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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos; Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
18/11/2003 |
Data da última atualização: |
26/03/2009 |
Autoria: |
PAZINATO, B. C.; ALMEIDA, R. A. C. de; PRADO, M. de F. C. |
Título: |
Mandioca: processamento artesanal e preparações culinárias. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Campinas: CATI, 2003. |
Páginas: |
111 p. |
Série: |
(CATI. Instruções Técnicas, 271). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Variedades; Toxicidade; Valor nutritivo; Colheita; Pós-colheita; Procesamento da mandioca; Tapioca; Uso culinário da mandioca e seus derivados; Preparações salgadas; Preparações doçes; Doces finos; Preparações com farinha de mandioca; Preparações com polvilho doce; Preparações com polvilho azedo; A mandioca cantada em versos. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Cookery; Processamento artesanal; Processamento de alimento; Receitas; Salgado; Toxicidade; Uso culinário. |
Thesagro: |
Colheita; Culinária; Doce; Farinha; Mandioca; Pós-Colheita; Processamento; Receita; Tecnologia de Alimento; Valor Nutritivo; Variedade. |
Thesaurus Nal: |
cassava; Cooking. |
Categoria do assunto: |
-- Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01362nam a2200409 a 4500 001 1031841 005 2009-03-26 008 2003 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aPAZINATO, B. C. 245 $aMandioca$bprocessamento artesanal e preparações culinárias. 260 $aCampinas: CATI$c2003 300 $a111 p. 490 $a(CATI. Instruções Técnicas, 271). 520 $aVariedades; Toxicidade; Valor nutritivo; Colheita; Pós-colheita; Procesamento da mandioca; Tapioca; Uso culinário da mandioca e seus derivados; Preparações salgadas; Preparações doçes; Doces finos; Preparações com farinha de mandioca; Preparações com polvilho doce; Preparações com polvilho azedo; A mandioca cantada em versos. 650 $acassava 650 $aCooking 650 $aColheita 650 $aCulinária 650 $aDoce 650 $aFarinha 650 $aMandioca 650 $aPós-Colheita 650 $aProcessamento 650 $aReceita 650 $aTecnologia de Alimento 650 $aValor Nutritivo 650 $aVariedade 653 $aBrasil 653 $aCookery 653 $aProcessamento artesanal 653 $aProcessamento de alimento 653 $aReceitas 653 $aSalgado 653 $aToxicidade 653 $aUso culinário 700 1 $aALMEIDA, R. A. C. de 700 1 $aPRADO, M. de F. C.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Biblioteca |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
16/01/2014 |
Data da última atualização: |
27/09/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
C - 0 |
Autoria: |
OLIVEIRA, E. de; GAMA, E. E. G. e; TEIXEIRA, F. F.; OLIVEIRA, A. C. de; SILVA, A. R. da. |
Afiliação: |
ELIZABETH DE OLIVEIRA SABATO, CNPMS; Elto Eugênio Gomes e Gama; FLAVIA FRANCA TEIXEIRA, CNPMS; ANTONIO CARLOS DE OLIVEIRA, CNPMS; ADELMO RESENDE DA SILVA, CNPMS. |
Título: |
Genetic control of maize resistance to corn stunt spiroplasma. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Phytopathogenic Mollicutes, New Delhi, v. 3, n. 2, p. 67-71, Dec. 2013. |
DOI: |
10.5958/j.2249-4677.3.2.016 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The corn stunt spiroplasma (CSS) is transmitted by Dalbulus maidis leafhopper. The disease causes severe losses on maize production. One complete diallel genotype of two corn stunt resistant maize lines, and two corn stunt susceptible maize lines were tested by spiroplasma inoculation under insect-proof screenhouse condition, in order to elucidate the maize genetic control to this disease. The percentage of reduction on plant dry weight caused by the spiroplasma inoculation in relation to the dry weight average of the healthy plants, was calculated for each plant spiroplasma inoculated, to express maize resistance. The disease incidence for each treatment was represented by the percentage of plants with CSS symptoms. The disease severity was scored based on CSS symptoms severity, for each plant. Reductions on the dry weight were caused by the disease; the disease severity data showed a positive and strong correlation (r = 0.80). The statistical analyses indicated that genetic control of maize resistance to spiroplasma includes genes with additive effects and genes with dominance or epistatic effects, suggesting complex resistance inheritance. One line was better performing than all the others, reducing the disease damage, as well per se as in crosses. |
Thesagro: |
Doença de planta; Zea mays. |
Thesaurus NAL: |
Dalbulus maidis; Plant diseases and disorders; Spiroplasma kunkelii. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
Marc: |
LEADER 02007naa a2200241 a 4500 001 1976330 005 2017-09-27 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.5958/j.2249-4677.3.2.016$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA, E. de 245 $aGenetic control of maize resistance to corn stunt spiroplasma.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aThe corn stunt spiroplasma (CSS) is transmitted by Dalbulus maidis leafhopper. The disease causes severe losses on maize production. One complete diallel genotype of two corn stunt resistant maize lines, and two corn stunt susceptible maize lines were tested by spiroplasma inoculation under insect-proof screenhouse condition, in order to elucidate the maize genetic control to this disease. The percentage of reduction on plant dry weight caused by the spiroplasma inoculation in relation to the dry weight average of the healthy plants, was calculated for each plant spiroplasma inoculated, to express maize resistance. The disease incidence for each treatment was represented by the percentage of plants with CSS symptoms. The disease severity was scored based on CSS symptoms severity, for each plant. Reductions on the dry weight were caused by the disease; the disease severity data showed a positive and strong correlation (r = 0.80). The statistical analyses indicated that genetic control of maize resistance to spiroplasma includes genes with additive effects and genes with dominance or epistatic effects, suggesting complex resistance inheritance. One line was better performing than all the others, reducing the disease damage, as well per se as in crosses. 650 $aDalbulus maidis 650 $aPlant diseases and disorders 650 $aSpiroplasma kunkelii 650 $aDoença de planta 650 $aZea mays 700 1 $aGAMA, E. E. G. e 700 1 $aTEIXEIRA, F. F. 700 1 $aOLIVEIRA, A. C. de 700 1 $aSILVA, A. R. da 773 $tPhytopathogenic Mollicutes, New Delhi$gv. 3, n. 2, p. 67-71, Dec. 2013.
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Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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