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Registros recuperados : 85 | |
21. | | HÜBNER, C. H.; PIRES, C. C.; GALVANI, D. B.; CARVALHO, S.; JOCHIMS, F.; WOMMER, T. F.; GASPERIN, B. G. Comportamento ingestivo de ovelhas em lactação alimentadas com dietas contendo diferentes níveis de fibra em detergente neutro. Ciência Rural, v. 38, n. 4, p. 1078-1084, jul. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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24. | | MARTINS, T. P.; GALVANI, D. B.; MARTINS, F. E. B.; NASCIMENTO FILHO, F. R. do; SOUZA, A. L. M. Efeito da qualidade do volumoso sobre a produção de metano durante a fermentação ruminal. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 2., 2013, Sobral. Resumos... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2013. p. 36-37. (Embrapa Caprinos e Ovinos. Documentos, 109). Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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25. | | KOZLOSKI, G. V.; TREVISAN, L. M.; BONNECARRÈRE, L. M.; HÄRTER, C. J.; FIORENTINI, G.; GALVANI, D. B.; PIRES, C. C. Níveis de fibra em detergente neutro na dieta de cordeiros: consumo, digestibilidade e fermentação ruminal. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 58, n. 5, p. 893-900, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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26. | | GALVANI, D. B.; PIRES, A. V.; SUSIN, I.; GOUVÊA, V. N.; BERNDT, A.; ABDALLA, A. L.; TEDESCHI, L. O. Net protein requirements and metabolizable protein use for growing ram lambs fed diets differing in concentrate level and roughage source. Small Ruminant Research, v. 165, n. 79-86, Aug. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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27. | | MAIA, M. de O.; SUSIN, I.; GALVANI, D. B.; FERREIRA, E. M.; GENTIL, R. S.; MENDES, C. Q. Rendimento das vísceras de cabritos mestiços Boer x Saanen suplementados com óleo de mamona. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 4.; FEIRA NACIONAL DO AGRONEGÓCIO DA CAPRINO-OVINOCULTURA DE CORTE, 3., 2009, João Pessoa. Anais... João Pessoa: EMEPA-PB, 2009. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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28. | | MAGALHÃES, Y. A.; GALVANI, D. B.; MACHADO, H. C.; SANTOS, S. F.; SANTOS, V. O.; SOUSA, Y. H. L. Produção de metano decorrente da fermentação in vitro de leguminosas nativas do bioma caatinga. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 4., 2015, Sobral. Anais... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2015. p. 36-37. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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29. | | FONTELES, N. L. de; BOMFIM, M. A. D.; GALVANI, D. B.; FACO, O.; OLIVEIRA, L. S.; LIMA, R. S. Produção e composição físico-quimíco do leite de cabras Saanen alimentadas com pedúnculo de caju (Anacardium occidentale l.) e níveis crescentes de óleo de soja. In: ENCONTRO DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO DA UNIVERSIDADE ESTADUAL VALE DO ACARAÚ, 6., 2011, Sobral. [Anais...]. Sobral: UVA, 2011. 5 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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30. | | GALVANI, D. B.; CARDOSO, A. R.; CARVALHO, S.; PIRES, C. C.; JOCHIMS, F.; HÜBNER, C. H.; HASTENPFLUG, M. Viabilidade econômica da produção de cordeiros em confinamento alimentados com dietas contendo diferentes níveis de fibra em detergente neutro. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. 4 f. CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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31. | | SANTOS, M. de F. N. dos; LIMA, B. S. L. de; LIMA, A. C. A. de; GALVANI, D. B.; DINIZ, F. M.; BUENO, L. G. Altura de plantas e densidade populacional de perfilhos em genótipos de Andropogon gayanus em região semiárida. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 9., 2020, Sobral. Anais... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2021. p. 19-20. Embrapa Caprinos e Ovinos. Documentos, 140). Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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33. | | COSTA, H.; SALIBA, E.; GALVANI, D. B.; BOMFIM, M. A. D.; LANA, A. M.; BORGES, A. L.; LANDIM, A.; FACIOLA, A. Effects of zinc sulfate or propylene glycol on intake, digestibility, and forage selection by grazing sheep in a semi-arid region during the rainy season. Animals, v. 9, n. 11, E867, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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34. | | FONTINELE, R. G.; ANDRADE, I. R. A. de; GALVANI, D. B.; LUCAS, R. C.; EGITO, A. S. do; POMPEU, R. C. F. F. Degradação ruminal in situ da matéria seca, proteína bruta e fibra em detergente neutro das tortas de mamona destoxificadas com soluções químicas alcalinas. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 4., 2015, Sobral. Anais... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2015. p. 34-35. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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35. | | FONTELES, N. L. de O.; BOMFIM, M. A. D.; GALVANI, D. B.; FACO, O.; FERREIRA, A. M. F.; GONÇALVES, J. de L. Digestibilidade aparente de dietas contendo pedúnculo de caju e níveis crescentes de óleo de soja fornecidas a cabras leiteiras. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 9., 2014, Ilhéus. Produção animal: novas diretrizes; trabalhos apresentados. Ilhéus: SNPA, 2014. 3 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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36. | | GALVANI, D. B.; PIRES, A. V.; GOUVEA, V. N.; BERNDT, A.; CHAGAS, L. J.; DÓREA, J. R. R.; ABDALLA, A. L.; TEDESCHI, L. O. The energetic efficiency of growing lambs fed highconcentrate diets with different roughages. Journal of Animal Science, v. 90, p. 136, Suppl. 3; Journal of Dairy Science, v. 95, Suppl. 2, 2012. Abstract M373. Abstract presented at ADSA-PSA-AMPA-ASAS Joint Annual Meeting, July, 2012, Phoenix, Arizona. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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37. | | GALVANI, D. B.; PIRES, A. V.; SUSIN, I.; GOUVÊA, V. N.; BERNDT, A.; CHAGAS, L. J.; DÓREA, J. R. R.; ABDALLA, A. L.; TEDESCHI, L. O. Energy efficiency of growing ram lambs fed concentrate-based diets with different roughage sources. Journal of Animal Science, Champaign, v. 92, n. 1, p. 250-263, Jan. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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38. | | COSTA, H. H. A.; SALIBA, E. de O. S.; GALVANI, D. B.; LANDIM, A. V.; DEL BIANCO BENEDETI, P.; SILVA, F. A. e; MORA, C. M. Effects of different mineral supplementations in sheep grazing in Caatinga ecosystem: methane emission. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 52., 2015, Belo Horizonte. Zootecnia: otimizando recursos e potencialidades: anais. Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2015. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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39. | | PIRES, C. C.; CARDOSO, A. R.; GALVANI, D. B.; CARVALHO, S.; GASTERIN, B. G.; JOCHIMS, F.; HASTENPFLUG, M.; WOMMER, T. P. Desempenho de cordeiros alimentados com níveis crescentes de fibra em detergente neutro. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. 4 f. CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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40. | | GALVANI, D. B.; PIRES, C. C.; CARDOSO, A. R.; CARVALHO, S.; GASPERIN, B. G.; HÜBNER, C. H.; GARCIA, R. P. A.; VARGAS, A. da R. Efeito de diferentes níveis de FDN sobre o peso e rendimento de carcaça de cordeiros terminados em confinamento. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. 5 f. CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 85 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
09/01/2014 |
Data da última atualização: |
26/03/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
GALVANI, D. B.; PIRES, A. V.; SUSIN, I.; GOUVÊA, V. N.; BERNDT, A.; CHAGAS, L. J.; DÓREA, J. R. R.; ABDALLA, A. L.; TEDESCHI, L. O. |
Afiliação: |
