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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
11/07/2012 |
Data da última atualização: |
09/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BENEDETTI, S.; PRUDÊNCIO, E. S.; MANDARINO, J. M. G.; REZZADORI, K.; PETRUS, J. C. C. |
Afiliação: |
SILVIA BENDETTI, UFSC; ELANE SCHWINDEN PRUDÊNCIO, UFSC; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; KATIA REZZADORI, UFSC; JOSÉ CARLOS CUNHA PETRUS, UFSC. |
Título: |
Concentration of soybean isoflavones by nanofiltration and the effects of thermal treatments on the concentrate. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 50, n. 2, p. 625-632, Mar. 2013. |
DOI: |
10.1016/j.foodres.2011.04.032 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
An investigation was performed on the profile and the content of isoflavones in the concentrate of aqueous Defatted Soy Flour (DSF) extract obtained by nanofiltration. The effect of thermal treatments on these isoflavones was also evaluated according to a Central Composite Design (CCD 2k) with varying temperatures (70 to 90 °C) and times (15 to 45 minutes). Through nanofiltration it was possible to concentrate B-glucosides and malonyl glucosides (p < 0.05) in aqueous DSF extract but it was not possible to concentrate aglycones (p > 0.05). The thermal treatments applied on the concentrate showed that the malonyl glucosides were influenced by temperature (p < 0.05), while the B-glucosides were influenced not only by temperature but also by the time of interaction of the factors investigated (p < 0.05). Moreover, there was no alteration in the contents (p > 0.05) of aglycone or total isoflavones. |
Palavras-Chave: |
Isoflavona de soja. |
Thesagro: |
Nutrição humana; Soja. |
Thesaurus Nal: |
Human nutrition; Isoflavones; Nutrition research; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/79664/1/mandarino.food.research.intern.2013.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
26/03/2022 |
Data da última atualização: |
29/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FERREIRA, A. L.; ZAIDEM, A. L. de M.; SILVA, J. F. A. e; BARRIGOSSI, J. A. F.; ARAGÃO, F. J. L.; FARIA, J. C. de; PINHEIRO, P. V. |
Afiliação: |
AMANDA LOPES FERREIRA, mestranda UFG; ANTONIA LOPES DE MENDONÇA ZAIDEM, estagiária CNPAF; JOSE FRANCISCO ARRUDA E SILVA, CNPAF; JOSE ALEXANDRE F BARRIGOSSI, CNPAF; FRANCISCO JOSE LIMA ARAGAO, Cenargen; JOSIAS CORREA DE FARIA, CNPAF; PATRICIA VALLE PINHEIRO, CNPAF. |
Título: |
Resistência de feijoeiro-comum à mosca-branca utilizando silenciamento gênico por RNA interferente. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 15., 2021, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. |
Páginas: |
p. 54. |
ISBN: |
978-65-87380-73-5 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Evento online. |
Conteúdo: |
A transmissão de viroses pela mosca branca, Bemisia tabaci, é um dos principais problemas fitossanitários da cultura do feijão-comum, causando perdas significativas de produtividade. O objetivo deste trabalho foi desenvolver linhagens de feijão resistentes à B. tabaci através do silenciamento do gene V-ATPase do inseto (Bt-V-ATPase) pela técnica de RNA interferente. |
Thesagro: |
Bemisia Tabaci; Feijão; Mosca Branca; Phaseolus Vulgaris; RNA. |
Categoria do assunto: |
O Insetos e Entomologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232980/1/sjt-p54.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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