|
|
Registros recuperados : 84 | |
41. | | SANTOS, M. de F. N. dos; LIMA, B. S. L. de; LIMA, A. C. A. de; GALVANI, D. B.; DINIZ, F. M.; BUENO, L. G. Altura de plantas e densidade populacional de perfilhos em genótipos de Andropogon gayanus em região semiárida. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 9., 2020, Sobral. Anais... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2021. p. 19-20. Embrapa Caprinos e Ovinos. Documentos, 140). Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
42. | | GOUVEA, V. N.; CHAGAS, L. J.; SOUZA, J.; BATISTEL, F.; SITTA, C.; CAMPANILI, P. R. B.; GALVANI, D. B.; SANTOS, F. A. P. Flint corn grain processing and increasing levels of citrus pulp in finishing diets for Nellore bulls. Journal of Anim Science, v. 90, p. 712, Suppl. 3; Journal of Dairy Science, v. 95, Suppl. 2, 2012. Abstract 790. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
43. | | BUENO, L. G.; DINIZ, F. M.; GALVANI, D. B.; RODRIGUES, J. A. S.; RODRIGUES, B. C.; JESUS, A. A. de; FONSECA, L. M.; CHAVES, A. K. de L. Evaluation of agronomic traits in Sorghum bicolor hybrids for selection of genotypes adapted to semiarid conditions. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal: anais eletrônicos. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Milho e Sorgo. |
| |
44. | | FONTELES, N. L. de O.; BOMFIM, M. A. D.; GALVANI, D. B.; FACO, O.; FERREIRA, A. M. F.; GONÇALVES, J. de L. Digestibilidade aparente de dietas contendo pedúnculo de caju e níveis crescentes de óleo de soja fornecidas a cabras leiteiras. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 9., 2014, Ilhéus. Produção animal: novas diretrizes; trabalhos apresentados. Ilhéus: SNPA, 2014. 3 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
45. | | GALVANI, D. B.; PIRES, C. C.; CARDOSO, A. R.; CARVALHO, S.; GASPERIN, B. G.; HÜBNER, C. H.; GARCIA, R. P. A.; VARGAS, A. da R. Efeito de diferentes níveis de FDN sobre o peso e rendimento de carcaça de cordeiros terminados em confinamento. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. 5 f. CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
46. | | GONÇALVES, J. de L.; BOMFIM, M. A. D.; TEDESCHI, L. O.; GALVANI, D. B.; SOUSA, R. T. de; ALBUQUERQUE, F. H. M. A. R. de. Balanços de energia e proteína metabolizável de ovelhas em pastagem de capim-tanzânia. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 8., 2013, Fortaleza. [Anais...]. [Sobral: Universidade Estadual Vale do Acaraú; Embrapa Caprinos e Ovinos, 2013]. 4 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
47. | | FONTELES, N. L. de O.; BOMFIM, M. A. D.; GALVANI, D. B.; OLIVEIRA, L. S.; SANTOS, S. F. dos; SOUSA, R. T. de. Balanço de nitrogênio de cabras alimentadas com pedúnculo de caju e níveis crescentes de óleo de soja. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 8., 2013, Fortaleza. [Anais...]. [Sobral: Universidade Estadual Vale do Acaraú; Embrapa Caprinos e Ovinos, 2013]. 4 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
48. | | WOMMER, T. P.; PIRES, C. C.; GALVANI, D. B.; HASTENPFLUG, M.; BOLZAN, A. M. S.; LOPES, J. F.; GRIEBLER, L.; CARVALHO, S. Características da carcaça e dos componentes não carcaça de cordeiros oriundos de parto simples ou duplo. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 66, n. 2, p. 602-608, mar./abr. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
49. | | MAGALHÃES, Y. A.; MARTINS, F. E. B.; BOMFIM, M. A. D.; MACHADO, H. C.; SANTOS, S. F. dos; GALVANI, D. B.; COSTA, B. M.; SILVA, B. K. G. Avaliação do desempenho de modelos para a previsão da digestibilidade de dieta de caprinos em pasto nativo usando a espectroscopia NIR. Arquivos Latinoamericanos de Produção Animal, v. 24, supl. 1, p. 422-423, 2016. Resumo 93-2. Edición de las Memorias de la 25a. Reunión de la Asociación Latinoamericana de Producción Animal (ALPA), 2016, Recife, Brasil. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
50. | | MARTINS, F. E. B.; BOMFIM, M. A. D.; FERNANDES, A. M. F.; MACHADO, H. C.; SANTOS, S. F. dos; GALVANI, D. B. Avaliação do desempenho de modelos para previsão da proteína bruta e da digestibilidade da vagem da algaroba usando espectroscopia NIR. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 4., 2015, Sobral. Anais... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2015. p. 20-21. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