DIEGO BARCELOS GALVANI, CNPC; Escola Superior de Agricultura “Luiz de Queiroz,” Universidade de São Paulo, Piracicaba, SP, 13418-900, Brazil; Escola Superior de Agricultura “Luiz de Queiroz,” Universidade de São Paulo, Piracicaba, SP, 13418-900, Brazil; Escola Superior de Agricultura “Luiz de Queiroz,” Universidade de São Paulo, Piracicaba, SP, 13418-900, Brazil; ALEXANDRE BERNDT, CPPSE; Escola Superior de Agricultura “Luiz de Queiroz,” Universidade de São Paulo, Piracicaba, SP, 13418-900, Brazil; Escola Superior de Agricultura “Luiz de Queiroz,” Universidade de São Paulo, Piracicaba, SP, 13418-900, Brazil; A. L. Abdalla, Laboratório de Nutrição Animal, Centro de Energia Nuclear na Agricultura, Universidade de São Paulo, Piracicaba, SP, 13416-000, Brazil; L. O. Tedeschi, Department of Animal Science, Texas A&M University, College Station. |
Título: |
Energy efficiency of growing ram lambs fed concentrate-based diets with different roughage sources. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Animal Science, Champaign, v. 92, n. 1, p. 250-263, Jan. 2014. |
DOI: |
doi:10.2527/jas2012-6017 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Poor-quality roughages are widely used as fiber sources in concentrate-based diets for ruminants. Because roughage quality is associated with the efficiency of energy use in forage-based diets, the objective of this study was to determine whether differing the roughage source in concentrate-based diets could change the energy requirements of growing lambs. Eighty-four 1/2 Dorper × 1/2 Santa Inês ram lambs (18.0 ± 3.3 kg BW) were individually penned and divided into 2 groups according to primary source of dietary roughage: low-quality roughage (LQR; sugarcane bagasse) or medium-quality roughage (MQR; coastcross hay). Diets were formulated to be isonitrogenous (2.6% N) and to meet 20% of physically effective NDF. After a 10-d ad libitum adaptation period, 7 lambs from each group were randomly selected and slaughtered (baseline). Twenty-one lambs in each diet group were fed ad libitum and slaughtered at 25, 35, or 45 kg BW. The remaining 28 lambs (14 from each diet group) were submitted to 1 of 2 levels of feed restriction: 70% or 50% of the ad libitum intake. Retentions of body fat, N, and energy were determined. Additionally, 6 ram lambs (44.3 ± 5.6 kg BW) were kept in metabolic cages and used in a 6 × 6 Latin square experiment designed to establish the ME content of the 2 diets at the 3 levels of DM intake. There was no effect of intake level on diet ME content, but it was greater in the diet with LQR than in the diet with MQR (3.18 vs. 2.94 Mcal/kg, respectively; P < 0.01). Lambs fed the diet with LQR had greater body fat (g/kg of empty BW) and energy concentrations (kcal/kg of empty BW) because of a larger visceral fat deposition (P < 0.05). Using a low-quality roughage as a primary source of forage in a concentrate-based diet for growing lambs did not change NEm and the efficiency of ME use for maintenance, which averaged 71.6 kcal/kg(0.75) of shrunk BW and 0.63, respectively. On the other hand, the greater nonfibrous carbohydrate content of the diet with LQR resulted in a 17% better efficiency of ME use for gain (P < 0.01), which was associated with a greater partial efficiency of energy retention as fat (P < 0.01). This increased nutritional efficiency, however, should be viewed with caution because it is related to visceral fat deposition, a nonedible tissue. MenosAbstract: Poor-quality roughages are widely used as fiber sources in concentrate-based diets for ruminants. Because roughage quality is associated with the efficiency of energy use in forage-based diets, the objective of this study was to determine whether differing the roughage source in concentrate-based diets could change the energy requirements of growing lambs. Eighty-four 1/2 Dorper × 1/2 Santa Inês ram lambs (18.0 ± 3.3 kg BW) were individually penned and divided into 2 groups according to primary source of dietary roughage: low-quality roughage (LQR; sugarcane bagasse) or medium-quality roughage (MQR; coastcross hay). Diets were formulated to be isonitrogenous (2.6% N) and to meet 20% of physically effective NDF. After a 10-d ad libitum adaptation period, 7 lambs from each group were randomly selected and slaughtered (baseline). Twenty-one lambs in each diet group were fed ad libitum and slaughtered at 25, 35, or 45 kg BW. The remaining 28 lambs (14 from each diet group) were submitted to 1 of 2 levels of feed restriction: 70% or 50% of the ad libitum intake. Retentions of body fat, N, and energy were determined. Additionally, 6 ram lambs (44.3 ± 5.6 kg BW) were kept in metabolic cages and used in a 6 × 6 Latin square experiment designed to establish the ME content of the 2 diets at the 3 levels of DM intake. There was no effect of intake level on diet ME content, but it was greater in the diet with LQR than in the diet with MQR (3.18 vs. 2.94 Mcal/kg, respectively; ... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Animal nutriton; Concentrate based; Energy retention; Fat retention; Gordura abdominal; Gordura visceral; Growing; Lamb; Nutritional supplements; Retenção de gordura; Roughage; Roughage sources; Supplementary feeding. |
