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Registros recuperados : 135 | |
41. | | OLIVEIRA, F. C.; MOREIRA, A. P.; FERREIRA, A. L.; COSTA, D. C.; CARDOSO, C. A. L.; CHAVES, F. C. M.; CHAGAS, E. C.; CAMPOS, C. M. Ocimum gratissimum essential oil in the transport water of Brycon hilarii: implications at water quality, blood parameters and residues in tissue and plasma. Brazilian Journal of Biology, v. 84, art. e280240, 2024. Título em Português: Óleo essencial de Ocimum gratissimum na água de transporte de juvenis de Brycon hilarii: implicações na qualidade da água, parâmetros sanguíneos e resíduos em tecido e plasma. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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42. | | RIBEIRO, W. R.; FERREIRA, A. L.; ZAIDEM, A. L. de M.; GOMES, L. R.; VALDISSER, P. A. M. R.; GERALDINE, A. M.; PINHEIRO, P. V.; LOBO JUNIOR, M. Parâmetros iniciais para detecção precoce e automatizada de Cowpea Mild Mottle Virus em feijoeiro-comum. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 16., 2022, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2022. p. 92. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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43. | | FERREIRA, A. L.; MATOS, L. R. de; MOURA, M. da C.; HOFFMANN, L. V.; ARAGÃO, F. J. L.; FARIA, J. C. de; PINHEIRO, P. V. Metodologia para avaliação de resistência de plantas de feijão transgênicas à mosca-branca através de silenciamento gênico por RNA interferente. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 14., 2020, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 54. Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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44. | | FERREIRA, A. L.; MATOS, L. R. de; MOURA, M. da C.; HOFFMANN, L. V.; ARAGÃO, F. J. L.; FARIA, J. C. de; PINHEIRO, P. V. Metodologia para avaliação de resistência de plantas de feijão transgênicas à mosca-branca através de silenciamento gênico por RNA interferente. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 14., 2020, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 54. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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45. | | RIBEIRO, W. R.; MATOS, L. R. de; FERREIRA, A. L.; FARIA, J. C. de; ARAGÃO, F. J. L.; PINHEIRO, P. V. Metodologia para avaliação de resistência de plantas transgênicas à mosca-branca, Bemisia tabaci, por silenciamento gênico. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 13., 2019, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2019. p. 58. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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46. | | FERREIRA, A. L.; SILVA, A. L. da; DUQUE, A. C. A.; OLIVEIRA, J. S. e; SILVA, J. S. da; MOLINA, P. C. Método de extração de glicerol livre em diferentes alimentos para bovinos. In: SEMANA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UFMG, 21., 2012, Belo Horizonte, MG. [Resumos]... Belo Horizonte: Universidade Federal de Minas Gerais, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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47. | | SANTOS, G. B. DOS; BRANDÃO, F. Z.; RIBEIRO, L. DOS S.; FERREIRA, A. L.; CAMPOS, M. M.; MACHADO, F. S.; CARVALHO, B. C. de. Milk production and composition, food consumption, and energy balance of postpartum crossbred Holstein-Gir dairy cows fed two diets of different energy levels. Tropical Animal Health and Production, v. 51, p. 65-71, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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48. | | FERREIRA, A. L.; SILVA, A. F.; PEREIRA, L. G. R.; BRAGA, L. G. T.; MORAES, S. A. de; ARAUJO, G. G. L. de. Produção e valor nutritivo da parte aérea da mandioca, maniçoba e pornunça. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, Salvador, v. 10, n. 1, p. 983-990, jan./mar. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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49. | | SILVESTRE, T.; FERREIRA, A. L.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R.; RODRIGUES, P. H. M.; MARCONDES, M. I. Energy requirements of Holstein, Gyr, and Holstein x Gyr crossbred heifers using the respirometry technique. Frontiers in Animal Science, v. 3, 919515, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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50. | | MOURA, M. da C.; FERREIRA, A. L.; COELHO, G. R. C.; MATOS, L. R. de; PINHEIRO, P. V.; HOFFMANN, L. V.; FARIA, J. C. de. Silenciamento gênico por RNAi em feijoeiro-comum como estratégia para controle da mosca-branca. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 14., 2020, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 18. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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51. | | MOURA, M. da C.; FERREIRA, A. L.; COELHO, G. R. C.; MATOS, L. R. de; PINHEIRO, P. V.; HOFFMANN, L. V.; FARIA, J. C. de. Silenciamento gênico por RNAi em feijoeiro-comum como estratégia para controle da mosca-branca. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 14., 2020, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 18. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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52. | | FERREIRA, A. L. C.; OLIVEIRA, A. C. D.; FERRONATO, J.; SOUZA, F.; SANCHEZ, E. M. R.; GUIMARÃES, A. S.; CALDAS, S.; CERQUEIRA, M. M. O. P. Diversidade molecular, formação de biofilme e resistência aos antimicrobianos de Staphylococcus aureus associados a bovinos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUALIDADE DO LEITE, 9., 2022, Goiânia. Inovação, sustentabilidade e oportunidades: anais. Curitiba: Conselho Brasileiro de Qualidade do Leite, 2022. p. 81-83. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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53. | | MOREIRA, E. A.; SOUZA, S. M.; FERREIRA, A. L.; AZEVÊDO, J. A. G.; MACHADO, F. S.; TOMICH, T. R.; SOUZA SOBRINHO, F. de; PEREIRA, L. G. R. Divergência Nutricional de Progênies de Brachiaria ruziziensis. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13., 2015, Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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54. | | ORNELAS, L. T. C.; SILVA, D. C.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M.; MACHADO, F. S.; FERREIRA, A. L.; MAURICIO, R. M.; PEREIRA, L. G. R. Differences in methane production, yield and intensity and its effects on metabolism of dairy heifers. Science of The Total Environment, v. 689, p. 1133-1140, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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55. | | PEREIRA, L. G. R.; ARAGÃO, A. S. L. de; SANTOS, R. D. dos; AZEVÊDO, J. A. G.; NEVES, A. L. A.; FERREIRA, A. L.; CHIZZOTTI, M. L. Desempenho produtivo de ovinos em confinamento alimentados com farelo de manga. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 65, n. 3, p. 675-680, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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57. | | GOMES, L. R.; FERREIRA, A. L.; RIBEIRO, W. R.; ZAIDEM, A. L. de M.; VALDISSER, P. A. M. R.; FARIA, J. C. de; PINHEIRO, P. V. Linhagem derivada por seleção dentro de IPR Celeiro é resistente a isolados de Cowpea Mild Mottle Virus (CPMMV). In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 16., 2022, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2022. p. 41. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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58. | | FERREIRA, A. L.; ZAIDEM, A. L. de M.; SILVA, J. F. A. e; ARAGÃO, F. J. L.; FARIA, J. C. de; PINHEIRO, P. V. Resistência de feijão-comum à mosca branca utilizando silenciamento gênico por RNA interferente. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 13., 2021, Goiânia. Conectividade tecnológica, intensificação sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 40. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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59. | | FERREIRA, A. L.; ZAIDEM, A. L. de M.; SILVA, J. F. A. e; BARRIGOSSI, J. A. F.; ARAGÃO, F. J. L.; FARIA, J. C. de; PINHEIRO, P. V. Resistência de feijoeiro-comum à mosca-branca utilizando silenciamento gênico por RNA interferente. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 15., 2021, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 54. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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60. | | FERREIRA, A. L.; MATOS, L. R. de; MATOS, L. R. de; FILIPPI, M. C. C. de; BARBOSA, E. T.; PINHEIRO, P. V. Rizobactérias multifuncionais atuam também no controle da mosca-branca. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 13., 2019, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2019. p. 23. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registros recuperados : 135 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