51. | | NOGUEIRA, G. H. M. S. M. F.; SANTOS, R. N.; GOIS, G. C.; GALVANI, D. B.; MORAES, S. A. de; NOGUEIRA, D. M.; VOLTOLINI, T. V. Methane emission, milk yield and behavior of ewes kept on pastures or supplemented with concentrate based on corn grain or whole cottonseed. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 75, n. 2, p. 293-302, mar./abr. 2023. Título em português: Emissão de metano, produção de leite e comportamento de ovelhas mantidas em pastagem ou suplementadas com concentrado à base de milho grão ou caroço de algodão. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Semiárido. |
| |
52. | | PELEGRINI, L. F. V. de; PIRES, C. C.; KOZLOSKI, G. V.; TERRA, N. N.; BAGGIO, S. R.; CAMPAGNOL, P. C. B.; GALVANI, D. B.; CHEQUIM, R. M. Perfil de ácidos graxos da carne de ovelhas de descarte de dois grupos genéticos submetidas a dois sistemas de manejo. Ciência Rural, v. 37, n. 6, p. 1786-1790, nov./dez. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
53. | | SANTOS, S. F. dos; BOMFIM, M. A. D.; GALVANI, D. B.; OLIVEIRA, L. S.; MARTINS, F. E. B.; COSTA, B. M. Nutrientes limitantes e recomendação de suplementação estratégica para cabritas em crescimento criadas em pasto de capim-tanzânia. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 8., 2013, Fortaleza. [Anais...]. [Sobral: Universidade Estadual Vale do Acaraú; Embrapa Caprinos e Ovinos, 2013]. 5 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
54. | | MORO, A. B.; WOMMER, T. P.; GALVANI, D. B.; PIRES, C. C.; LOPES, J. F.; PELLEGRIN, A. C. R. S. de; GRIEBLER, L.; SOUZA, A. P. B. de. Perfil da textura da carne de cordeiros de dois grupos genéticos alimentados com diferentes níveis de inclusão de casca de soja. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 23., 2013, Foz do Iguaçu. Zootecnia do futuro: Produção Animal Sustentável: [anais]. Foz do Iguaçu: Universidade Estadual do Oeste do Paraná, 2013. ZOOTEC 2013 Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
56. | | HÜBNER, C. H.; PIRES, C. C.; CARVALHO, S.; GALVANI, D. B.; GASPERIN, B. G.; WOMMER, T. P.; JOCHIMS, F.; GRACIOLI, N.; HÖRST, F. G. Produção de leite de ovelhas Texel alimentadas com dietas contendo diferentes níveis de fibra em detergente neutro durante as seis primeiras semanas de lactação. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. 4 f. CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
57. | | SOUSA, Y. H. L. de; MACHADO, H. C.; MARTINS, F. E. B.; MUNIZ, E. N.; BOMFIM, M. A. D.; GALVANI, D. B.; MAGALHÃES, Y. A. Previsão do teor de proteína bruta e digestibilidade da silagem de mandioca por meio da espectroscopia NIR. Arquivos Latinoamericanos de Produção Animal, v. 24, supl. 1, p. 557-568, 2016. Resumo 739-1. Edición de las Memorias de la 25a. Reunión de la Asociación Latinoamericana de Producción Animal (ALPA), 2016, Recife, Brasil. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
58. | | MARTINS, F. E. B.; BOMFIM, M. A. D.; GALVANI, D. B.; SANTOS, S. F. fos; MOTA, C. M.; SILVA, F. C. Protocolo mínimo de pré-secagem de amostras fecais destinadas à espectroscopia NIR. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 3., 2014, Sobral. Anais... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2014. p. 26. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
59. | | MARTINS, F. E. B.; BOMFIM, M. A. D.; GALVANI, D. B.; SANTOS, S. F. dos; MOTA, C. M.; SILVA, F. C. Protocolo mínimo de pré-secagem de amostras fecais destinadas à espectroscopia NIR. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 3., 2014, Sobral. Anais... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2014. p. 26. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
60. | | LEÃO, U. S.; BUENO, L. G.; NEGREIROS, A. B.; SILVA, G. R.; MAGGIONI, R.; BRITTO. F. B.; SARMENTO, J. L. R.; GALVANI, D. B.; DINIZ, F. M. Unveiling the demographic background and genetic diversity of Urochloa mosambicensis (Poaceae) through genome-wide identification of simple sequence repeats and molecular marker development. Conservation Genetics Resources, v. 15, p. 1-9, Aug. 2023. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
