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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoGOMES, M. M. da R.; FREIRE, D. M. G.; ARANDA, D. A. G. Aproveitamento da gordura residual da indústria pesqueira para a produção de biodiesel. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 6., 2009. Montes Claros. Biodiesel: inovação tecnológica – anais. Lavras: UFLA, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, J. do N.; MASCARIN, G. M.; LOPES, R. B.; FREIRE, D. M. G. Production of dried Beauveria bassiana conidia in packed-column bioreactor using agro-industrial palm oil residues. Biochemical Engineering Journal, v. 198, article 109022, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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3.Imagem marcado/desmarcadoCÔRTES, M. V. de C. B.; GUIMARÃES, R. A.; FREIRE, D. M. G.; PRABHU, A. S.; SILVA-LOBO, V. L. An overview of the virulence factors and the biocontrol potential of Sarocladium oryzae. Fungal Biology Reviews, v. 37, p. 1-7, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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4.Imagem marcado/desmarcadoCÔRTES, M. V. de C. B.; BARRETO, M. S.; SILVA-LOBO, V. L. da; FREIRE, D. M. G. Sustainable production of biopesticides for common bean root rot control within the biorefinery approach: a Technology Readiness Level 3 experimental proof of concept. Environmental Science and Pollution Research International, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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5.Imagem marcado/desmarcadoCAVALCANTI, E. D. C.; MACIEL, F. M.; VILLENEUVE, P.; LAGO, R. C. A.; MACHADO, O. L. T.; FREIRE, D. M. G. Acetone powder from dormant seeds of Ricinus communis L. Applied Biochemistry and Biotechnology, v. 136-140, p. 57-66, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, J. do N.; MASCARIN, G. M.; GOMES, I. C. do S.; TINOCO, R. S.; QUINTELA, E. D.; CASTILHO, L. dos R.; FREIRE, D. M. G. New cost-effective bioconversion process of palm kernel cake into bioinsecticides based on Beauveria bassiana and Isaria javanica. Applied Microbiology and Biotechnology, v. 102, n. 6, p. 2595-2606, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Meio Ambiente.

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7.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, K. V.; OLIVEIRA, N. D. de; GODOY, M. G. de; MELO, E. J. T. de; FREIRE, D. M. G.; MACHADO, O. L. T. Detoxificação e inativação de alérgenos da torta de mamona por fermentação no estado sólido e tratamento com cálcio. CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 5.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 2.; FÓRUM CAPIXABA DE PINHÃO-MANSO, 1., 2012, Guarapari. Desafios e Oportunidades: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2012. p. 402

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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8.Imagem marcado/desmarcadoCÔRTES, M. V. de C. B.; OLIVEIRA, M. I. de S.; MATEUS, J. R.; SELDIN, L.; SILVA-LOBO, V. L.; FREIRE, D. M. G. A pipeline for the genetic improvement of a biological control agent enhances its potential for controlling soil-borne plant pathogens. Biological Control, v. 152, 104460, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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9.Imagem marcado/desmarcadoDAMASO, M. C. T.; PASSIANOTO, M. A.; FREITAS, S. C. de; FREIRE, D. M. G.; LAGO, R. C. A.; COURI, S. Utilization of agroindustrial residues for lipase production by solid-state fermentation. Brazilian Journal of Microbiology, São Paulo, v. 39, n. 4, p. 676-681, dec. 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  30/04/2021
Data da última atualização:  30/04/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CÔRTES, M. V. de C. B.; GUIMARÃES, R. A.; FREIRE, D. M. G.; PRABHU, A. S.; SILVA-LOBO, V. L.
Afiliação:  MARCIO VINICIUS DE C BARROS CORTES, CNPAF; RAFAELA ARAUJO GUIMARAES, UFLA; DENISE MARIA GUIMARAES FREIRE, UFRRJ; ANNE SITARAMA PRABHU, CNPAF; VALACIA LEMES DA SILVA LOBO, CNPAF.
Título:  An overview of the virulence factors and the biocontrol potential of Sarocladium oryzae.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Fungal Biology Reviews, v. 37, p. 1-7, 2021.
ISSN:  1749-4613
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.fbr.2021.04.001
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sarocladium oryzae is a filamentous fungus, commonly related to sheath rot, a disease untilrecently considered of low relevance but whose frequency has increased worldwide in rice cultivation. Few research groups have studied this microorganism, and consequently, the knowledge concerning biochemical and genetic factors that differentiate isolates within populations in terms of virulence (virulence factors/phytotoxin production) is limited. Some works have demonstrated that avirulent isolates of S. oryzae may act as biological control agents (BCAs), primarily due to their high potential for production of the secondary metabolite cerulenin, a potent antifungal. For these reasons, the goal of this paper is to review what is known about the virulence factors of S. oryzae, to highlight the main secondary metabolites produced by the fungus and their role in sheath rot development, and to try to establish a relationship between virulent, avirulent and potential BCA strains of S.oryzae
Palavras-Chave:  Beneficial metabolites; Sheath rot.
Thesagro:  Arroz; Controle Biológico; Doença de Planta; Oryza Sativa.
Thesaurus NAL:  Biological control; Phytotoxins; Rice; Sarocladium oryzae.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF36020 - 1UPCAP - DD20212021
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