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161. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, B. O. S. da; FERREIRA, M. A. R.; LIMA, D. dos A.; SILVA, D. E. S. da; SOUZA, F. de F.; FREITAS, S. T. de. Qualidade de acerolas da coleção de trabalho do programa de melhoramento genético da Embrapa Semiárido para consumo in natura e processamento. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTIFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 15., 2020, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2020. p. 21. (Embrapa Semiárido. Documentos, 299). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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162. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FREITAS, S. T. de; MOURA, N. R.; FERREIRA, M. A. R.; SILVA, D. S.; OLIVEIRA, I. V. de M.; LOPES, P. R. C. Qualidade pós-colheita e potencial de armazenamento de peras produzidas com diferentes doses de nitrogênio no Vale do São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO SOBRE PROCESSAMENTO MÍNIMO E PÓS-COLHEITA DE FRUTAS, FLORES E HORTALIÇAS. 2., 2017, Ponta Grossa. Inovar para reduzir perdas. Ponta Grossa: Universidade Estadual de Ponta Grossa, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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163. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RIBEIRO, B. S.; FERREIRA, M. A. R.; NASCIMENTO, P. H. D.; MOURA, N. R.; SILVA, D. S.; FREITAS, S. T. de. Quality changes of acerola fruit harvested at different maturity stages and exposed to external ethylene. Revista Ceres, v. 69, n. 6, p. 685-692, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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165. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ARGENTA, L. C.; THEWES, F. R.; ANESE, R. de O.; FREITAS, S. T. de; MOURA-BUENO, J. M.; OGOSHI, C.; BASEGGIO. Storability of 'SCS417 Monalisa' apple as affected by harvest maturity, 1-methylcyclopropene treatment, and storage atmosphere. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 58, e03121, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais. |
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166. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | VILVERT, J. C.; FREITAS, S. T. de; FERREIRA, M. A. R.; COSTA, E. B. S. da; SANTOS, L. F. dos; AROUCHA, E. M. M. Tamanho amostral para atributos físico-químicos de qualidade de mangas Palmer. In: SIMPÓSIO DE FITOTECNIA, 3., 2021, Viçosa, MG. Agricultura, o negócio do Brasil: anais. Viçosa, MG: UFV: NEPFit, 2021. p. 33. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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167. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | NHAM, N. T.; FREITAS, S. T. de; MACNISH, A. J.; CARR, K. M.; KIETIKUL, T.; GUILATCO, A. J.; JIANG, C.-Z.; ZAKHAROV, F.; MITCHAM, E. J. A transcriptome approach towards understanding the development of ripening capacity in Bartlett pears (Pyrus communis L.). BMC Genomics, v. 16, p. 1-20, 2015 Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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168. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MENDONÇA, S. de L. R. de; VIEIRA, D. M.; MOREIRA, R. T.; BIASOTO, A. C. T.; FREITAS, S. T. de; RYBKA, A. C. P. Uva-passa: uma revisão de literatura. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE GASTRONOMIA E CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 2., 2016, Fortaleza. Gastronomia: da tradição à inovação - anais. Fortaleza: UFC, 2016. p. 1171-1172. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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169. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOARES FILHO, A. de A.; LINO, J. de O. S.; CUNHA, J. G. da; SANTANA, E. A.; OLIVEIRA, V. R. de; FREITAS, S. T. de. Uso de hexanal para aumentar a vida pós-colheita do umbu. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, Juazeiro, BA/Petrolina, PE. Fruticultura de precisão: desafios e oportunidades - anais. Petrolina: Embrapa Semiárido: UNIVASF: SBF, 2019. p. 2777-2780. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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170. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | VARJÃO, L. L.; FERREIRA, M. A. R.; MOURA, N. R.; SANTOS, T. B.; ALBUQUERQUE, J. G. de; LOPES, P. R. C.; FREITAS, S. T. de. Uso de embalagem a vácuo para remoção da adstringência de caquis rama forte. In: JORNADA DE INTEGRAÇÃO DA PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 2., 2017, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2017. p. 131-136. (Embrapa Semiárido. Documento, 280) Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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172. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, V. R.; SANTOS, M. F.; MORAIS, A. A. DE; LIMA, M. F.; BOITEUX, L. S.; COSTA, N. D.; YURI, J. E.; FREITAS, S. T. de; COSTA-LIMA, T. C. da; ARAGAO, F. A. S. de; BUSO, G. S. C. BRS Anton: híbrido de melão amarelo tipo exportação. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2017. Np. 1 Folder. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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173. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, V. R.; SANTOS, M. F.; MORAIS, A. A. DE; LIMA, M. F.; BOITEUX, L. S.; COSTA, N. D.; YURI, J. E.; FREITAS, S. T. de; LIMA, T. C. da C.; ARAGAO, F. A. S. de; BUSO, G. S. C. BRS Anton: híbrido de melão amarelo tipo exportação. Brasília/DF: Embrapa Hortaliças, 2017 1 folder Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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174. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ANDRADE, M. E. A. de; SILVA, B. O. S. da; RIBEIRO, T. da S.; SANTOS, L. F. dos; LIMA, A. M. N.; OLIVEIRA, F. F. de; FREITAS, S. T. de. Fruit traits at harvest and after storage related to the incidence of postharvest physiological disorders in Keitt mangoes. Acta Scientific Nutritional Health, v. 6, n. 1, p. 48-63, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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175. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PADILHA, C. V. da S.; BIASOTO, A. C. T.; BRAGARD, L. F. dos S.; OLIVEIRA, J. B. de; OLIVEIRA, W. P. de; CARVALHO, E. S. S. de; FREITAS, S. T. de; PEREIRA, G. E. Description of sensory profile of tropical wines of guard issued in the Valley of São Francisco, Northeast Brazil. In: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 37., 2014, Mendonza, Argentina. Abstracts... Mendonza: International Organisation of Vine and Wine, 2014. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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176. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CARVALHO, E. S. S. de; NUNES, G. da S.; BARROS, A. P. A.; LIMA, M. A. C. de; BARROS, E. S. de; FREITAS, S. T. de; BIASOTO, A. C. T.; DRUZIAN, J. I. La etapa de maduración de la uva influye en el contenido fenólico, el color y la capacidad antioxidante de los vinos tintos tropicales Touriga Nacional? In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 16., 2019, Ica, Peru. Desierto: pasión vitivinícola en Latinoamérica. Ica: Asociacion Peruana de Enologos: Organización Internacional de la Viña y del Vino, 2019. p. 152-155. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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177. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | VILVERT, J. C.; FREITAS, S. T. de; FERREIRA, M. A. R.; LEITE, R. H. de L.; SANTOS, F. K. G. dos; COSTA, C. dos S. R.; AROUCHA, E. M. M. Chitosan and graphene oxide-based biodegradable bags: an eco-friendly and effective packaging alternative to maintain postharvest quality of Palmer mango. LWT - Food Science and Tecnology, v. 154, 112741, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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178. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | TERNEIRO, I. G. P.; SÁ, M. H. de C; SOUZA, I. M. de; SILVA, K. A. da; CAVALCANTE, I. H. L.; FREITAS, S. T. de; LIMA, A. M. N.; RODRIGUES, M. S.; SOUSA, K. dos S. M. de. Calcium fertilization strategy to improve production and quality of Tommy Atkins mango in semi-arid conditions. Communications in Soil Science and Plant Analysis, Sept. 2023. On-line. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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179. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTOS, T. B.; ARA[UJO, F. P. de; NETO, A. F.; FREITAS, S. T. de; ARAÚJO, J. de S; VILAR, S. B. de O.; ARAÚJO, A. J. B.; LIMA, M. S. Phytochemical compounds and antioxidant activity of the pulp of two brazilian passion fruit species: Passiflora cincinnata Mast. And Passiflora edulis Sims. International Journal of Fruit Science, v. 21, n. 1, p. 255-269, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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180. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, G de S.; CASTRO, C. D. P. da C.; BORGES, G da S. C.; FREITAS, S. T. de; AIDAR, S. de T.; BIASOTO, A. C. T.; RYBKA, A. C. P.; CARDARELLI, H. R. Physicochemical and functional properties of new sports drink with ricotta cheese whey and a brazilian passion fruit variety. Journal of Food Science and Technology, v. 60, n. 2, p. 538-548, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