Registros recuperados : 84 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
05/04/2019 |
Data da última atualização: |
05/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
GOUVEA, V. N.; BATISTEL, F.; SOUZA, J.; CHAGAS, L. J.; SITTA, C.; CAMPANILI, P. R. B.; GALVANI, D. B.; PIRES, A. V.; OWENS, F. N.; SANTOS, F. A. P. |
Afiliação: |
USP/ESALQ - Piracicaba, SP, Brazil; USP/ESALQ - Piracicaba, SP, Brazil; USP/ESALQ - Piracicaba, SP, Brazil; USP/ESALQ - Piracicaba, SP, Brazil; USP/ESALQ - Piracicaba, SP, Brazil; USP/ESALQ - Piracicaba, SP, Brazil; DIEGO BARCELOS GALVANI, CNPC; USP/ESALQ - Piracicaba, SP, Brazil; DuPont Pioneer - USA; USP/ESALQ - Piracicaba, SP, Brazil. |
Título: |
Flint corn grain processing and citrus pulp level in finishing diets for feedlot cattle. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Animal Science, v. 94, n. 2, p. 665-677, Feb. 2016. |
DOI: |
10.2527/jas.2015-9459 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Four trials were conducted to evaluate the effects of flint corn processing and the replacement of corn with citrus pulp (CiP) in diets for Nellore feedlot cattle. In a 103-d finishing trial, 216 Nellore bulls (350 ± 24 kg initial BW) were used in a randomized complete block design with a 2 × 4 factorial arrangement of treatments. Factors included 2 processing methods, either ground corn (GC) or steam-flaked corn (FC), with CiP replacing each corn type at 4 levels (0, 25, 50, and 75% of DM). All diets contained 12% sugarcane bagasse and 88% concentrate (DM basis). Treatments were also evaluated in metabolism trials, in which 10 ruminally cannulated Nellore steers (389 ± 37 kg) were assigned to 2 independent but simultaneous 5 × 5 Latin squares, each using 1 method of corn processing (GC and FC). Interactions ( < 0.05) between corn processing and CiP inclusion level were observed for final BW, DMI, ADG, G:F, and HCW. With FC-based diets, added CiP linearly decreased final BW ( = 0.04), whereas with GC-based diets, added CiP quadratically increased final BW ( = 0.002). With FC-based diets, the inclusion of CiP linearly increased DMI ( = 0.03) and linearly decreased ADG ( = 0.03) and G:F ( = 0.001). Increasing CiP in GC-based diets quadratically increased DMI ( = 0.001), ADG ( = 0.005), and HCW ( = 0.003). In FC-based diets, CiP inclusion had no effect on HCW ( = 0.21). Dressing percent, LM area, and 12th-rib fat were not affected by diet ( ? 0.05). For steers fed GC diets, CiP inclusion in the diet quadratically decreased the molar proportion of isovalerate ( = 0.001) but linearly increased ruminal butyrate ( = 0.006). No differences ( ? 0.16) were observed for total VFA concentrations, acetate:propionate ratio, and ruminal NH-N as CiP replaced GC. For steers fed FC diets, the molar proportion of acetate linearly increased ( = 0.002) whereas the proportion of propionate was linearly decreased ( < 0.001), resulting in a linear increase ( = 0.001) in the acetate:propionate ratio. Replacing corn with CiP linearly reduced NEm ( = 0.001) and NEg ( < 0.001) of FC-based diets but did not affect ( = 0.15) NE values of CG-based diets. Steam flaking flint corn improved cattle performance in this trial more than has been reported for dent corn in the published literature. MenosAbstract: Four trials were conducted to evaluate the effects of flint corn processing and the replacement of corn with citrus pulp (CiP) in diets for Nellore feedlot cattle. In a 103-d finishing trial, 216 Nellore bulls (350 ± 24 kg initial BW) were used in a randomized complete block design with a 2 × 4 factorial arrangement of treatments. Factors included 2 processing methods, either ground corn (GC) or steam-flaked corn (FC), with CiP replacing each corn type at 4 levels (0, 25, 50, and 75% of DM). All diets contained 12% sugarcane bagasse and 88% concentrate (DM basis). Treatments were also evaluated in metabolism trials, in which 10 ruminally cannulated Nellore steers (389 ± 37 kg) were assigned to 2 independent but simultaneous 5 × 5 Latin squares, each using 1 method of corn processing (GC and FC). Interactions ( < 0.05) between corn processing and CiP inclusion level were observed for final BW, DMI, ADG, G:F, and HCW. With FC-based diets, added CiP linearly decreased final BW ( = 0.04), whereas with GC-based diets, added CiP quadratically increased final BW ( = 0.002). With FC-based diets, the inclusion of CiP linearly increased DMI ( = 0.03) and linearly decreased ADG ( = 0.03) and G:F ( = 0.001). Increasing CiP in GC-based diets quadratically increased DMI ( = 0.001), ADG ( = 0.005), and HCW ( = 0.003). In FC-based diets, CiP inclusion had no effect on HCW ( = 0.21). Dressing percent, LM area, and 12th-rib fat were not affected by diet ( ? 