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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  16/02/2009
Data da última atualização:  07/03/2017
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  SILVEIRA, P. M. da; BRAZ, A. J. B. P.
Afiliação:  PEDRO MARQUES DA SILVEIRA, CNPAF; Antônio Joaquim Braga Pereira Braz, FESURV.
Título:  Adubação nitrogenada no feijoeiro cultivado sob palhadas de diferentes culturas.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2008.
Páginas:  4 p.
Série:  (Embrapa Arroz e Feijão. Comunicado técnico, 159).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho é avaliar a resposta do feijoeiro irrigado, cultivado sob plantio direto em sucessão a diferentes culturas, à adubação nitrogenada em cobertura.
Palavras-Chave:  Adubação nitrogenada.
Thesagro:  Feijão; Phaseolus Vulgaris; Planta de Cobertura; Plantio Direto.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPAF-2009-09/27950/1/comt_159.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF27950 - 1UMTFL - DDCT 1592008.ct159
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  05/01/2022
Data da última atualização:  05/01/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANDRADE, M. E. A. de; SILVA, B. O. S. da; RIBEIRO, T. da S.; SANTOS, L. F. dos; LIMA, A. M. N.; OLIVEIRA, F. F. de; FREITAS, S. T. de.
Afiliação:  MATHEUS ELYSIO AYRES DE ANDRADE, UNIVASF; BÁRBARA ORRANA SOBREIRA DA SILVA, UPE; TIFFANY DA SILVA RIBEIRO, UPE; LUANA FERREIRA DOS SANTOS; AUGUSTO MIGUEL NASCIMENTO LIMA, UNIVASF; FÁBIO FREIRE DE OLIVEIRA, IF Sertão-Petrolina; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA.
Título:  Fruit traits at harvest and after storage related to the incidence of postharvest physiological disorders in Keitt mangoes.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Acta Scientific Nutritional Health, v. 6, n. 1, p. 48-63, 2022.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Physiological disorders are among the most important causes of mango postharvest loss. Therefore, the objectives of this study were to identify at harvest and after storage fruit physical and chemical traits related to the incidence of internal physiological disorders in ?Keitt? mangoes. A total of 200 Keitt mangoes were harvested at the commercial maturity. After the harvest, one half of each fruit without the seed was cut longitudinally and evaluated, while the other half containing the seed was treated with sodium hypochlorite at 1000 ?l L-1, covered with a polyvinyl chloride (PVC) film and stored at 10°C until the flesh firmness reached <15 N, which was considered ready-to-eat maturity. According to the results, the physiological disorders incidence after storage reached 9% for jelly seed, 9% for black flesh and 11% for spongy tissue. There were no differences between fruit with and without disorders for AA, SS, TA, and DM analyzed at harvest and after storage. Mangos that developed spongy tissue had at harvest higher skin hue angle, lower levels of calcium (Ca), magnesium (Mg), zinc (Zn), copper (Cu), iron (Fe) and Ca/B ratio, as well as higher levels of manganese (Mn) and N/Ca, K/Mg, K/Ca ratios, compared to sound fruit. Mangoes that developed jelly seed symptoms had at harvest lower levels of total extractable polyphenols (TEP), total antioxidant capacity (TAC), Ca, Mg, Zn, as well as higher Mn levels and N/Ca, Ca/Mg, K/Mg, K/Ca ratios, compared to sound fruit. Flesh ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Black Flesh; Jelly Seeds; Tecido esponjoso.
Thesagro:  Armazenamento; Distúrbio Fisiológico; Doença; Manga; Pós-Colheita.
Thesaurus NAL:  Mangoes; Postharvest physiology; Postharvest technology.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59732 - 1UPCAP - DD
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