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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
19/11/2015 |
Data da última atualização: |
07/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, T. B. A.; KOJIMA, J. T.; GIMBO, R. Y.; DAIRIKI, J. K.; PORTELLA, M. C. |
Afiliação: |
JONY KOJI DAIRIKI, CPAA. |
Título: |
Manejo de temperatura nas fases iniciais de vida não produz efeitos permanentes no desempenho produtivo de tambaqui na fase juvenil. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Trabalho apresentado na Feria Nacional do Camarão - FENACAM & LACQUA/SARA (WAS)'15, Fortaleza, 2015. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O desenvolvimento inicial de peixes é a fase mais crítica para a formação dos indivíduos adultos, pois orienta a formação morfológica e funcional do organismo e exerce influência direta sobre o sucesso produtivo. Estudar o efeito e a perpetuação das manipulações ambientais, especialmente de temperatura, sobre o desempenho de peixes é de extrema importância, em particular para o tambaqui, que é uma das espécies de interesse comercial para a aquicultura sul-americana. |
Thesagro: |
Tambaqui. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/133488/1/Resumo-Fenacan-e-LACQUA-2015-jony-koji-dairiki.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Volume |
Status |
URL |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
20/09/2017 |
Data da última atualização: |
20/09/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
TROMBETE, F. M.; PORTO, Y. D.; FREITAS-SILVA, O.; PEREIRA, R. V.; DIREITO, G. M.; SALDANHA, T.; FRAGA, M. E. |
Afiliação: |
UFRRJ; UFRRJ; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; UFRRJ; UFRRJ; UFRRJ; UFRRJ. |
Título: |
Efficacy of ozone treatment on mycotoxins and fungal reduction in artificially contaminated soft wheat grains. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Processing and Preservation, v. 41, 2016. e12927. |
Páginas: |
10 p. |
ISSN: |
1745-4549 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effects of O3 concentration, exposure time and grain mass were evaluated on the levels of deoxynivalenol, aflatoxins and total fungal count (TFC) in wheat grains, using a full 23 factorial design. Grain samples were contaminated with fungal conidia and spiked with mycotoxins standards and then submitted to ozonation treatments. The most significant reductions obtained for deoxynivalenol and total aflatoxins corresponded to 64.3 and 48.0%, respectively. TFC reduced approximately 3.0 cycles log cfu/g of wheat grain. O3 concentration and exposure time influenced (P<0.05) positively the reductions of both mycotoxins and TFC, while the grain mass had a negative effect on both responses. The most significant reduction in TFC and mycotoxin levels was achieved by using 60 mg/L of O3 for 300 min, with 2 kg samples. Gaseous O3 can be considered an excellent method for remediation of these contaminants. |
Palavras-Chave: |
Contaminated. |
Thesaurus NAL: |
mycotoxins; ozone. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01644naa a2200253 a 4500 001 2075931 005 2017-09-20 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1745-4549 100 1 $aTROMBETE, F. M. 245 $aEfficacy of ozone treatment on mycotoxins and fungal reduction in artificially contaminated soft wheat grains.$h[electronic resource] 260 $c2016 300 $a10 p. 520 $aThe effects of O3 concentration, exposure time and grain mass were evaluated on the levels of deoxynivalenol, aflatoxins and total fungal count (TFC) in wheat grains, using a full 23 factorial design. Grain samples were contaminated with fungal conidia and spiked with mycotoxins standards and then submitted to ozonation treatments. The most significant reductions obtained for deoxynivalenol and total aflatoxins corresponded to 64.3 and 48.0%, respectively. TFC reduced approximately 3.0 cycles log cfu/g of wheat grain. O3 concentration and exposure time influenced (P<0.05) positively the reductions of both mycotoxins and TFC, while the grain mass had a negative effect on both responses. The most significant reduction in TFC and mycotoxin levels was achieved by using 60 mg/L of O3 for 300 min, with 2 kg samples. Gaseous O3 can be considered an excellent method for remediation of these contaminants. 650 $amycotoxins 650 $aozone 653 $aContaminated 700 1 $aPORTO, Y. D. 700 1 $aFREITAS-SILVA, O. 700 1 $aPEREIRA, R. V. 700 1 $aDIREITO, G. M. 700 1 $aSALDANHA, T. 700 1 $aFRAGA, M. E. 773 $tJournal of Food Processing and Preservation$gv. 41, 2016. e12927.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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