. O. A.; CARDOSO, V. N.
Afiliação:  PATRÍCIA APARECIDA VIEIRA DE BARROS, UFMG; MARIA EMÍLIA RABELO ANDRADE, UFMG; SIMONE DE VASCONCELOS GENEROSO, UFMG; SUED EUSTÁQUIO MENDES MIRANDA, UFMG; DIEGO CARLOS DOS REIS, UFMG; PAOLA CAROLINE LACERDA LEOCÁDIO, UFMG; ÉRICKA LORENNA DE SALES E SOUZA, UFMG; FLAVIANO DOS SANTOS MARTINS, UFMG; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CNPGL; GEOVANNI DANTAS CASSALI, UFMG; JACQUELINE ISAURA ALVAREZ LEITE, UFMG; SIMONE ODÍLIA ANTUNES FERNANDES, UFMG; VALBERT NASCIMENTO CARDOSO, UFMG.
Título:  Conjugated linoleic acid prevents damage caused by intestinal mucositis induced by 5-fluorouracil in an experimental model.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Biomedicine & Pharmacotherapy, v. 103, p. 1567-1576, 2018.
DOI:  10.1016/j.biopha.2018.04.133
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract BACKGROUND: Studies have showed the protective effects of conjugated linoleic acid (CLA) on intestinal epithelium, modulating host immune and inflammatory responses on intestinal diseases. OBJECTIVE: To evaluate the preventive effects of CLA on the intestinal mucositis induced by 5-FU in a murine model. METHODS: Sixty-four BALB/c mice were randomly divided into four groups: Control (CTL), fed a standard chow diet; CLAs, fed a diet supplemented with CLA; Mucositis (5-FU), fed a standard chow diet and underwent mucositis induction and CLAs 5-FU, fed a diet supplemented with CLA and underwent mucositis induction. Mucositis was induced by intraperitoneal injection of 300 mg/kg 5-FU. After 72 h, the animals were euthanized and intestinal permeability, bacterial translocation, inflammatory mediators, and intestinal histology were evaluated. RESULTS: Mice in the CLAs 5-FU group showed reduced weight loss compared to those in the 5-FU group (p < 0.005). Furthermore, the results also showed that the treatment with CLA reduced intestinal permeability, bacterial translocation, and biomarkers of inflammatory response besides minor damage to ZO-1 and occludin with maintenance of the integrity of the intestinal epithelium and a favorable balance between the inflammatory and regulatory cytokines. CONCLUSION: This study suggests that CLA reduced the adverse effects from 5-FU administration on the intestinal mucosa.
Palavras-Chave:  Bacterial translocation; Conjugated linoleic acids; Intestinal damage; Mucositis; Tight junction protein.
Thesaurus NAL:  Cytokines.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL24284 - 1UPCAP - DD
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