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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  10/07/2006
Data da última atualização:  10/07/2006
Autoria:  PEREIRA, M. de A.; COSTA, F. P.
Afiliação:  Embrapa Gado de Corte (Campo Grande, MS).
Título:  Determinação dos custos de produção na pecuária de corte.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: CURSO GESTÃO ECONÔMICA E FINANCEIRA NA PECUÁRIA DE CORTE, 2006, Campo Grande, MS. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2006.
Páginas:  p. 77-85.
Idioma:  Português
Notas:  CNPGC.
Conteúdo:  Descrição do sistema de produção. Resultados econômicos da fazenda exemplo. Estrutura de custos. Custos fixo. Custo variável. Custo total. Receita e sua composição. Analisando os resultados. Considerações finais.
Palavras-Chave:  Aspecto econômico; Bovino de corte; Costs; Husbandry.
Thesagro:  Administração Rural; Custo de Produção.
Thesaurus Nal:  beef cattle; farm management.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC11275 - 1UMTPL - --657.863C977p
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  18/05/2023
Data da última atualização:  12/04/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  RODRIGUES, J. P.; AMANCIO, D.; COELHO, C. C. DE S.; SANTOS JUNIOR, J. DOS; CORRÊA, L.; BARBOZA, H. T. G.; FREITAS-SILVA, O.
Afiliação:  JULIANA PEREIRA RODRIGUES, UNIRIO; DAIANA AMANCIO, UNIRIO; CAROLINE CORRÊA DE SOUZA COELHO, UNIRIO; JAILTON DOS SANTOS JUNIOR, UFRRJ; LUIZ CORRÊA; HENRIQUETA TALITA GUIMARAES BARBOZA, CTAA; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA.
Título:  Antifungal potential of biocomposite films based on alginate and chitosan added with antimicrobial agents.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: CONFERÊNCIA INTERNACIONAL DE PROTEÍNAS E COLOIDES ALIMENTARES, 9., 2023, Rio de Janeiro. Anais... Campinas, Galoá, 2023.
Idioma:  Inglês
Notas:  Poster 157717. CIPCA.
Conteúdo:  Active packages are those incorporated with additives such as antioxidants and antimicrobials, which interact directly with food and make it possible to increase its shelf life. This work aimed to develop an active film, elaborated from sodium alginate and chitosan, incorporated with nanoparticles of zinc oxide (ZnOnano) or sodium benzoate (SB), and to evaluate their in vitro antimicrobial potential on phytopathogenic fungi. To develop the composite film-forming solutions of alginate (2% m/v) and chitosan (1% m/v), and additionally, those solutions were crosslinked with calcium chloride at two different concentrations (0.375% or 0.5%). Then, the filmogenic solutions were mixed in a 9:1 ratio (alginate/chitosan). ZnOnano < 50 nm (0.5 mg/mL) or SB (30 mg/L) were added to the filmogenic solution, poured into Petri dishes, and dried in an air circulation oven at 40°C for 16h. Colletotrichum sp., Fusarium sp., and Penicillium sp. were isolated from papaya and orange fruits lesions, cultivated on Potato Dextrose Agar (PDA) medium and purified. The antifungal activity of the films was determined by the agar diffusion method. Spore suspensions (200 µL, 106 CFU/mL) were spread in a Petri dish containing a PDA culture medium. Discs of the films, 1.5 cm in diameter, were exposed to UV light for 5 min, and then deposited on the PDA medium surface. Plates were sealed and stored at 25°C in a BOD chamber for 2 days. Halo formation around the different developed films was evaluated after 48... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Active packaging; Antimicrobial; Postharvest.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15502 - 1UPCRA - DD
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