|
|
Registros recuperados : 75 | |
24. | | SANTOS, L. E. dos; CUNHA, E. A. da; BUENO, M. S. Sistema intensivo de produção de ovinos em pastagens. In: ENCONTRO NACIONAL DE PRODUÇÃO DE CAPRINOS E OVINOS, 1., 2006, Campina Grande. Anais... Campina Grande: SEDAP, SEBRAE, INSA, ARCO, 2006. 11 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
33. | | CUNHA, E. A. da; SANTOS, L. E. dos; RODA, D. S.; POZZI, C. R.; OTSUK, I. P. Efeito do sistema de manejo sobre o comportamento em pastejo, desempenho ponderal e infestação parasitária em ovinos Suffolk. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro v. 17, n. 3/4, p. 105-111, jul./dez. 1997. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
34. | | BUENO, M. S.; CUNHA, E. A. da; SANTOS, L. E. dos; RODA, D. S.; LEINZ, F. F.; BIANCHINI, D. Avaliacao de carcacas de cordeiros Suffolk abatidos com diferentes pesos vivos. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 35., 1998, Botucatu, SP. Anais... Botucatu: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 1998. v.4 p.573-575. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
35. | | RODA, D. S.; SANTOS, L. E. dos; CUNHA, E. A. da; BIANCHINE, D.; FEITOZA, A. S. L. Desempenho de ovinos em sistema de acasalamento a cada oito meses. Boletim de Indústria Animal, Nova Odessa, v. 50, n. 1, p. 49-54, 1993. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
37. | | RODA, D. S.; SANTOS, L. E. dos; DUPAS, W.; CUNHA, E. A. da; FEITOZA, A. S. L. Avaliação do peso ao nascer e ao desmame e mortalidade pré-desmame em cordeiros Santa Inês, Suffolk e Cruzados Suffolk. Boletim de Indústria Animal, Nova Odessa, v. 47, n. 2, p. 153-157, jul./dez. 1990. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
38. | | BUENO, M. S.; CUNHA, E. A. da; SANTOS, L. E. dos; RODA, D. S.; LEINZ, F. F. Características de carcaça de cordeiros Suffolk abatidos em diferentes idades. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 29, n. 6, p. 1803-1810, 2000. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
39. | | RODA, D. S.; SANTOS, L. E. dos; CUNHA, E. A. da; SILVA, C. D. da; FEITOZA, A. S. L. Avaliação da temperatura retal, freqüência respiratória e aspectos hematológicos em cordeiros em dois ambientes distintos. Boletim de Indústria Animal, Nova Odessa, v. 49, n. 1, p. 21-26, jan./jun. 1992. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
40. | | BUENO, M. S.; VITTI, D. M. S. S.; CUNHA, E. A. da; SANTOS, E. dos; RODA, D. S. Niveis de fosfato bicalcico na alimentacao de caprinos. Digestibilidade aparente dos nutrientes da dieta. Boletim de Industria Animal, Nova Odessa, v.55, n.1, p.13-17, 1998. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
Registros recuperados : 75 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
26/11/2014 |
Data da última atualização: |
01/12/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PADILHA, C. V. da S.; BIASOTO, A. C. T.; BRAGARD, L. F. dos S.; OLIVEIRA, J. B. de; OLIVEIRA, W. P. de; CARVALHO, E. S. S. de; FREITAS, S. T. de; PEREIRA, G. E. |
Afiliação: |
ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV. |
Título: |
Description of sensory profile of tropical wines of guard issued in the Valley of São Francisco, Northeast Brazil. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 37., 2014, Mendonza, Argentina. Abstracts... Mendonza: International Organisation of Vine and Wine, 2014. |
Páginas: |
4 p. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to characterize the sensory profile of tropical wine of guard produced in the São Francisco Valley, Northeast Brazil. Two commercial wines, a varietal wine Touriga Nacional and an assemblage wine composed by Cabernet Sauvignon (60%), Syrah (30%) and Alicante Bouschet (10%) were kept for 12 months in oak barrel. Latter, the samples were coded with three-digit numbers and blind tested in standard crystal tasting glasses, model ISO, in aliquots of 40 mL at 18 °C by an expert panel of ten experts with over five years of experience in sensory wine analysis. Three evaluation sheets (descriptive, score and nonparametric) were used. The assemblage wine was characterized in flavor intensity and floral taste, vegetal and woody taste, and taste intensity. Touriga Nacional wine was more evident due to higher clarity, tone and visual intensity, olfactory persistence, fruity, toasty and woody aromas, bitter taste, fruity spice flavors, body, typicality and quality taste. |
Palavras-Chave: |
Análise sensorial; Barril de carvalho; Perfil sensorial; Vinhedo. |
Thesagro: |
Qualidade; Uva; Vinho; Viticultura. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/112388/1/Giuliano-2014-497.pdf
|
Marc: |
LEADER 02006nam a2200313 a 4500 001 2000951 005 2014-12-01 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPADILHA, C. V. da S. 245 $aDescription of sensory profile of tropical wines of guard issued in the Valley of São Francisco, Northeast Brazil.$h[electronic resource] 260 $aIn: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 37., 2014, Mendonza, Argentina. Abstracts... Mendonza: International Organisation of Vine and Wine$c2014 300 $a4 p. 520 $aThe objective of this study was to characterize the sensory profile of tropical wine of guard produced in the São Francisco Valley, Northeast Brazil. Two commercial wines, a varietal wine Touriga Nacional and an assemblage wine composed by Cabernet Sauvignon (60%), Syrah (30%) and Alicante Bouschet (10%) were kept for 12 months in oak barrel. Latter, the samples were coded with three-digit numbers and blind tested in standard crystal tasting glasses, model ISO, in aliquots of 40 mL at 18 °C by an expert panel of ten experts with over five years of experience in sensory wine analysis. Three evaluation sheets (descriptive, score and nonparametric) were used. The assemblage wine was characterized in flavor intensity and floral taste, vegetal and woody taste, and taste intensity. Touriga Nacional wine was more evident due to higher clarity, tone and visual intensity, olfactory persistence, fruity, toasty and woody aromas, bitter taste, fruity spice flavors, body, typicality and quality taste. 650 $aGrapes 650 $aQualidade 650 $aUva 650 $aVinho 650 $aViticultura 653 $aAnálise sensorial 653 $aBarril de carvalho 653 $aPerfil sensorial 653 $aVinhedo 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 700 1 $aBRAGARD, L. F. dos S. 700 1 $aOLIVEIRA, J. B. de 700 1 $aOLIVEIRA, W. P. de 700 1 $aCARVALHO, E. S. S. de 700 1 $aFREITAS, S. T. de 700 1 $aPEREIRA, G. E.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|