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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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101.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, T. B.; MOURA, N. R.; FERREIRA, M. A. R.; LOPES, P. R. C.; FREITAS, S. T. de. Teor de amido e sólidos solúveis em peras cultivadas no Submédio do São Francisco In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, Juazeiro, BA/Petrolina, PE. Fruticultura de precisão: desafios e oportunidades - anais. Petrolina: Embrapa Semiárido: UNIVASF: SBF, 2019. p. 2757-2760.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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102.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, S. T. de; LIMA, M. A. C. de; TRINDADE, D. C. G. da; ROSATTI, S. R.; ANGELIS, F. de. Uso do 1-metilciclopropeno para a preservação da qualidade pós-colheita de mangas Ataulfo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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103.Imagem marcado/desmarcadoVILVERT, J. C.; FREITAS, S. T. de; FERREIRA, M. A. R.; COSTTA, E. B. S. da; AROUCHA, E. M. M. Sample size for postharvest quality traits of Palmer mangoes. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 43, n. 5, e-014, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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104.Imagem marcado/desmarcadoMENEZES, R. F. J.; SILVA, B. O. S. da; LOPES, P. R. C.; FREITAS, S. T. de. Remoção de adstringência de caquis Costata colhidos em diferentes estádios de maturação no Vale do São Francisco. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 14., 2019, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2019. p. 43-47 (Embrapa Semiárido. Documentos, 288).

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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105.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, B. S. R. de; ALBUQUERQUE, J. G. de; SILVA, D. S.; FERREIRA, M. A. R.; FREITAS, S. T. de. Resposta ao etileno e alterações pós-colheita de acerolas flor branca. In: JORNADA DE INTEGRAÇÃO DA PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 2., 2017, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2017. p. 145-151. (Embrapa Semiárido. Documentos, 280).

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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106.Imagem marcado/desmarcadoTHEWES, F. R.; ARGENTA, L. C.; ANESE, R. de O.; STANGER, M. C.; FREITAS, S. T. de. The response of Monalisa apples to high CO2 storage conditions, harvest maturity and 1-MCP treatment. Scientia Horticulturae, v. 317, 112038, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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107.Imagem marcado/desmarcadoBRACKMANN, A.; GIEHL, R. F. H.; FREITAS, S. T. de; MELLO, A. M. de; ANTES, R. B. O resfriamento rápido e a rápida instalação da atmosfera controlada como substitutos do 1-MCP no armazenamento de maçãs 'Gala'. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 27, n. 3, p. 379-382, dez. 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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108.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, I. C.; SILVA, V. P. da; SILVA NETA, M. L. da; SOUZA, F. de F.; FREITAS, S. T. de. Seleção de genótipos de aceroleira do banco ativo de germoplasma da Embrapa Semiárido para o consumo in natura. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, Juazeiro, BA/Petrolina, PE. Fruticultura de precisão: desafios e oportunidades - anais. Petrolina: Embrapa Semiárido: UNIVASF: SBF, 2019. p. 2749-2752.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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109.Imagem marcado/desmarcadoMALEGORI, C.; GOWEN, A.; MARQUES, E.; AVELAR, M. F. P.; FREITAS, S. T. de; PASQUINI, C.; CASIRAGHI, E. Selection of NIR wavelengths from hyperspectral imaging data for the quality evaluation of acerola fruit. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON NEAR INFRARED SPECTROSCOPY, 17., 2015, Foz do Iguassu. Book of abstracts. [S.l]: International Council for Near Infrared Spectroscopy, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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110.Imagem marcado/desmarcadoWOOD, R. M.; PROSKE, M.; FREITAS, S. T. de; SCHEER, C.; VOGELE, R. T.; NEUWALD, D. A. Seasonal variation in calcium and ascorbic acid content at harvest related to internal browning in Braeburn apple during controlled atmosphere storage. Scientia Horticulturae, V. 297, 110943, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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111.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, M. A. R.; SILVA, V. P.; PASSOS, T. O.; OLIVEIRA, V. R. de; FREITAS, S. T. de. Variação na cor da epiderme de frutos de umbu e sua correlação com variáveis físico-químicas. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 13., 2018, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2018. p. 83-87. (Embrapa Semiárido. Documentos, 283).

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112.Imagem marcado/desmarcadoRIBOLDI, L. B.; ARAÚJO, S. H. da C.; MURCIA, J. A. G.; FREITAS, S. T. de; CASTRO, P. R. de C e. Abscisic acid (ABA) and 24-epibrassinolide regulate blossom-end rot (BER) development in tomato fruit under Ca2+ deficiency. Australian Journal of Crop Science, v. 12, n. 9, p. 1440-1446, 2018.

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113.Imagem marcado/desmarcadoBALATE, C. A.; SOUZA, D. C. de; SILVA, L. F. L. e; RESENDE, L. V.; FREITAS, S. T. de; GUERRA, T. S. Abscisic acid on the quality of tomato fruits. Scientia Agraria Paranaensis, v. 19, n, 1, p. 38-42, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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114.Imagem marcado/desmarcadoPASSOS, T. O.; FERREIRA, M. A. R.; MOURA, N. R.; ALBUQUERQUE, J. G. de; VARJÃO, L. L.; LOPES, P. R. C.; FREITAS, S. T. de. Aplicação de vapor de etanol para a destanização de frutos de caqui Rama Forte produzidos no Vale do São Francisco In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 13., 2018, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2018. p. 59-63. (Embrapa Semiárido. Documentos, 283).

