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Registros recuperados : 134 | |
41. | | LUIZ, M. T.; REIS, L. G.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; SILVA FILHO, A. A.; FERREIRA, A. L.; PEREIRA, L. G. R. Avaliação de extratos vegetais ricos em saponinas sobre a fermentação ruminal e a produção de metano entérico in vitro. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13., 2015, Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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42. | | ZAIDEM, A. L. de M.; FERREIRA, A. L.; RIBEIRO, W. R.; SILVA, A. Y. P. e; SILVA, J. F. A. e; RAGNI, M.; PINHEIRO, P. V. Atração de adultos da mosca branca, Bemisia tabaci, à luz LED em instrumento para o monitoramento automatizado de pragas. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 16., 2022, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2022. p. 31. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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44. | | BUFFO, M. M.; FERREIRA, A. L. Z.; ALMEIDA, R. M. R. G.; FARINAS, C. S.; BADINO, A. C.; XIMENES, E. A.; LADISCH, M. R. Cellulolytic enzymes production guided by morphology engineering. Enzyme and Microbial Technology, v. 149, e109833, 2021. 1-8 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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45. | | PEREIRA, L. G. R.; MAURÍCIO, R. M.; AZEVÊDO, J. A. G.; OLIVEIRA, L. S.; BARREIROS, D. C.; FERREIRA, A. L.; BRANDÃO, L. G. N.; FIGUEIREDO, M. P. Composição bromatológica e cinética de fermentação ruminal in vitro da jaca dura e mole (Artocarpus heterophyllus). Livestock Research for Rural Development, v. 19, n. 3, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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46. | | RIBEIRO, W. R.; FERREIRA, A. L.; ZAIDEM, A. L. de M.; GOMES, L. R.; VALDISSER, P. A. M. R.; GERALDINE, A. M.; PINHEIRO, P. V.; LOBO JUNIOR, M. Parâmetros iniciais para detecção precoce e automatizada de Cowpea Mild Mottle Virus em feijoeiro-comum. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 16., 2022, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2022. p. 92. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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47. | | Ferreira, A. L.; Maurício, R. M.; PEREIRA, L. G. R.; Azevedo, J. A. G. de; OLIVEIRA, L. S.; Pereira, J. M. Nutritional divergence in genotypes of forage peanut. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 41, n. 4, p. 856-863, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Leite. |
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48. | | LUIZ, M. T.; REIS, L. G.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; SILVA FILHO, A. A.; FERREIRA, A. L.; PEREIRA, L. G. R. Efeitos de compostos bioativos de plantas sobre a fermentação ruminal e a produção de metano in vitro. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13., 2015, Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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49. | | FERREIRA, A. L.; MATOS, L. R. de; MOURA, M. da C.; HOFFMANN, L. V.; ARAGÃO, F. J. L.; FARIA, J. C. de; PINHEIRO, P. V. Metodologia para avaliação de resistência de plantas de feijão transgênicas à mosca-branca através de silenciamento gênico por RNA interferente. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 14., 2020, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 54. Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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50. | | FERREIRA, A. L.; MATOS, L. R. de; MOURA, M. da C.; HOFFMANN, L. V.; ARAGÃO, F. J. L.; FARIA, J. C. de; PINHEIRO, P. V. Metodologia para avaliação de resistência de plantas de feijão transgênicas à mosca-branca através de silenciamento gênico por RNA interferente. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 14., 2020, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 54. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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51. | | RIBEIRO, W. R.; MATOS, L. R. de; FERREIRA, A. L.; FARIA, J. C. de; ARAGÃO, F. J. L.; PINHEIRO, P. V. Metodologia para avaliação de resistência de plantas transgênicas à mosca-branca, Bemisia tabaci, por silenciamento gênico. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 13., 2019, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2019. p. 58. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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52. | | FERREIRA, A. L.; SILVA, A. L. da; DUQUE, A. C. A.; OLIVEIRA, J. S. e; SILVA, J. S. da; MOLINA, P. C. Método de extração de glicerol livre em diferentes alimentos para bovinos. In: SEMANA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UFMG, 21., 2012, Belo Horizonte, MG. [Resumos]... Belo Horizonte: Universidade Federal de Minas Gerais, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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53. | | SANTOS, G. B. DOS; BRANDÃO, F. Z.; RIBEIRO, L. DOS S.; FERREIRA, A. L.; CAMPOS, M. M.; MACHADO, F. S.; CARVALHO, B. C. de. Milk production and composition, food consumption, and energy balance of postpartum crossbred Holstein-Gir dairy cows fed two diets of different energy levels. Tropical Animal Health and Production, v. 51, p. 65-71, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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54. | | FERREIRA, A. L.; MATOS, L. R. de; MATOS, L. R. de; FILIPPI, M. C. C. de; BARBOSA, E. T.; PINHEIRO, P. V. Rizobactérias multifuncionais atuam também no controle da mosca-branca. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 13., 2019, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2019. p. 23. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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55. | | FERREIRA, A. L.; MATOS, L. R. de; RIBEIRO, W. R.; FILIPPI, M. C. C. de; BARBOSA, E. T.; PINHEIRO, P. V. Rizobactérias multi-funcionais atuam também no controle da mosca branca. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 16., 2019, Londrina. Controle biológico: da academia ao campo, rumo à sustentabilidade: anais. Londrina: Sociedade Entomológica do Brasil, 2019. p. 58. Siconbiol. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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56. | | PIZETTA, C. S. R.; RIBEIRO, W. R.; FERREIRA, A. L.; MOURA, M. da C.; BONFIM, K.; PINHEIRO, P. V.; CABRAL, G. B.; ARAGÃO, F. J. L. RNA interference-mediated tolerance to whitefly (Bemisia tabaci) in genetically engineered tomato. Plant Cell, Tissue and Organ Culture, v. 148, p. 281-291, 2022. Na publicação: Kenny Bonfim. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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57. | | FERREIRA, A. L.; ZAIDEM, A. L. de M.; SILVA, J. F. A. e; ARAGÃO, F. J. L.; FARIA, J. C. de; PINHEIRO, P. V. Resistência de feijão-comum à mosca branca utilizando silenciamento gênico por RNA interferente. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 13., 2021, Goiânia. Conectividade tecnológica, intensificação sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 40. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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58. | | FERREIRA, A. L.; ZAIDEM, A. L. de M.; SILVA, J. F. A. e; BARRIGOSSI, J. A. F.; ARAGÃO, F. J. L.; FARIA, J. C. de; PINHEIRO, P. V. Resistência de feijoeiro-comum à mosca-branca utilizando silenciamento gênico por RNA interferente. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 15., 2021, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 54. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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59. | | CURY, N. F.; PIZETTA, C. S. R.; FERREIRA, A. L.; PINHEIRO, P. V.; FARIAS, C. S.; INOUE-NAGATA, A. K.; ARAGÃO, F. J. L. Resistência à mosca-branca (Bemisia tabaci) em plantas de tomate geneticamente engenheiradas, mediadas por RNA interferente. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE GENÉTICA MOLECULAR DE PLANTAS, 8, 2023, Florianópolis, SC. Anais... Florianópolis: SBG, 2023. p. 114. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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60. | | RIBEIRO, W. R.; FERREIRA, A. L.; SILVA, R. M.; ALVES, T. M.; GERALDINE, A. M.; SILVA, J. F. A. e; PINHEIRO, P. V.; LOBO JUNIOR, M. Resposta hiperespectral do feijão-comum e detecção precoce da infecção do Cowpea mild mottle virus (CPMMV). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 53., 2023, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Fitopatologia, 2023. p. 155. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registros recuperados : 134 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
08/01/2020 |
Data da última atualização: |
06/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
ORNELAS, L. T. C.; SILVA, D. C.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M.; MACHADO, F. S.; FERREIRA, A. L.; MAURICIO, R. M.; PEREIRA, L. G. R. |
Afiliação: |
L.T.C. Ornelas; D.C. Silva; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; A.L. Ferreira; R.M. Maurício; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL. |
Título: |
Differences in methane production, yield and intensity and its effects on metabolism of dairy heifers. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Science of The Total Environment, v. 689, p. 1133-1140, 2019. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.scitotenv.2019.06.489 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effects of divergent phenotypic classification in crossbreed Holstein × Gyr dairy heifers for methane emissions in relation to performance, digestibility, energy and nitrogen partition, blood metabolites and temperature of body surface were evaluated. Thirty-five heifers were classified as high and low emission for CH4 production (g/day), yield (g/kg dry matter intake) and intensity (g/kg average daily gain). Digestibility was evaluated by total collection of feces and urine. Gas exchanges were obtained in open-circuit respiratory chambers. A completely randomized design was used and divergent groups were compared by Fisher's test. No differences were found in intake traits between groups of CH4 production and intensity. The low yield group had higher intake. For digestibility and temperature at different body sites were no differences between variables. High production group had higher energy losses as methane and heat production. Low intensity group had higher digestible energy, energy balance and ratio between metabolizable and digestible energy. Urinary nitrogen was 14.3% lower for low production group. There was a difference between methane yield divergent groups for nitrogen intake, digestible and retained. Energy and nitrogen partitioning traits are correlated to the animals divergent for methane production and yield. The low production group presented lower blood insulin concentration. It was not possible to identify divergent animals for CH4 emission using the infrared thermography technique. MenosThe effects of divergent phenotypic classification in crossbreed Holstein × Gyr dairy heifers for methane emissions in relation to performance, digestibility, energy and nitrogen partition, blood metabolites and temperature of body surface were evaluated. Thirty-five heifers were classified as high and low emission for CH4 production (g/day), yield (g/kg dry matter intake) and intensity (g/kg average daily gain). Digestibility was evaluated by total collection of feces and urine. Gas exchanges were obtained in open-circuit respiratory chambers. A completely randomized design was used and divergent groups were compared by Fisher's test. No differences were found in intake traits between groups of CH4 production and intensity. The low yield group had higher intake. For digestibility and temperature at different body sites were no differences between variables. High production group had higher energy losses as methane and heat production. Low intensity group had higher digestible energy, energy balance and ratio between metabolizable and digestible energy. Urinary nitrogen was 14.3% lower for low production group. There was a difference between methane yield divergent groups for nitrogen intake, digestible and retained. Energy and nitrogen partitioning traits are correlated to the animals divergent for methane production and yield. The low production group presented lower blood insulin concentration. It was not possible to identify divergent animals for CH4 emission using the i... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Greenhouse gas; Nitrogen utilization; Respiration assay. |
Thesaurus NAL: |
Calorimetry; Climate change. |
Categoria do assunto: |
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Marc: |
LEADER 02393naa a2200277 a 4500 001 2118375 005 2024-02-06 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.scitotenv.2019.06.489$2DOI 100 1 $aORNELAS, L. T. C. 245 $aDifferences in methane production, yield and intensity and its effects on metabolism of dairy heifers.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aThe effects of divergent phenotypic classification in crossbreed Holstein × Gyr dairy heifers for methane emissions in relation to performance, digestibility, energy and nitrogen partition, blood metabolites and temperature of body surface were evaluated. Thirty-five heifers were classified as high and low emission for CH4 production (g/day), yield (g/kg dry matter intake) and intensity (g/kg average daily gain). Digestibility was evaluated by total collection of feces and urine. Gas exchanges were obtained in open-circuit respiratory chambers. A completely randomized design was used and divergent groups were compared by Fisher's test. No differences were found in intake traits between groups of CH4 production and intensity. The low yield group had higher intake. For digestibility and temperature at different body sites were no differences between variables. High production group had higher energy losses as methane and heat production. Low intensity group had higher digestible energy, energy balance and ratio between metabolizable and digestible energy. Urinary nitrogen was 14.3% lower for low production group. There was a difference between methane yield divergent groups for nitrogen intake, digestible and retained. Energy and nitrogen partitioning traits are correlated to the animals divergent for methane production and yield. The low production group presented lower blood insulin concentration. It was not possible to identify divergent animals for CH4 emission using the infrared thermography technique. 650 $aCalorimetry 650 $aClimate change 653 $aGreenhouse gas 653 $aNitrogen utilization 653 $aRespiration assay 700 1 $aSILVA, D. C. 700 1 $aTOMICH, T. R. 700 1 $aCAMPOS, M. M. 700 1 $aMACHADO, F. S. 700 1 $aFERREIRA, A. L. 700 1 $aMAURICIO, R. M. 700 1 $aPEREIRA, L. G. R. 773 $tScience of The Total Environment$gv. 689, p. 1133-1140, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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