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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  05/02/2016
Data da última atualização:  27/03/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SIQUEIRA, K. B.
Afiliação:  KENNYA BEATRIZ SIQUEIRA, CNPGL.
Título:  O mercado consumidor de lácteos no Brasil.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Leite & Derivados, p. 36-41, mai./jun. 2015.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Agronegócio do leite; Alimento lácteo; Economia do leite; Produtos derivados do leite.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL22313 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  09/12/2016
Data da última atualização:  09/12/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  GORAGA, Z.; MENGESHA, M.; GEBREGZABHER, E.; LIMA, G. J. M. M. de.
Afiliação:  ZEMELAK GORAGA, Ethiopian Institute of Agricultural Research; MAMMO MENGESHA, Ethiopian Institute of Agricultural Research; EYOB GEBREGZABHER, Ethiopian Institute of Agricultural Research; GUSTAVO JULIO MELLO M DE LIMA, CNPSA.
Título:  Production system, feeding and slurry management of swine in Ethiopia.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Global Science Research Journals, v. 4, n.1, p. 304-313, 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The study was carried out to characterize the production systems, feeding & slurry management, herd administration, cost determinants and constraints of Ethiopian swine farming. A total of 66 swine farms were selected in six major towns to collect quantitative and qualitative data on the studied parameters. A multi-stage sampling procedure was employed to select sampling areas and respondents. A standardized questionnaire was used to collect the data using person to person interview. Data were analyzed using several statistical procedures of SAS and SPSS. According to the findings of the study, the swine production at visited farms was characterized by semi-intensive (51.6%) and intensive (45.3%) management system. About 73.8% of the households were practicing full cycle production and the remaining 26.2% were practicing either finishing phase or piglet production. The most common feeds used by the swine producers were food leftover, commercial feeds and agro-processing byproducts. The amount of feed used per swine farm per year was significantly differed (P < 0.05) across the three scales of production. Regarding farm administration practices, 70% of the visited farms were administered by the farm owners and 18% of them by hired personnel. The use of swine' slurry at visited households level was generally low. Among the 66 producers, almost all (93.9%) of them made no use of it. Cost of production at swine farms was positively associated (P < 0.05) with three independent va... Mostrar Tudo
Thesagro:  Produção animal; Suíno.
Thesaurus NAL:  Swine production.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA20785 - 1UPCAP - DD
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