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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  22/01/2014
Data da última atualização:  19/04/2018
Autoria:  BOCCHINO, L. de O.; OLIVEIRA, M. C. C. de; MAIA, M. S.; PARMA, N.; JELITA, R. R. R. V.; MACHADO, R. F.; PENA, R. M. V.
Afiliação:  LESLIE DE OLIVEIRA BOCCHINO; MARIA CRISTINA CESAR DE OLIVEIRA; MAURO SODRÉ MAIA; NILTO PARMA; ROBERTO ROBERVAL RITTER VON JELITA; ROGÉRIO FILOMENO MACHADO; ROSA MARIA VIDAL PENA.
Título:  Propriedade intelectual: conceitos e procedimentos.
Edição:  2. ed. atual. e rev.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Florianópolis: UFSC, 2011.
Páginas:  320 p.
Série:  (Publicações da Escola da AGU, 6).
Idioma:  Português
Notas:  Exemplar 2 - AJU
Conteúdo:  Propriedade intelectual: conceitos; Proteção do conhecimento e aspectos jurídicos relacionados; Princípios jurídicos; Contratos; Procedimentos nas IFES e nas procuradorias federais; Procedimentos para registro no INPI; Modelos contratuais.
Palavras-Chave:  Propriedade intelectual; Regra jurídica.
Thesagro:  Contrato; Patente.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE55548 - 1ADDLV - PP342.27B664p2014.00077
AI-SEDE55548 - 2ADDLV - PP342.27B664p2014.00135
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  08/12/2017
Data da última atualização:  09/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  FREITAS, M. N. de; ROSA, S. D. V. F. da; CLEMENTE, A. da C. S.; PEREIRA, C. C.
Afiliação:  MARCELLA NUNES DE FREITAS, ESALQ; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC; ALINE DA CONSOLAÇÃO SAMPAIO CLEMENTE, UFLA; CRISTIANE CARVALHO PEREIRA, UFLA.
Título:  Relevance of endo-ß-mannanase enzyme in coffee seed deterioration process.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  African Journal of Agricultural Research, v. 12, n. 15, p. 1253-1258, April, 2017
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The endo-?-mannanase acts on the hemicellulose fraction of the endosperm cell walls, mainly mannans and galactomannans. This process weakens cell walls and allows radicle protrusion during seed germination, but may also occur during the deterioration process. Thus, the aim of this research was to determine the activity of endo-?-mannanase enzyme in dry coffee seeds and in soaked seeds, evaluating its relationship between physiological qualities. Coffee seeds obtained by different processing methods (natural, fermented and demucilated) and drying (sun, shade and dryer) were used. Seed quality was evaluated by germination and tetrazolium tests, and the endo-?-mannanase enzyme activity was determined in dry seeds and after 10 days of soaking. From the results, it was concluded that there is significant inverse relationship between the physiological quality of coffee seeds and the expression of endo-?-mannanase, and seeds with lower percentages of germination and viability of embryos have a higher activity of the enzyme. After ten days of soaking, coffee seeds had higher expression of endo-?-mannanase as compared to the dry seeds for all treatments of fruit processing and drying.
Palavras-Chave:  Physiological quality; Processing.
Thesaurus NAL:  Drying; Endosperm; Hemicellulose.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/168537/1/Relevance-of-endo-B-mannanase.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1211 - 1UPCAP - DD
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