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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  09/04/2015
Data da última atualização:  09/04/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  PAIVA, J. R. de; GONÇALVES, P. de S.; VALOIS, A. C. C.
Título:  Performance of rubber clones in Manaus - progress research report.
Ano de publicação:  1984
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO NACIONAL DA SERINGUEIRA, 4., 1984, Salvador. Resumo dos trabalhos. [S.l.]: SUDHEVEA/EMBRAPA/EMBRATER/Banco Econômico, [1984]. p. 173.
Idioma:  Português
Thesagro:  Borracha.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/122077/1/p.-173.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA29325 - 1UPCRA - PPR633.8952S471r
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  25/11/2010
Data da última atualização:  30/11/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  CÁRCEL, J. A.; NOGUEIRA, R. I.; GARCÍA-PÉREZ, J. V.; SANJUÁN, N.; RIERA, E.
Afiliação:  JUAN A. CÁRCEL, ASPA GROUP; REGINA ISABEL NOGUEIRA, CTAA; J. V. GARCÍA-PÉREZ, ASPA GROUP; N. SANJUÁN, ASPA GROUP; E. RIERA, ASPA GROUP.
Título:  Ultrasound effects on the mass transfer processes during drying kinetic of olive leaves (Olea Europea, var. Serrana).
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Defect and Diffusion Forum, v. 297-301, p. 1083-1090, 2010.
DOI:  10.4028/www.scientific.net/DDF.297-301.1083
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The large amount of materials derived from olive trees pruning may constitute a source of compounds with antioxidant activity. The air drying of raw matter is a previous stage before extraction preserving the raw matter and avoiding the interference of water on the process but it constitutes a slow and high energy demanding process. In this sense, the application of high intensity ultrasound could affect the mass transfer rate. In order to address the influence of ultrasound on the drying process of olive leaves, air drying experiments were carried out (40ºC and1 m/s) without (0 W) and with ultrasound application (8, 16, 25 and 33 kW/m3). The different drying conditions were tested by triplicate. To model the experimental data, diffusional models considering or not the external resistance to mass transfer were used. The model without considering external resistance did not fit well to the experimental data. However, the model including external resistance achieved percentages of explained variance above 99.7%. The influence of ultrasound on diffusivity was not significant but a significant dependence was found for the mass transfer coefficient, proportional to the power density applied.
Palavras-Chave:  Cinética; Folha de oliveira; Oliva; Transferência de massa.
Thesagro:  Olea Europaea; Secagem; Ultrassom.
Thesaurus NAL:  Kinetics; Ultrasonics.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA10560 - 1UPCAP - PP2010/0192010.00277
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