0.05). For steers fed GC ... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Animal Nutritional Physiological Phenomena; Ruminal parameters. |
Thesagro: |
Zea Mays. |
Thesaurus NAL: |
Animal feeding; Animal nutrition; Bagasse; Beef cattle; Byproducts; Cellulose; Dietary minerals; Food handling; Gas production (biological); Pectins; Ruminant nutrition; Starch; Steam. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 03527naa a2200433 a 4500 001 2107975 005 2019-04-05 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.2527/jas.2015-9459$2DOI 100 1 $aGOUVEA, V. N. 245 $aFlint corn grain processing and citrus pulp level in finishing diets for feedlot cattle.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aAbstract: Four trials were conducted to evaluate the effects of flint corn processing and the replacement of corn with citrus pulp (CiP) in diets for Nellore feedlot cattle. In a 103-d finishing trial, 216 Nellore bulls (350 ± 24 kg initial BW) were used in a randomized complete block design with a 2 × 4 factorial arrangement of treatments. Factors included 2 processing methods, either ground corn (GC) or steam-flaked corn (FC), with CiP replacing each corn type at 4 levels (0, 25, 50, and 75% of DM). All diets contained 12% sugarcane bagasse and 88% concentrate (DM basis). Treatments were also evaluated in metabolism trials, in which 10 ruminally cannulated Nellore steers (389 ± 37 kg) were assigned to 2 independent but simultaneous 5 × 5 Latin squares, each using 1 method of corn processing (GC and FC). Interactions ( < 0.05) between corn processing and CiP inclusion level were observed for final BW, DMI, ADG, G:F, and HCW. With FC-based diets, added CiP linearly decreased final BW ( = 0.04), whereas with GC-based diets, added CiP quadratically increased final BW ( = 0.002). With FC-based diets, the inclusion of CiP linearly increased DMI ( = 0.03) and linearly decreased ADG ( = 0.03) and G:F ( = 0.001). Increasing CiP in GC-based diets quadratically increased DMI ( = 0.001), ADG ( = 0.005), and HCW ( = 0.003). In FC-based diets, CiP inclusion had no effect on HCW ( = 0.21). Dressing percent, LM area, and 12th-rib fat were not affected by diet ( ? 0.05). For steers fed GC diets, CiP inclusion in the diet quadratically decreased the molar proportion of isovalerate ( = 0.001) but linearly increased ruminal butyrate ( = 0.006). No differences ( ? 0.16) were observed for total VFA concentrations, acetate:propionate ratio, and ruminal NH-N as CiP replaced GC. For steers fed FC diets, the molar proportion of acetate linearly increased ( = 0.002) whereas the proportion of propionate was linearly decreased ( < 0.001), resulting in a linear increase ( = 0.001) in the acetate:propionate ratio. Replacing corn with CiP linearly reduced NEm ( = 0.001) and NEg ( < 0.001) of FC-based diets but did not affect ( = 0.15) NE values of CG-based diets. Steam flaking flint corn improved cattle performance in this trial more than has been reported for dent corn in the published literature. 650 $aAnimal feeding 650 $aAnimal nutrition 650 $aBagasse 650 $aBeef cattle 650 $aByproducts 650 $aCellulose 650 $aDietary minerals 650 $aFood handling 650 $aGas production (biological) 650 $aPectins 650 $aRuminant nutrition 650 $aStarch 650 $aSteam 650 $aZea Mays 653 $aAnimal Nutritional Physiological Phenomena 653 $aRuminal parameters 700 1 $aBATISTEL, F. 700 1 $aSOUZA, J. 700 1 $aCHAGAS, L. J. 700 1 $aSITTA, C. 700 1 $aCAMPANILI, P. R. B. 700 1 $aGALVANI, D. B. 700 1 $aPIRES, A. V. 700 1 $aOWENS, F. N. 700 1 $aSANTOS, F. A. P. 773 $tJournal of Animal Science$gv. 94, n. 2, p. 665-677, Feb. 2016.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|