23/04/2020 |
Data da última atualização: |
23/04/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
CAVALCANTE, I. H. L.; SILVA, G. J. N. e; CAVACINI, J. A.; AMARIZ, R. A. e; FREITAS, S. T. de; SOUSA, K, A. O. de; SILVA, M. A. da; CUNHA, J. G. da. |
Afiliação: |
Ítalo Herbert Lucena Cavalcante; Gilberto José Nogueira e Silva; Jeferson Antônio Cavacini; Renata Araújo e Amariz; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; Kellem Ângela Oliveira de Sousa; Marcelle Almeida da Silva; Jenilton Gomes da Cunha. |
Título: |
Metconazole on inhibition of gibberellin biosynthesis and flowering management in mango. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Erwerbs-Obstbau, v. 62, n. 1, p. 89-95, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s10341-019-00466-w |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Gibberellins have been shown to suppress floral development in mango, thus farmers have used growth retardants, especially paclobutrazol, to inhibit gibberellin biosynthesis, but in many countries such as Brazil, this is the unique registered molecule, which affects sustainability of the mango industry. The objective of this study was to evaluate the effect of metconazole on gibberellin biosynthesis inhibition and carbohydrate accumulation in ?Palmer? mango grown in semi-arid conditions. The experiment was accomplished from 2015 to 2017 in an experimental orchard located in Petrolina, Pernambuco, Brazil. The experimental design were randomized blocks with five treatments, five replications and three plants per replication. The treatments consisted of metconazole (0, 0.7, 1.0 or 1.3g) and paclobutrazol (1.0g) application per linear meter of plant canopy. According to the results, metconazole efficiently inhibits gibberellin biosynthesis in mango, but it affects AG1+AG3 (Gibberellic Acid) and AG4 differently. Therefore, metconazole can potentially be used on mango flowering management, but further studies are required to determine specific management practices. |
Palavras-Chave: |
Giberelina; Inibição de giberelina; Manejo de flores; Metconazole; Regulador de crescimento das plantas; Variedade Palmer. |
Thesagro: |
Floração; Manga; Regulador de Crescimento. |
Thesaurus NAL: |
Growth regulators; Mangifera; Mangoes; Plant growth. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 02277naa a2200373 a 4500 001 2121813 005 2020-04-23 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1007/s10341-019-00466-w$2DOI 100 1 $aCAVALCANTE, I. H. L. 245 $aMetconazole on inhibition of gibberellin biosynthesis and flowering management in mango.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aGibberellins have been shown to suppress floral development in mango, thus farmers have used growth retardants, especially paclobutrazol, to inhibit gibberellin biosynthesis, but in many countries such as Brazil, this is the unique registered molecule, which affects sustainability of the mango industry. The objective of this study was to evaluate the effect of metconazole on gibberellin biosynthesis inhibition and carbohydrate accumulation in ?Palmer? mango grown in semi-arid conditions. The experiment was accomplished from 2015 to 2017 in an experimental orchard located in Petrolina, Pernambuco, Brazil. The experimental design were randomized blocks with five treatments, five replications and three plants per replication. The treatments consisted of metconazole (0, 0.7, 1.0 or 1.3g) and paclobutrazol (1.0g) application per linear meter of plant canopy. According to the results, metconazole efficiently inhibits gibberellin biosynthesis in mango, but it affects AG1+AG3 (Gibberellic Acid) and AG4 differently. Therefore, metconazole can potentially be used on mango flowering management, but further studies are required to determine specific management practices. 650 $aGrowth regulators 650 $aMangifera 650 $aMangoes 650 $aPlant growth 650 $aFloração 650 $aManga 650 $aRegulador de Crescimento 653 $aGiberelina 653 $aInibição de giberelina 653 $aManejo de flores 653 $aMetconazole 653 $aRegulador de crescimento das plantas 653 $aVariedade Palmer 700 1 $aSILVA, G. J. N. e 700 1 $aCAVACINI, J. A. 700 1 $aAMARIZ, R. A. e 700 1 $aFREITAS, S. T. de 700 1 $aSOUSA, K, A. O. de 700 1 $aSILVA, M. A. da 700 1 $aCUNHA, J. G. da 773 $tErwerbs-Obstbau$gv. 62, n. 1, p. 89-95, 2020.
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