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Registros recuperados : 76 | |
41. | | GAZZOLA, R.; COELHO, C. H. da M.; WANDER, A. E.; CABRAL, J. E. de O. Importância nutricional e composição dos ácidos graxos da amêndoa da castanha-de-caju: produção e comércio mundiais. In.: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA E SOCIOLOGIA RURAL, 44., 2006, Fortaleza. Painel apresentado na 6ª Semana de Ensino, Pesquisa e Extensão, 2007, Santa Catarina. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Unidades Centrais. |
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43. | | SOUZA, G. da S. e; SOUZA, M. O. de; MARQUES, D. V.; GAZZOLA, R.; MARRA, R. Previsões para o mercado de carnes. In: Revista de Economia e Sociologia Rural. Piracicaba, SP, vol. 49, nº 02, p. 473-492, abr/jun 2011. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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48. | | WANDER, A. E.; GAZZOLA, R.; GAZZOLA, J.; RICARDO, T. R.; GARAGORRY, F. L. Evolução da produção e do mercado mundial do feijão. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 45., 2007, Londrina. Conhecimentos para a agricultura do futuro. Brasília, DF: Sober; Londrina: Universidade Estadual de Londrina: IAPAR, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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52. | | WANDER, A. E.; GAZZOLA, R.; GAZZOLA, J.; RICARDO, T. R.; GARAGORRY, F. L. Características nutricionais, produção e comércio mundial de feijões. Cadernos de Ciência & Tecnologia, Brasília, DF., v. 27, n. 1/3, p. 11-28. jan./dez. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Unidades Centrais. |
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55. | | SOUZA, G. da S. e; ALVES, E.; GOMES, E. G.; GAZZOLA, R.; MARRA, R. Substituição de culturas: Uma abordagem empírica envolvendo cana-de-açúcar, soja, carne bovina e milho. Revista de Política Agrícola, Brasília, DF, ano 16, n. 2, p. 5-13, abr./jun. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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59. | | GAZZOLA, R.; COELHO, C. H. M.; SOUZA, G. da S. e; MARRA, R.; OLIVEIRA, A. J. de. Mercado de carnes: aspectos descritivos e experiências com o uso de modelos de equilíbrio parcial e de espaço de estados. Revista de Política Agrícola, Brasília, DF, ano 15, n. 1, p. 84-101, jan./mar. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 76 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
14/04/2010 |
Data da última atualização: |
14/04/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
SOUZA, G. da S. e; GOMES, E. G.; GAZZOLA, R.; WANDER, A. E.; SOUZA, R. da S. |
Afiliação: |
GERALDO DA SILVA E SOUZA, SGE; ELIANE GONCALVES GOMES, SGE; ROSAURA GAZZOLA, SGE; ALCIDO ELENOR WANDER, CNPAF; RODRIGO DA SILVA SOUZA, CNPAF. |
Título: |
A parametric approach for evaluating the technical efficiency of the brazilian agricultural sector. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON INDUSTRIAL ENGINEERING AND OPERATION MANAGEMENT, 15., 2009, Salvador. The industrial engineering and the sustainable development: integrating technology and management. Rio de Janeiro: Associação Brasileira de Engenharia de Produção, 2009. |
Páginas: |
12 p. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this study we assessed the technical efficiency of the 27 Brazilian states in the years 1995/96 and 2006. The data on land and labor were otained from the agricultural census of the two considered periods. Data on credit for investment and running costs were obtained from the Brazilian Central Bank reports. In the analysis we used a DEA CCR model and a stochastic frontier with technical effects. The second model better fit the data, with 99% of correlation between predicted and observed values. The results show that Distrito Federal had the highest technical efficiency in agriculture in 2006 and the second highest in 1995/96. The lowest technical efficiency was found int Piauí in 2006 and in Tocantins in 1995/96. The estimated elasticities show that increases of 1% in per captia income would increase the technical efficiency by 0.77% in the North, by 0.76% in the Northeast, by o.59% in the Center-West, by 0.56% in the South and by 0.49% in the Southeast region. |
Palavras-Chave: |
Elasticity; Stochastic frontier; Technical efficiency. |
Thesaurus NAL: |
agriculture. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
Marc: |
LEADER 01850naa a2200229 a 4500 001 1664204 005 2010-04-14 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOUZA, G. da S. e 245 $aA parametric approach for evaluating the technical efficiency of the brazilian agricultural sector. 260 $c2009 300 $a12 p. 520 $aIn this study we assessed the technical efficiency of the 27 Brazilian states in the years 1995/96 and 2006. The data on land and labor were otained from the agricultural census of the two considered periods. Data on credit for investment and running costs were obtained from the Brazilian Central Bank reports. In the analysis we used a DEA CCR model and a stochastic frontier with technical effects. The second model better fit the data, with 99% of correlation between predicted and observed values. The results show that Distrito Federal had the highest technical efficiency in agriculture in 2006 and the second highest in 1995/96. The lowest technical efficiency was found int Piauí in 2006 and in Tocantins in 1995/96. The estimated elasticities show that increases of 1% in per captia income would increase the technical efficiency by 0.77% in the North, by 0.76% in the Northeast, by o.59% in the Center-West, by 0.56% in the South and by 0.49% in the Southeast region. 650 $aagriculture 653 $aElasticity 653 $aStochastic frontier 653 $aTechnical efficiency 700 1 $aGOMES, E. G. 700 1 $aGAZZOLA, R. 700 1 $aWANDER, A. E. 700 1 $aSOUZA, R. da S. 773 $tIn: INTERNATIONAL CONFERENCE ON INDUSTRIAL ENGINEERING AND OPERATION MANAGEMENT, 15., 2009, Salvador. The industrial engineering and the sustainable development: integrating technology and management. Rio de Janeiro: Associação Brasileira de Engenharia de Produção, 2009.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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