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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
04/12/2008 |
Data da última atualização: |
21/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
POLETTO, C. M.; SILVA, G. A. da; POLI, J. S.; BALBINOTTE, J.; CARBONERA, A.; BARBOSA, E. dos S.; LOCATELLI, C.; VALENTE, P. |
Afiliação: |
CAROLINA MADALOZZO POLETTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL; GILDO ALMEIDA DA SILVA, CNPUV; JANDORA SEVERO POLI, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL; JULIANA BALBINOTTE, UNIVERSIDADE DO VALE DO RIO DOS SINOS; ALINE DE SOUZA CARBONERA, CURSO SUPERIOR DE TECNOLOGLA EM VITICULTURA E ENOLOGIA; ELISABETE DOS SANTOS BARBOSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO DE JANEIRO; CATIUSCIA LOCATELLI, UNIVERSIDADE DE CONCÓRDIA; PATRÍCIA VALENTE, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL. |
Título: |
Inibição do metabolismo de diferentes linhagens de Saccharomyces cerevisiae induzida por Brettanomyces custersianus. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA UVA E VINHO, 6.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 2., 2008, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2008. |
Páginas: |
p. 49. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Resumo. |
Conteúdo: |
Leveduras do gênero Dekkera/Brettanomyces causam problemas ao vinho, afetando as propriedades sensoriais do produto final, como aparência, aroma e sabor. |
Palavras-Chave: |
Anais; CNPUV; IC; Iniciação cientifica; Levedura. |
Thesagro: |
Metabolismo; Microbiologia; Saccharomyces Cerevisiae; Vinho. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/543274/1/10376.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
21/07/2021 |
Data da última atualização: |
21/07/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BONOMELLI, C.; FREITAS, S. T. de; AGUILERA, C.; PALMA, C.; GARAY, R.; DIDES, M.; BROSSARD, N.; O'BRIEN, J. A. |
Afiliação: |
CLAUDIA BONOMELLI; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; CAMILA AGUILERA; CAROLA PALMA; REBECA GARAY; MAXIMILIANO DIDES; NATALIA BROSSARD; JOSÉ ANTONIO O'BRIEN. |
Título: |
Ammonium excess leads to Ca restrictions, morphological changes, and nutritional imbalances in tomato plants, which can be monitored by the N/Ca ratio. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Agronomy, v. 11, n. 7, jul. 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Both nitrogen and calcium fertilization management are vital for crops, where an imbalance of these elements can cause both physiological and yield problems. It has been proposed that nitrogen absorption, particularly ammonium, is in part dependent on calcium supply. Moreover, the balance between these two nutrients could be a key indicator of plant growth in some species. Tomato, one of the most cultivated crops worldwide, can also be widely affected by nutritional imbalance. Using large amounts of N fertilizers could lead to an imbalance with other nutrients and, thus, detrimental effects in terms of plant development and yield. Here we show that ammonium excess has a negative impact on plant development and results in calcium deficiency. Moreover, a deficit in calcium nutrition not only affects calcium concentration but also leads to a restriction in N uptake and reduced N concentration in the plant. These effects were evident at the seedling stage and also during flowering/fruit set. Using PCA analysis, we integrated both phenotypic and nutritional imbalances in seedlings and grown plants. Interestingly, the Ca/N ratio appears to be a key indicator to monitor appropriate N and calcium nutrition and more importantly the balance between both. Maintaining this balance could be an essential element for tomato crop production. |
Palavras-Chave: |
Desenvolvimento de plantas. |
Thesagro: |
Adubação; Nitrato de Amônio; Nutrição; Nutrição Vegetal; Tomate. |
Thesaurus NAL: |
Tomatoes. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224572/1/Ammonium-Excess-Leads-to-Ca-Restrictions-2021.pdf
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Marc: |
LEADER 02194naa a2200289 a 4500 001 2133054 005 2021-07-21 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBONOMELLI, C. 245 $aAmmonium excess leads to Ca restrictions, morphological changes, and nutritional imbalances in tomato plants, which can be monitored by the N/Ca ratio.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aBoth nitrogen and calcium fertilization management are vital for crops, where an imbalance of these elements can cause both physiological and yield problems. It has been proposed that nitrogen absorption, particularly ammonium, is in part dependent on calcium supply. Moreover, the balance between these two nutrients could be a key indicator of plant growth in some species. Tomato, one of the most cultivated crops worldwide, can also be widely affected by nutritional imbalance. Using large amounts of N fertilizers could lead to an imbalance with other nutrients and, thus, detrimental effects in terms of plant development and yield. Here we show that ammonium excess has a negative impact on plant development and results in calcium deficiency. Moreover, a deficit in calcium nutrition not only affects calcium concentration but also leads to a restriction in N uptake and reduced N concentration in the plant. These effects were evident at the seedling stage and also during flowering/fruit set. Using PCA analysis, we integrated both phenotypic and nutritional imbalances in seedlings and grown plants. Interestingly, the Ca/N ratio appears to be a key indicator to monitor appropriate N and calcium nutrition and more importantly the balance between both. Maintaining this balance could be an essential element for tomato crop production. 650 $aTomatoes 650 $aAdubação 650 $aNitrato de Amônio 650 $aNutrição 650 $aNutrição Vegetal 650 $aTomate 653 $aDesenvolvimento de plantas 700 1 $aFREITAS, S. T. de 700 1 $aAGUILERA, C. 700 1 $aPALMA, C. 700 1 $aGARAY, R. 700 1 $aDIDES, M. 700 1 $aBROSSARD, N. 700 1 $aO'BRIEN, J. A. 773 $tAgronomy$gv. 11, n. 7, jul. 2021.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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