Thesagro: |
Dieta; Forragem; Ganho de peso; Nutrição animal; Ovino; Suplemento concentrado; Volumosos. |
Thesaurus NAL: |
Diet; energy efficiency; Lambs; Sheep; visceral fat. |
Categoria do assunto: |
-- L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 03774naa a2200529 a 4500 001 1975700 005 2015-03-26 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $adoi:10.2527/jas2012-6017$2DOI 100 1 $aGALVANI, D. B. 245 $aEnergy efficiency of growing ram lambs fed concentrate-based diets with different roughage sources.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aAbstract: Poor-quality roughages are widely used as fiber sources in concentrate-based diets for ruminants. Because roughage quality is associated with the efficiency of energy use in forage-based diets, the objective of this study was to determine whether differing the roughage source in concentrate-based diets could change the energy requirements of growing lambs. Eighty-four 1/2 Dorper × 1/2 Santa Inês ram lambs (18.0 ± 3.3 kg BW) were individually penned and divided into 2 groups according to primary source of dietary roughage: low-quality roughage (LQR; sugarcane bagasse) or medium-quality roughage (MQR; coastcross hay). Diets were formulated to be isonitrogenous (2.6% N) and to meet 20% of physically effective NDF. After a 10-d ad libitum adaptation period, 7 lambs from each group were randomly selected and slaughtered (baseline). Twenty-one lambs in each diet group were fed ad libitum and slaughtered at 25, 35, or 45 kg BW. The remaining 28 lambs (14 from each diet group) were submitted to 1 of 2 levels of feed restriction: 70% or 50% of the ad libitum intake. Retentions of body fat, N, and energy were determined. Additionally, 6 ram lambs (44.3 ± 5.6 kg BW) were kept in metabolic cages and used in a 6 × 6 Latin square experiment designed to establish the ME content of the 2 diets at the 3 levels of DM intake. There was no effect of intake level on diet ME content, but it was greater in the diet with LQR than in the diet with MQR (3.18 vs. 2.94 Mcal/kg, respectively; P < 0.01). Lambs fed the diet with LQR had greater body fat (g/kg of empty BW) and energy concentrations (kcal/kg of empty BW) because of a larger visceral fat deposition (P < 0.05). Using a low-quality roughage as a primary source of forage in a concentrate-based diet for growing lambs did not change NEm and the efficiency of ME use for maintenance, which averaged 71.6 kcal/kg(0.75) of shrunk BW and 0.63, respectively. On the other hand, the greater nonfibrous carbohydrate content of the diet with LQR resulted in a 17% better efficiency of ME use for gain (P < 0.01), which was associated with a greater partial efficiency of energy retention as fat (P < 0.01). This increased nutritional efficiency, however, should be viewed with caution because it is related to visceral fat deposition, a nonedible tissue. 650 $aDiet 650 $aenergy efficiency 650 $aLambs 650 $aSheep 650 $avisceral fat 650 $aDieta 650 $aForragem 650 $aGanho de peso 650 $aNutrição animal 650 $aOvino 650 $aSuplemento concentrado 650 $aVolumosos 653 $aAnimal nutriton 653 $aConcentrate based 653 $aEnergy retention 653 $aFat retention 653 $aGordura abdominal 653 $aGordura visceral 653 $aGrowing 653 $aLamb 653 $aNutritional supplements 653 $aRetenção de gordura 653 $aRoughage 653 $aRoughage sources 653 $aSupplementary feeding 700 1 $aPIRES, A. V. 700 1 $aSUSIN, I. 700 1 $aGOUVÊA, V. N. 700 1 $aBERNDT, A. 700 1 $aCHAGAS, L. J. 700 1 $aDÓREA, J. R. R. 700 1 $aABDALLA, A. L. 700 1 $aTEDESCHI, L. O. 773 $tJournal of Animal Science, Champaign$gv. 92, n. 1, p. 250-263, Jan. 2014.
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