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115.Imagem marcado/desmarcadoJIANG, F.; LOPEZ, A.; JEON, S.; FREITAS, S. T. de; YU, Q.; WU, Z.; LABAVITCH, J. M.; TIAN, S.; POWELL, A. L. T.; MITCHAM, E. Disassembly of the fruit cell wall by the ripening-associated polygalacturonase and expansin in fluences tomato cracking. Horticulture Research, v. 6, p. 1-15, 2019.

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116.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, R. de S.; FREITAS, S. T. de; SOUZA, F. de F.; VILVERT, J. C.; COELHO JÚNIOR, W. P.; COELHO, W. C. P. Correlações entre descritores de fruto de aceroleira em diferentes estádios de maturação. RG News, v. 9, n. 1, p. 177, 2023. Edição Especial do 6º Simpósio Rede de Recursos Genéticos Vegetais do Nordeste, Recife, Nov. 2023.

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117.Imagem marcado/desmarcadoARGENTA, L. C.; ANESE, R. de O.; THEWES, F. R.; VIEIRA, M. J.; ALVARENGA, T. H. de P.; FREITAS, S. T. de; ARGENTA, L. H. M. Economic analysis of the harvest date effects on quality and productivity of Fuji Suprema apples. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 46, e-064, 2024.

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118.Imagem marcado/desmarcadoNASSUR, R. de C. M. R.; CRISOSTO, G.; FREITAS, S. T. de; VILAS BOAS, E. V. de B.; LIMA, L. C. de O.; CRISOSTO, C. Dry matter as a quality index for brazilian mangoes In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE PÓS-COLHEITA DE FRUTAS, HORTALIÇAS E FLORES, 4.; ENCONTRO NACIONAL SOBRE PROCESSAMENTO MÍNIMO DE FRUTAS E HORTALIÇAS, 7., 2013, Ribeirão Preto. Internacionalizar para não perecer: anais. Ribeirão Preto: USP-Faculdade de Cências Farmacêuticas de Ribeirão Preto, 2013. 1 CD-ROM.

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119.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, R. de S.; FREITAS, S. T. de; SOUZA, F. de F.; VILVERT, J. C.; COELHO JÚNIOR, W. P.; COELHO, W. C. P. Diversidade genética em acessos de aceroleira baseada em descritores físico-quimíco de frutos em diferentes estádios de maturação. RG News, v. 9, n. 1, p. 182, 2023. Edição Especial do 6º Simpósio Rede de Recursos Genéticos Vegetais do Nordeste, Recife, Nov. 2023.

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120.Imagem marcado/desmarcadoVASCONCELOS, O. C. de M.; FERREIRA, G. J. B. de C.; SILVA, J. de C.; MEDEROS, B. J. T.; FREITAS, S. T. de. Development of an artificial fruit prototype for monitoring mango skin and flesh temperatures during storage and transportation. Postharvest Biology and Technology, v. 58, dec. 2019.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  05/02/2019
Data da última atualização:  21/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  JIANG, F.; LOPEZ, A.; JEON, S.; FREITAS, S. T. de; YU, Q.; WU, Z.; LABAVITCH, J. M.; TIAN, S.; POWELL, A. L. T.; MITCHAM, E.
Afiliação:  FANGLING JIANG; ALFONSO LOPEZ; SHINJAE JEON; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; QINGHUI YU; ZHEN WU; JOHN M. LABAVITCH; SHENGKE TIAN; ANN L. T. POWELL; ELIZABETH MITCHAM.
Título:  Disassembly of the fruit cell wall by the ripening-associated polygalacturonase and expansin in fluences tomato cracking.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Horticulture Research, v. 6, p. 1-15, 2019.
DOI:  10.1038/s41438-018-0105-3
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Fruit cracking is an important problem in horticultural crop production. Polygalacturonase (SlPG) and expansin (SlEXP1) proteins cooperatively disassemble the polysaccharide network of tomato fruit cell walls during ripening and thereby, enable softening. A Golden 2-like (GLK2) transcription factor, SlGLK2 regulates unripe fruit chloroplast development and results in elevated soluble solids and carotenoids in ripe fruit. To determine whether SlPG, SlEXP1, or SlGLK2 influence the rate of tomato fruit cracking, the incidence of fruit epidermal cracking was compared between wild-type, Ailsa Craig (WT) and fruit with suppressed SlPG and SlEXP1 expression (pg/exp) or expressing a truncated nonfunctional Slglk2 (glk2). Treating plants with exogenous ABA increases xylemic flow into fruit. Our results showed that ABA treatment of tomato plants greatly increased cracking of fruit from WT and glk2 mutant, but not from pg/exp genotypes. The pg/exp fruit were firmer, had higher total soluble solids, denser cell walls and thicker cuticles than fruit of the other genotypes. Fruit from the ABA treated pg/exp fruit had cell walls with less water-soluble and more ionically and covalently-bound pectins than fruit from the other lines, demonstrating that ripening-related disassembly of the fruit cell wall, but not elimination of SlGLK2, influences cracking. Cracking incidence was significantly correlated with cell wall and wax thickness, and the content of cell wall protopectin and cellulose, ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Proteínas poligalacturonase.
Thesagro:  Distúrbio Fisiológico; Hortaliça; Tomate.
Thesaurus NAL:  Fruit cracking; Horticultural crops.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/192159/1/Tonetto.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA58002 - 1UPCAP - DD
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