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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
10/01/2008 |
Data da última atualização: |
17/08/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
GUIMARAES, P. E. de O.; SCHAFFERT, R. E.; RIBEIRO, P. E. de A.; COSTA, L. P.; PAES, M. C. D.; ALVES, V. M. C.; COELHO, A. M.; NUTTI, M. R.; CARVALHO, J. L. M. de; PIXLEY, K.; NOGUEIRA, A. R. de A.; SOUZA, G. B. de. |
Afiliação: |
PAULO EVARISTO DE O GUIMARAES, CNPMS; ROBERT EUGENE SCHAFFERT, CNPMS; PAULO EDUARDO DE AQUINO RIBEIRO, CNPMS; Lígia Palheiros Costa, CNPMS; MARIA CRISTINA DIAS PAES, CNPMS; VERA MARIA CARVALHO ALVES, CNPMS; ANTONIO MARCOS COELHO, CNPMS; MARILIA REGINI NUTTI, CTAA; José L. M. de Carvalho, CTAA; Kevin Pixley, CIMMYT; Ana R. de A. Nogueira; GILBERTO BATISTA DE SOUZA, CPPSE. |
Título: |
Mineral grain content and association among Zn and other mineral in yellow QPM and normal endosperm maize lines. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: ZINC CROPS 2007, 2007, Istanbul. Improving crop production and human health: Conference... Istanbul: IFA: IZA, 2007. |
Idioma: |
Inglês |
Thesagro: |
Milho; Nutriente; Variedade. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00879nam a2200265 a 4500 001 1490842 005 2018-08-17 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGUIMARAES, P. E. de O. 245 $aMineral grain content and association among Zn and other mineral in yellow QPM and normal endosperm maize lines.$h[electronic resource] 260 $aIn: ZINC CROPS 2007, 2007, Istanbul. Improving crop production and human health: Conference... Istanbul: IFA: IZA$c2007 650 $aMilho 650 $aNutriente 650 $aVariedade 700 1 $aSCHAFFERT, R. E. 700 1 $aRIBEIRO, P. E. de A. 700 1 $aCOSTA, L. P. 700 1 $aPAES, M. C. D. 700 1 $aALVES, V. M. C. 700 1 $aCOELHO, A. M. 700 1 $aNUTTI, M. R. 700 1 $aCARVALHO, J. L. M. de 700 1 $aPIXLEY, K. 700 1 $aNOGUEIRA, A. R. de A. 700 1 $aSOUZA, G. B. de
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
18/06/2018 |
Data da última atualização: |
05/11/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BARBIERI, S. F.; PETKOWICZ, C. L. de O.; GODOY, R. C. B. de; AZEREDO, H. M. C. de; FRANCO, C. R. C.; SILVEIRA, J. L. M. |
Afiliação: |
Shayla Fernanda Barbieri, UFPR; Carmen Lúcia de Oliveira Petkowicz, UFPR; ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPAT; Célia Regina Cavichiolo Franco, UFPR; Joana Léa Meira Silveira, UFPR. |
Título: |
Pulp and jam of gabiroba (Campomanesia xanthocarpa Berg): characterization and rheological properties. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 263, p. 292-299, Oct. 2018. |
DOI: |
10.1016/j.foodchem.2018.05.004 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study evaluated the physicochemical characterization and rheological behavior of gabiroba pulp, and a gabiroba jam formulation. Gabiroba pulp presented a heterogeneous ultrastructure with a denser area formed by a compact mesh and a porous interface containing fibers. The fibers? presence promoted a slip effect when the gabiroba pulp was subjected to shear. Gabiroba pulp showed a gel behavior with thermal stability. Gabiroba jam, developed using pulp as the raw material, had shear thinning behavior exhibiting yield stress described by the Herschel-Bulkley model. The dynamic oscillatory analysis showed that gabiroba jam typically behaved like a gel, i.e., G? values higher than the G? in all frequency ranges evaluated. The results showed that gabiroba pulp is suitable for use as a raw material in the development of food products such as jam, encouraging the preservation of this native Brazilian species. |
Thesagro: |
Espécie Nativa; Geléia; Guabiroba; Polpa de Fruta. |
Thesaurus NAL: |
Campomanesia xanthocarpa; Fruit pulp; Jams; Rheology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01774naa a2200289 a 4500 001 2092528 005 2018-11-05 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.foodchem.2018.05.004$2DOI 100 1 $aBARBIERI, S. F. 245 $aPulp and jam of gabiroba (Campomanesia xanthocarpa Berg)$bcharacterization and rheological properties.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThis study evaluated the physicochemical characterization and rheological behavior of gabiroba pulp, and a gabiroba jam formulation. Gabiroba pulp presented a heterogeneous ultrastructure with a denser area formed by a compact mesh and a porous interface containing fibers. The fibers? presence promoted a slip effect when the gabiroba pulp was subjected to shear. Gabiroba pulp showed a gel behavior with thermal stability. Gabiroba jam, developed using pulp as the raw material, had shear thinning behavior exhibiting yield stress described by the Herschel-Bulkley model. The dynamic oscillatory analysis showed that gabiroba jam typically behaved like a gel, i.e., G? values higher than the G? in all frequency ranges evaluated. The results showed that gabiroba pulp is suitable for use as a raw material in the development of food products such as jam, encouraging the preservation of this native Brazilian species. 650 $aCampomanesia xanthocarpa 650 $aFruit pulp 650 $aJams 650 $aRheology 650 $aEspécie Nativa 650 $aGeléia 650 $aGuabiroba 650 $aPolpa de Fruta 700 1 $aPETKOWICZ, C. L. de O. 700 1 $aGODOY, R. C. B. de 700 1 $aAZEREDO, H. M. C. de 700 1 $aFRANCO, C. R. C. 700 1 $aSILVEIRA, J. L. M. 773 $tFood Chemistry$gv. 263, p. 292-299, Oct. 2018.
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