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Registros recuperados : 135 | |
121. | | SILVA, S. A. T.; PAIVA, C. A. V.; TEIXEIRA, V. A.; FERREIRA, A. L.; RODRIGUES, J. P. P.; TOMICH, T. R.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; PEREIRA, L. G. R. Tecnologias de informação e precisão utilizadas para melhorar o desempenho da rotina de ordenha. In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 20. 2017, 4 p. Anais... Juiz de Fora/MG. Embrapa Gado de Leite. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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122. | | PRESTES, A. A.; SILVEIRA, M. F.; CANELLA, M. H. M.; HELM, C. V.; ANDRADE, D. R. M.; FERREIRA, A. L. A.; AMBONI, R. D. de M. C.; FEDRIGO, I. M. T.; HERNÁNDEZ, E.; PRUDENCIO, E. S. Whey block freeze concentration aiming a functional fermented lactic beverage with the addition of probiotic and guabiroba pulp (Campomanesia xanthocarpa O. Berg), a native Brazilian fruit. Food Science and Technology, v. 43, e26923, p. 1-9, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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123. | | LIMA, L. M. C. A. de; GOES, M. H. de B.; SILVA, J. X. da; RAMOS, V. A.; COSTA, J. de A.; CALHEIROS, S. Q. C.; FERREIRA, A. L.; SILVA, A. P. L. da; SILVA, J. P.; BARROS, M. de S.; CAVALCANTE, M. S. G. Aplicacao da carta geoprocessada de proximidade no planejamento ambiental de Maceio-AL. In: SEMANA ESTADUAL DE GEOPROCESSAMENTO, 1., 1996, Rio de Janeiro. Geoprocessamento: mitos e realidade. Rio de Janeiro: FGeo-RJ, 1996. p.141-146 Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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124. | | SILVA, B. A. de O.; FERREIRA, A. L.; ACUNHA, R. M. G.; ALMEIDA, R. G. dos S.; SANTOS, J. G. dos; FERNANDES, C. E.; CHAVES, F. C. M.; CHAGAS, E. C.; CARDOSO, C. A. L.; CAMPOS, C. M. de; COSTA, D. C. Anesthetic efficiency of essential oil of Zingiber officinale for Astyanax lacustris: induction time, recovery time, ventilatory frequency, and gill histopathology. Aquaculture International, v. 32, n. 4, p. 3733-3746, Aug. 2024. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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125. | | RESENDE, A. S. de; FERREIRA, A. L.; PEDREIRA, B. da C. C. G.; JANTALIA, C. P.; CAMPELLO, E. F. C.; FIDALGO, E. C. C.; BALIEIRO, F. de C.; DONAGEMMA, G. K.; CURCIO, G. R.; SOUSA, L. P. de; CORREIA, M. E. F.; PRADO, R. B.; DEDECEK, R. A.; CARVALHO JÚNIOR, W. de (coord.). Corredor ecológico do COMPERJ: um caminho verde para o COMPERJ. Rio de Janeiro: Embrapa Agrobiologia: Colombo: Embrapa Florestas; Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2007. 39 p. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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126. | | RESENDE, A. S. de; FERREIRA, A. L.; PEDREIRA, B. da C. C. G.; JANTALIA, C. P.; CAMPELLO, E. F. C.; FIDALGO, E. C. C.; BALIEIRO, F. de C.; DONAGEMMA, G. K.; CURCIO, G. R.; SOUSA, L. P. de; CORREIA, M. E. F.; PRADO, R. B.; DEDECEK, R. A.; CARVALHO JÚNIOR, W. de (coord.). Corredor ecológico do COMPERJ: um caminho verde para o COMPERJ. Rio de Janeiro: Embrapa Agrobiologia: Colombo, PR: Embrapa Floresta; Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2007. 39 p. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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127. | | SILVEIRA, S. R.; TERRY, S. A.; BIFFIN, T. E.; MAURÍCIO, R. M.; PEREIRA, L. G. R.; FERREIRA, A. L.; RIBEIRO, R. S.; SACRAMENTO, J. P.; TOMICH, T. R.