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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  11/09/2003
Data da última atualização:  06/06/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MATOS NETO, F. da C.; ZANUNCIO, J. C.; CRUZ, I.; TORRES, J. B.
Afiliação:  IVAN CRUZ, CNPMS.
Título:  Nymphal development of Podisus nigrispinus (Heteroptera, Pentatomidae) preying on larvae of Anticarsia gemmatalis (Lepidoptera, Noctuidae) fed with resistant and susceptible soybeans.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Entomologia, São Paulo, v. 46, n. 3, p. 237-241, 2002.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Nymphal development of the predator Podisus nigrispinus (Dallas) fed with a susceptible (UFV 16) or an insect resistant soybean genotype (IAC 17) and with larvae of the prey Anticarsia gemmatalis Hubner (Lepidoptera, Noctuidae) reared on these genotypes, was evaluated. Survival and duration of each instar and of total nymphal stage, besides weight of nymphs at the beginning of each instar and of adults of P. nigrispinus soon after emergence, were also evaluated. Nymphal survival of this predator was similar with both genotypes (64.41% for the UFV 16 and 72.88% for the IAC 17). Duration of second and fourth instars for nymphs that originated females, of fourth instar for those that originated males, of the nymphal period for males (20.21 and 17.94 days) and females (19.76 and 18.19 days) was longer on the IAC 17 than on the UFV 16. Weight of third instar nymphs (3.12 mg and 2.42 mg) for those that originated males and of fifth instar (26.20 mg and 23.86 mg) for those that originated females weight after emergence (65.76 mg and 58.68 mg) was lower with the IAC 17 than with the UFV 16. Sex ratio of P. nigrispinus was not affected by the resistant soybean IAC 17.
Thesagro:  Controle biológico; Glycine Max.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/50796/1/Nymphal-development.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS15711 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoFREIRE, F. das C. O.; SILVA, F. R. B. da; FREITAS, C. A. S. de. Isolamento e identificação de fungos em pães comercializados em quatro cidades do Ceará. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte: SBCTA, 2008.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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2.Imagem marcado/desmarcadoMONTENEGRO, A. A. T.; COSTA, C. A. G.; FREITAS, C. A. S. de; TEIXEIRA, A. S.; BEZERRA, F. M. L.; ODÍSIO, C. V.; SABINO, K. V. Caracterização do sistema radicular do maracujazeiro submetido a diferentes doses de potássio aplicadas via fertirrigação. Magistra, Cruz das Almas, v.18, n. especial, p.92, 2006.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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3.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, C. A. S. de; COSTA, C. A. G.; BEZERRA, F. M. L.; MONTENEGRO, A. A. T.; TEIXEIRA, A. dos S. Sistema radicial do maracujazeiro irrigado submetido a diferentes níveis de potássio. Scientia Agraria, Curitiba, v.10, n.3, p.175-183, 2009.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 4
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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4.Imagem marcado/desmarcadoROGÉRIO, M. C. P.; BORGES, I.; NEIVA, J. N. M.; PIMENTEL, J. C. M.; BARROS, N. N.; MARTINS, G. A.; FREITAS, C. A. S. de. Valor nutritivo de dietas contendo diferentes níveis de subprodutos do processamento de acerola (Malpighia glabra) em ovinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Otimizando a produção animal: anais. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2003. 5 f. 1 CD ROM.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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5.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, P. H. M. de; MAIA, G. A.; AZEREDO, H. M. C. de; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; GARRUTI, D. dos S.; FREITAS, C. A. S. de. Mixed tropical fruit nectars with added energy components. International Journal of Food Science and Technology, Oxford, v.42, p.1290-1296, 2007.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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