|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
13/03/2015 |
Data da última atualização: |
24/03/2015 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
QUEIROZ, D. L. de; BURCKHARDT, D.; MARSARO JUNIOR, A. L.; WYNIGER, D. |
Afiliação: |
DALVA LUIZ DE QUEIROZ, CNPF; DANIEL BRUCKHARDT, NATURHISTORISCHES MUSEUM, BASEL, SUÍÇA; ALBERTO LUIZ MARSARO JUNIOR, CNPT; DENISE WYNIGER, NATURHISTORISCHES MUSEUM, BASEL, SUÍÇA. |
Título: |
Psilídeos no Brasil: 9 - Tuthillia myrcianthes (Hemiptera: Psylloidea) em Myrcianthes pungens (Myrtaceae). |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Colombo: Embrapa Florestas, 2014. |
Páginas: |
9 p. |
Série: |
(Embrapa Florestas. Comunicado técnico, 342). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Pisilídeo. |
Thesagro: |
Hemíptera; Myrtaceae. |
Thesaurus Nal: |
Psylloidea. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/120883/1/CT-342-Dalva.pdf
|
Marc: |
LEADER 00640nam a2200205 a 4500 001 2011387 005 2015-03-24 008 2014 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aQUEIROZ, D. L. de 245 $aPsilídeos no Brasil$b9 - Tuthillia myrcianthes (Hemiptera: Psylloidea) em Myrcianthes pungens (Myrtaceae).$h[electronic resource] 260 $aColombo: Embrapa Florestas$c2014 300 $a9 p. 490 $a(Embrapa Florestas. Comunicado técnico, 342). 650 $aPsylloidea 650 $aHemíptera 650 $aMyrtaceae 653 $aPisilídeo 700 1 $aBURCKHARDT, D. 700 1 $aMARSARO JUNIOR, A. L. 700 1 $aWYNIGER, D.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
16/10/2023 |
Data da última atualização: |
16/10/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 3 |
Autoria: |
HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; SILVA, F. L. C. DA; PINTO, R. V.; CARVALHO, C. W. P. de; FREITAS-SILVA, O. |
Afiliação: |
DAVY WILLIAM HIDALGO CHÁVEZ, UFRRJ; FELIPE LEITE COELHO DA SILVA, UFRRJ; RENAN VICENTE PINTO, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA. |
Título: |
Streamlined approaches for image classification using principal component analysis and hierarchical clustering of extrudates from coffee and sorghum blends. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
CyTA: Journal of Food, v. 21, n. 1, p. 606-613, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/19476337.2023.2263513 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This article describes simple methods to group images including principal component analysis (PCA) and hierarchical clustering of principal components (HCPC). Images of expanded and low expanded extrudates were processed using two optimization alternatives: a) image size reduction (from 2126 to 25 pixels); and b) grayscale conversion before size reduction. After applying PCA and HCPC, all tests yielded consistently similar results with the same PCA distribution and identical HCPC groups. Furthermore, expanded and low expanded extrudates formed groups with their respective peers. The RAM allocated to images and the time required to process them was reduced from 1727 Mb to less than 5 Mb and from ~ 2000s to just 0.1s, respectively. These results demonstrate the e feasibility of using these two simple multivariate statistical techniques for image classification. |
Palavras-Chave: |
Image classification. |
Thesaurus NAL: |
Image analysis; Principal component analysis. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1157235/1/Streamlined-approaches-for-image-classification-using-principal-component-analysis-and-hierarchical-clustering-of-extrudates-from-coffee-and-sorghum-b.pdf
|
Marc: |
LEADER 01652naa a2200217 a 4500 001 2157235 005 2023-10-16 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/19476337.2023.2263513$2DOI 100 1 $aHIDALGO CHÁVEZ, D. W. 245 $aStreamlined approaches for image classification using principal component analysis and hierarchical clustering of extrudates from coffee and sorghum blends.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThis article describes simple methods to group images including principal component analysis (PCA) and hierarchical clustering of principal components (HCPC). Images of expanded and low expanded extrudates were processed using two optimization alternatives: a) image size reduction (from 2126 to 25 pixels); and b) grayscale conversion before size reduction. After applying PCA and HCPC, all tests yielded consistently similar results with the same PCA distribution and identical HCPC groups. Furthermore, expanded and low expanded extrudates formed groups with their respective peers. The RAM allocated to images and the time required to process them was reduced from 1727 Mb to less than 5 Mb and from ~ 2000s to just 0.1s, respectively. These results demonstrate the e feasibility of using these two simple multivariate statistical techniques for image classification. 650 $aImage analysis 650 $aPrincipal component analysis 653 $aImage classification 700 1 $aSILVA, F. L. C. DA 700 1 $aPINTO, R. V. 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. de 700 1 $aFREITAS-SILVA, O. 773 $tCyTA: Journal of Food$gv. 21, n. 1, p. 606-613, 2023.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|