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; GAMA, M. A. S. da; CHAVES, A. V. Replacement of soybean meal with soybean cake reduces methane emissions in dairy cows and an assessment of a face-mask technique for methane measurement. Frontiers in Veterinary Science, v. 6, article 295, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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128. | | KOLLING, G. J.; STIVANIN, S. C. B.; GABBI, A. M.; MACHADO, F. S.; FERREIRA, A. L.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; CUNHA, C. S.; KLEIN, C. P.; AUGUST, P. M.; MATTÉ, C.; DILL, S. W.; PEREIRA, L. G. R.; FISCHER, V. Milk production and hematological and antioxidant profiles of dairy cows supplemented with oregano and green tea extracts as feed additives. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 51, e20210150, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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129. | | SACRAMENTO, J. P.; OLIVEIRA, A. S.; LEÃO, A. E.; FONSECA, A. P.; COELHO, S. G.; TOMICH, T. R.; MACHADO, F. S.; FERREIRA, A. L.; CAMPOS, M. M.; SILVI, R. R.; ROWNTREE, J. E.; RODRIGUES, J. R. P.; PEREIRA, L. G. R. Energy requirement for primiparous Holstein x Gyr crossbred dairy cows. Journal of Dairy Science, v. 107, n. 9, p. 6686-6695, 2024. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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130. | | LEÃO, J. M.; COELHO, S. G.; LAGE, C. F. de A.; AZEVEDO, R. A. de; LIMA, J. A. M.; CARNEIRO, J. C.; FERREIRA, A. L.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; DINIZ NETO, H. do C.; CAMPOS, M. M. How divergence for feed efficiency traits affects body measurements and metabolites in blood and ruminal parameters on pre-weaning dairy heifers. Animals, v. 11, 3436, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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131. | | LIMA, L. M. C. A.; SILVA, J. X. da; GOES, M. H. B.; CALHEIROS, S. Q.; COSTA, J. de A.; RAMOS, V. A.; GOES FILHO, J. P.; FERREIRA, A. L.; BERGAMO, R.; GUIMARAES JUNIOR, S. A.; SANTOS, L. R. dos; SANTOS, J. V. dos; LIMA, V. P. de. Maceio: potencial turistico com base na tecnologia de sistema geografico de informacao. In: SEMANA ESTADUAL DE GEOPROCESSAMENTO, 1., 1996, Rio de Janeiro. Geoprocessamento: mitos e realidade. Rio de Janeiro: FGeo-RJ, 1996. p.246-253 Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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132. | | RIBEIRO, R. S.; RODRIGUES, J. P. P.; MAURÍCIO, R. M.; BORGES, A. L. C. C.; REIS E SILVA, R.; BERCHIELLI, T. T.; VALADARES FILHO, S. C.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; FERREIRA, A. L.; GUIMARAES JUNIOR, R.; AZEVÊDO, J. A. G.; SANTOS, R. D. dos; TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R. Predicting enteric methane production from cattle in the tropics. Animal, 2020. 15 p. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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133. | | SOUSA, L. B.; PEREIRA, M. L. A.; SILVA, H. G. de O.; SOUSA, L. B.; SILVA, L. S. e; MACHADO, F. S.; TOMICH, T. R.; OSS, D. B.; FERREIRA, A. L.; CAMPOS, M. M.; COSTA, I. C.; PEREIRA, L. G. R. Prosopis juliflora piperidine alkaloid extract levels in diet for sheep change energy and nitrogen metabolism and affect enteric methane yield. Journal of the Science of Food and Agriculture, v. 102, p. 5132-5140, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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134. | | FERREIRA, A. L.; FARIA, J. C. de; MOURA, M. da C.; ZAIDEM, A. L. de M.; PIZETTA, C. S. R.; FREITAS, E. de O.; COELHO, G. R. C.; SILVA, J. F. A. e; BARRIGOSSI, J. A. F.; HOFFMANN, L. V.; SOUZA, T. L. P. O. de; ARAGÃO, F. J. L.; PINHEIRO, P. V. Whitefly-tolerant transgenic common bean (Phaseolus vulgaris) line. Frontiers in Plant Science, v. 13, 984804, Aug. 2022. Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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135. | | FONTANA, A.; PIRES, A. M. M.; VENTURIERI, A.; JESUS, A. H. de; PAULA, A. J. de; MEDEIROS, A. de S.; VARGAS, A. de G.; BERNDT, A.; FERREIRA, A. L.; LUIZ, A. J. B.; ALVES, A. E.; PEREIRA, A. C.; FREITAS, A. F. de; PACKER, A. P.; CAVALCANTE, A. P. C. M.; FRASCA, A. V. da L.; FERNANDES, A.; ZIMBRES, B.; RUDORFF, B. F. T.; DENARDI, B. M.; BORDRON, B.; ALVES, B. J. R.; KRAHEMBUHL, C. B. B. P.; ARAÚJO, C. E. R.; DUBEUX, C. B. S; MAEQUES, C. L.; SILVA, C. R.; BALDI, C.; JANTALIA, C. P.; GESTEIRA NETO, C. J. M.; BACK, C. D.; ANDRADE, C. A. de; AGUIAR, D. A. de; OBERLING, D. F.; OLIVEIRA, D. M. de; CALÇADO, D. M.; GONÇALVES, D. N. S.; MOLLETA, D. G. S.; GAROFALO, D. F. T.; FERREIRA, D.; GOULART, D.; OLIVEIRA, E. C. de; ROSA, E. R.; ALMEIDA, E. G. de; ALBUQUERQUE, E. R. G. M. de; LA ROVERE, E. L.; RIEGELHAUPT, E. M.; HENRIQUE, F. L.; FARIA, F. F. de; PATERNOST, F. F.; CESÁRIO, F. V.; PEREIRA, F. R. de S.; PAREYN, F. G. C.; RODRIGUES, G. A. H.; BERTANI, G.; LEMOS, G. da S.; RIBEIRO, G. H. P. de M.; CABRAL, G. H.; FROES, G. A. M.; GOES, G. V.; ANDRADE, G. S. de; CARVALHO, G. C. de; NASPOLINI, G. F.; CHRISTO, G. L. de; SANTOS, G. V. dos; BARROS, H. H. D. de; HASENACK, H.; TAVARES, H. C.; MARTINS, I. T.; FRANÇA, I. E. R.; ROITMAN, I.; SOARES, I. M. de M.; SIMIONATO, J.; FREITAS, J.; OMETTO, J. P. H. B.; LINARES, J. A. H.; RISSO, J.; CRUZ FILHO, J. L. V. da; QUINTÃO, J. M. B.; SILVA, J. S. O.; LANA, J. T. de O.; ZANATTA, J. A.; MARACAHIPES, L.; RIBEIRO, L. da S.; VICENTE, L. E.; SCHRAMM, L. F. P.; ROSSI, L. M. B.; SILVA, M. G. da; SARAIVA, M.; D'AGOSTO, M. de A.; VIRTUOSO, M. A.; LIGO, M. A. V.; RACHWAL, M. F. G.; ROSA, M.; PICHARILLO, M. E.; SILVA, M. G. L. da; MATSUURA, M. I. da S. F.; DALLA BETTA, M. M.; PEREIRA, M. J.; CARON, M. L.; ASSIS, M. L. R. de; SANTOS, M. M. de O.; ROCHA, M. B.; BUSTAMANTE, M. M. da C.; WALTER, M. C.; AQUINO, M. F. S. de; SALGADO, M. P. G.; SERRUYA, N. M.; MOREIRA, N. de P.; FERREIRA, N. C.; RAMOS, N. P.; CABRAL, O. M. R.; MOSER, P.; COLTURATO, P. D.; GRÜTZMACHER, P.; AUGUSTO, R. C.; GRISOLI, R. P. S.; SOLARI, R.; PAZIANOTTO, R. A. A.; DUPONT, R. A. B.; CANTINHO, R. Z.; PEIXOTO, R. de A.; PADILHA, R. A.; NICOLOSO, R. da S.; OLIVEIRA, R. R. S. de; HIGA, R. C. V.; GUIDOTTI, R. M. M.; NOGUEIRA, S. F.; MAIA, S. M. F.; ASSIS, T. F. de; IGAWA, T. K.; RODRIGUES, T. da S.; CARMO, T. R. L. do; MIRANDA, V. S.; KONDO, V. Y.; SCIVITTARO, W. B.; WILLS, W.; HOLLER, W. A. Inventário nacional de emissões e remoções antrópicas de gases de efeito estufa. In: BRASIL. Ministério da Ciência, Tecnologia e Inovações. Quarta Comunicação Nacional do Brasil à Convenção-Quadro das Nações Unidas sobre Mudança do Clima. Brasília, DF, 2021. cap. 2, p. 80-181. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Florestas; Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Solos. |
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Registros recuperados : 135 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
03/12/2021 |
Data da última atualização: |
03/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
