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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Trigo; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  08/08/2016
Data da última atualização:  16/08/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BOTELHO, S. R. A.; DUARTE, M. F.; BARBOSA, A. V.; LAU, D.; SANCHES, M. M.; FERNANDES, F. R.
Afiliação:  STEPHANIE REGINA ALVES BOTELHO; MACÁRIA FERREIRA DUARTE; ANDREZA VIVEIROS BARBOSA; DOUGLAS LAU, CNPT; MARCIO MARTINELLO SANCHES, Cenargen; FERNANDA RAUSCH FERNANDES, SIQ.
Título:  Interception of Wheat mosaic virus (WMoV) in Brazil in maize seeds from the United States.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 5, p. 688-691, maio 2016.
ISSN:  1678-3921
DOI:  10.1590/S0100-204X2016000500034
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the phytosanitary aspect of two accessions of maize (Zea mays) seeds from the United States introduced to Brazil, regarding the presence of Wheat mosaic virus (WMoV). Two to three weeks after sowing, symptomatic leaves were tested by Elisa using specific antiserum to WMoV. The reaction was positive, and leaf samples were analyzed by real?time PCR and amplified PCR products were sequenced. The WMoV isolates had 99 to 100% nucleotide identity with isolates from Australia and the United States. Until now, there is no report of the presence of this virus in Brazil. According to the federal law on plant protection, the plants were burned to avoid the introduction of this exotic pest in the country. The obtained results show WMoV interception in Brazil.
Palavras-Chave:  Análise fitossanitária; Exotic pest; Phytosanitary analysis; Plant quarantine; Quarentena vegetal; Vírus do mosaico do trigo.
Thesagro:  Milho; Praga exótica; Zea Mays.
Thesaurus Nal:  High Plains virus.
Categoria do assunto:  --
H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/146423/1/ID43747-2016v51n5p688PAB.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/146171/1/Interception-of-wheat-mosaic.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE59857 - 1UPEAP - DD630.72081P474
CENARGEN36385 - 1UPCAP - PP630.5
CNPT43747 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  03/10/2023
Data da última atualização:  24/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  VILVERT, J. C.; FREITAS, S. T. de; SANTOS, L. F. dos; RIBEIRO. T. da S.; VELOSO, C. M.
Afiliação:  JOÃO C. VILVERT, Graduate Program in Agronomy, State University of Southwest Bahia, Vitoria da Conquista, BA; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; LUANA F. DOS SANTOS; TIFFANY DA S. RIBEIRO, University of Pernambuco, Petrolina, PE; CRISTIANE M. VELOSO, State University of Southwest Bahia, Itapetinga, BA.
Título:  Phenolic compounds in acerola fruit and by-products: an overview on identification, quantification, influencing factors, and biological properties.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Measurement and Characterization, v. 18, p. 216–239, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11694-023-02175-1
Idioma:  Inglês
Notas:  Online.
Conteúdo:  Acerola (Malpighia emarginata DC) is a cherry-like tropical fruit well-known for being a rich source of ascorbic acid (vitamin C) and phenolic compounds. This review provides a complete overview on aspects related to phenolic compounds of acerola fruit and by-products, comprising the identification and quantification of phenolic compounds, influencing fac- tors, and biological properties. Scientific evidences suggest that the acerola is a promising superfruit with great potential in the food and pharmaceutical industries. At least 76 phenolic compounds were identified using high performance liquid chromatography in acerolas, including 55 flavonoids (anthocyanins, flavan-3-ols, flavonols, flavones, flavanones, isoflavones and chalcones) and 21 non-flavonoids (phenolic acids, stilbenes and lignans). Phenolic compounds in acerola show several biological properties, including antioxidant, antibacterial, antihyperglycemic, antihyperlipidemic, anti-inflammatory, and hepatoprotective activities. However, studies are further required to assess the seasonal and genotypic influence on the phenolics of acerola and their bioaccessibility. Acerola is an anthocyanin-rich fruit with high potential for pigment extraction, but stabilization of anthocyanins in juice and pulp should be further elucidated and improved.
Palavras-Chave:  Atividade antioxidante; Fitoquímicos; Polifenóis; Propriedades biológicas.
Thesagro:  Acerola; Composto Fenólico; Fruta Tropical; Subproduto; Vitamina C.
Thesaurus NAL:  Antioxidant activity; Malpighia emarginata; Phenolic compounds; Polyphenols.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/265741/1/Phenolic-compounds-in-acerola-fruit-and-by-product.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60674 - 1UPCAP - DD
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