24/04/2019 |
Data da última atualização: |
24/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SANTOS, G. B. DOS; BRANDÃO, F. Z.; RIBEIRO, L. DOS S.; FERREIRA, A. L.; CAMPOS, M. M.; MACHADO, F. S.; CARVALHO, B. C. de. |
Afiliação: |
Gustavo Bervian dos Santos, UFF; Felipe Zandonadi Brandão, UFF; Lilian dos Santos Ribeiro, UFF; Alexandre Lima Ferreira, UFF; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; BRUNO CAMPOS DE CARVALHO, CNPGL. |
Título: |
Milk production and composition, food consumption, and energy balance of postpartum crossbred Holstein-Gir dairy cows fed two diets of different energy levels. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Animal Health and Production, v. 51, p. 65-71, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the production, consumption, and energy balance parameters of primiparous 3/4 and 7/8 Holstein × Gir (HG) dairy cows fed two diets of differing energy levels during the postpartum period. At the beginning of the study, 28 days prepartum, the average weight of both genetic groups was 498 ± 12 kg and body condition score (BCS) was 3.5 ± 0.05. At the end of the study, 61 days postpartum, the 3/4 HG cows had higher weight and body condition scores than the 7/8 HG (456 ± 8 and 429 ± 8 kg and 3.13 ± 0.03 and 2.94 ± 0.03 BCS for 3/4 HG and 7/8 HG, respectively). Milk from cows fed the highenergy diet had higher percentages of fat, protein, lactose, and total dry extract than cows fed the low-energy diet. Cows fed the high-energy diet had higher net energy intake (95.3 ± 1.9 vs. 88.1 ± 2.1 MJ/day) and higher energy balance (3.64 ± 2.13 vs − 6.02 ± 2.30 MJ/day). The 3/4 HG cows displayed higher energy for maintenance (33.1 ± 0.4 MJ/day) than the 7/8 HG (31.5 ± 0.5 MJ /day). In conclusion, although the primiparous 3/4 HG were heavier than the 7/8 HG and had a higher body condition score, no differences in milk produced up to 60 days postpartum were observed. The higher energy diet during the postpartum period increased energy balance, resulting in higher production of milk fat, protein, and lactose. |
Palavras-Chave: |
Energy consumption; Primiparous. |
Thesaurus NAL: |
Dairy cattle; Girolando; Milk composition. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02190naa a2200253 a 4500 001 2108475 005 2023-01-24 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSANTOS, G. B. DOS 245 $aMilk production and composition, food consumption, and energy balance of postpartum crossbred Holstein-Gir dairy cows fed two diets of different energy levels.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aThe objective of this study was to evaluate the production, consumption, and energy balance parameters of primiparous 3/4 and 7/8 Holstein × Gir (HG) dairy cows fed two diets of differing energy levels during the postpartum period. At the beginning of the study, 28 days prepartum, the average weight of both genetic groups was 498 ± 12 kg and body condition score (BCS) was 3.5 ± 0.05. At the end of the study, 61 days postpartum, the 3/4 HG cows had higher weight and body condition scores than the 7/8 HG (456 ± 8 and 429 ± 8 kg and 3.13 ± 0.03 and 2.94 ± 0.03 BCS for 3/4 HG and 7/8 HG, respectively). Milk from cows fed the highenergy diet had higher percentages of fat, protein, lactose, and total dry extract than cows fed the low-energy diet. Cows fed the high-energy diet had higher net energy intake (95.3 ± 1.9 vs. 88.1 ± 2.1 MJ/day) and higher energy balance (3.64 ± 2.13 vs − 6.02 ± 2.30 MJ/day). The 3/4 HG cows displayed higher energy for maintenance (33.1 ± 0.4 MJ/day) than the 7/8 HG (31.5 ± 0.5 MJ /day). In conclusion, although the primiparous 3/4 HG were heavier than the 7/8 HG and had a higher body condition score, no differences in milk produced up to 60 days postpartum were observed. The higher energy diet during the postpartum period increased energy balance, resulting in higher production of milk fat, protein, and lactose. 650 $aDairy cattle 650 $aGirolando 650 $aMilk composition 653 $aEnergy consumption 653 $aPrimiparous 700 1 $aBRANDÃO, F. Z. 700 1 $aRIBEIRO, L. DOS S. 700 1 $aFERREIRA, A. L. 700 1 $aCAMPOS, M. M. 700 1 $aMACHADO, F. S. 700 1 $aCARVALHO, B. C. de 773 $tTropical Animal Health and Production$gv. 51, p. 65-71, 2019.
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