LEÃO, J. M.; COELHO, S. G.; LAGE, C. F. de A.; AZEVEDO, R. A. de; LIMA, J. A. M.; CARNEIRO, J. C.; FERREIRA, A. L.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; DINIZ NETO, H. do C.; CAMPOS, M. M. |
Afiliação: |
JULIANA MERGH LEÃO, Universidade Federal de Minas Gerais; SANDRA GESTEIRA COELHO, Universidade Federal de Minas Gerais; CAMILA FLÁVIA DE ASSIS LAGE, Universidade Federal de Minas Gerais; RAFAEL ALVES DE AZEVEDO, Universidade Federal de Minas Gerais; JULIANA APARECIDA MELLO LIMA, Universidade Federal de Minas Gerais; JULIANA CAMPOS CARNEIRO, Universidade Federal de Minas Gerais; ALEXANDRE LIMA FERREIRA, Universidade Federal de Minas Gerais; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; HILTON DO CARMO DINIZ NETO, Universidade Federal de Minas Gerais; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL. |
Título: |
How divergence for feed efficiency traits affects body measurements and metabolites in blood and ruminal parameters on pre-weaning dairy heifers. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Animals, v. 11, 3436, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.3390/ani11123436 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objectives of this study were: (1) to evaluate feed efficiency indexes and their relationships with body measurements and blood and ruminal metabolites in the pre-weaning period; (2) to determine if such measurements can be used as feed-efficiency markers during the pre-weaning period. Holstein?Gyr heifer calves (n = 36), enrolled between 4 and 12 weeks of age, were classified into two residual feed intake (RFI) and residual body weight gain (RG) groups: high efficiency (HE; RFI, n = 10; and RG, n = 9), and low efficiency (LE; RFI, n = 10; and RG, n = 8). Calves were fed whole milk (6 L/day) and solid feed ad libitum. Body developments were measured weekly and feed intake (milk and solid feed) daily during the whole period. Blood samples were collected at 12 weeks of age and analyzed for glucose, insulin and ?-hydroxybutyrate (BHB). Samples of ruminal content were collected on the same day and analyzed for pH, NH3 -N, and volatile fatty acids (VFA). Among the growth characteristics, only the initial hip width differed between the RFI groups, and withers height differed between the RG groups. Concentration of BHB was greater and glucose: insulin ratios tended to be greater in LE-RG animals. Butyric acid proportions were similar among RFI groups, but tended to be greater for HE-RG than for LE-RG. Overall, correlation coefficients between RFI or RG and blood, rumen, or morphometric markers were low. Thus, it is unlikely that measurements of metabolic indicators, per se, will be useful in the early identification of more efficient animals. Understanding the underlying physiological basis for improved feed efficiency in dairy heifers requires further investigation MenosThe objectives of this study were: (1) to evaluate feed efficiency indexes and their relationships with body measurements and blood and ruminal metabolites in the pre-weaning period; (2) to determine if such measurements can be used as feed-efficiency markers during the pre-weaning period. Holstein?Gyr heifer calves (n = 36), enrolled between 4 and 12 weeks of age, were classified into two residual feed intake (RFI) and residual body weight gain (RG) groups: high efficiency (HE; RFI, n = 10; and RG, n = 9), and low efficiency (LE; RFI, n = 10; and RG, n = 8). Calves were fed whole milk (6 L/day) and solid feed ad libitum. Body developments were measured weekly and feed intake (milk and solid feed) daily during the whole period. Blood samples were collected at 12 weeks of age and analyzed for glucose, insulin and ?-hydroxybutyrate (BHB). Samples of ruminal content were collected on the same day and analyzed for pH, NH3 -N, and volatile fatty acids (VFA). Among the growth characteristics, only the initial hip width differed between the RFI groups, and withers height differed between the RG groups. Concentration of BHB was greater and glucose: insulin ratios tended to be greater in LE-RG animals. Butyric acid proportions were similar among RFI groups, but tended to be greater for HE-RG than for LE-RG. Overall, correlation coefficients between RFI or RG and blood, rumen, or morphometric markers were low. Thus, it is unlikely that measurements of metabolic indicators, per se, wil... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Alta eficiência; Baixa eficiencia; Crescimento residual; Eficiência alimentar. |
Thesagro: |
Gado Leiteiro; Novilho Leiteiro. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02725naa a2200337 a 4500 001 2137037 005 2021-12-03 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.3390/ani11123436$2DOI 100 1 $aLEÃO, J. M. 245 $aHow divergence for feed efficiency traits affects body measurements and metabolites in blood and ruminal parameters on pre-weaning dairy heifers.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThe objectives of this study were: (1) to evaluate feed efficiency indexes and their relationships with body measurements and blood and ruminal metabolites in the pre-weaning period; (2) to determine if such measurements can be used as feed-efficiency markers during the pre-weaning period. Holstein?Gyr heifer calves (n = 36), enrolled between 4 and 12 weeks of age, were classified into two residual feed intake (RFI) and residual body weight gain (RG) groups: high efficiency (HE; RFI, n = 10; and RG, n = 9), and low efficiency (LE; RFI, n = 10; and RG, n = 8). Calves were fed whole milk (6 L/day) and solid feed ad libitum. Body developments were measured weekly and feed intake (milk and solid feed) daily during the whole period. Blood samples were collected at 12 weeks of age and analyzed for glucose, insulin and ?-hydroxybutyrate (BHB). Samples of ruminal content were collected on the same day and analyzed for pH, NH3 -N, and volatile fatty acids (VFA). Among the growth characteristics, only the initial hip width differed between the RFI groups, and withers height differed between the RG groups. Concentration of BHB was greater and glucose: insulin ratios tended to be greater in LE-RG animals. Butyric acid proportions were similar among RFI groups, but tended to be greater for HE-RG than for LE-RG. Overall, correlation coefficients between RFI or RG and blood, rumen, or morphometric markers were low. Thus, it is unlikely that measurements of metabolic indicators, per se, will be useful in the early identification of more efficient animals. Understanding the underlying physiological basis for improved feed efficiency in dairy heifers requires further investigation 650 $aGado Leiteiro 650 $aNovilho Leiteiro 653 $aAlta eficiência 653 $aBaixa eficiencia 653 $aCrescimento residual 653 $aEficiência alimentar 700 1 $aCOELHO, S. G. 700 1 $aLAGE, C. F. de A. 700 1 $aAZEVEDO, R. A. de 700 1 $aLIMA, J. A. M. 700 1 $aCARNEIRO, J. C. 700 1 $aFERREIRA, A. L. 700 1 $aMACHADO, F. S. 700 1 $aPEREIRA, L. G. R. 700 1 $aTOMICH, T. R. 700 1 $aDINIZ NETO, H. do C. 700 1 $aCAMPOS, M. M. 773 $tAnimals$gv. 11, 3436, 2021.
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