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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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21.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, T. C. de; BENEDUCCI, W. P.; BONFIM, P. F.; FOSCHINI, M. M.; FRUETT, F.; RODRIGUEZ, J. C. C.; FERREIRA, M. D. Embedded system for monitoring impact magnitude during orange transport. Chemical engineering transactions, [S. l.], v. 44, 2015. 6 p.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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22.Imagem marcado/desmarcadoGUIMARÃES, G. G. F.; PEREIRA, E. I.; NOGUEIRA, A. R. A.; CRUZ, C. C. T.; FOSCHINI, M. M.; BERNARDI, A. C. C.; OLIVEIRA, C. R. de. Liberação controlada de ureia proveniente de nanocompósitos reduz a volatização de amônia e aumenta a eficiência do uso de nitrogênio pela planta. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 9., 2017, São Carlos. Anais ... São Carlos: Embrapa Instrumentação, 2017. p.471-474. Editores: Caue Ribeiro de Oliveira, Elaine Cristina Paris, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Marcelo Porto Bemquerer, Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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23.Imagem marcado/desmarcadoSPRICIGO, P. C.; PILON, L.; TRENTO, J. P.; MOURA, M. R. de; BONFIM, K. S.; FOSCHINI, M. M.; MATTOSO, L. H. C.; FERREIRA, M. D. Nano-chitosan as an antimicrobial agent in preservative solutions for cut flowers. Journal of Chemical Technology and Biotechnology, v. 96, n. 8, p. 2168-2175, Aug. 2021. 8 p. Na publicação: Milene C Mitsuyuki.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Instrumentação.

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24.Imagem marcado/desmarcadoMIRANDA, M.; RIBEIRO, M. de M. M.; SPRICIGO, P. C.; PILON, L.; FOSCHINI, M. M.; CORREA, D. S.; FERREIRA, M. D. Carnauba wax nanoemulsion applied as an edible coating on fresh tomato for postharvest quality evaluation. Heliyon, v. 8, e09803, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Instrumentação.

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25.Imagem marcado/desmarcadoSAPELLI, K. S.; BORBA, K. R.; MIRANDA, M.; SPRICIGO, P. C.; BRESOLIN, J. D.; FOSCHINI, M. M.; CORREA, D. S.; FERREIRA, M. D. Postharvest quality of papaya fruit wrapped with polyvinyl chloride film added with silver. ISHS Acta Horticulturae, v. 1325, p. 265-272, 2021. V International Symposium on Postharvest Pathology: From Consumer to Laboratory-Sustainable Approaches to Managing Postharvest Pathogens.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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26.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, C. L.; SANTOS, R. B.; FOSCHINI, M. M.; OLIVEIRA, C. R. de; BERNARDI, A. C. de C.; NOGUEIRA, A. R. de A. Polymeric-coated monoammonium Phosphate with different release profiles for improving Phosphorus use efficiency in forage production. ACS Agricultural Science & Technolology, v. 4, n. 1, 2024. p. 72-81.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste.

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27.Imagem marcado/desmarcadoPARIZE, D. D. da S.; FOSCHINI, M. M.; OLIVEIRA, J. E. de; KLAMCZYNSKI, A. P.; GLENN, G. M.; MARCONCINI, J. M.; MATTOSO, L. H. C. Solution blow spinning: parameters optimization and effects on the properties of nanofibers from poly(lactic acid)/dimethyl carbonate solutions. Journal of materials science, [S. l.], v. 51, n. 9, p. 4627-4638, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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28.Imagem marcado/desmarcadoMORAIS, C. P.; NICOLODELLI, G.; FOSCHINI, M. M.; SILVA, K. S. G.; MAUAD, F. F.; MOUNIER, S.; MILORI, D. M. B. P. Total phosphorus determination in eutrophic tropical river sediments by laser-induced breakdown spectroscopy techniques. Analytical Methods: Advancing Methods and Applications, 2020. 1 - 7

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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29.Imagem marcado/desmarcadoMORAIS, C. P. de; NICOLODELLI, G.; FOSCHINI, M. M.; SILVA, K. S. G. da; MAUAD, F. F.; MOUNIER, S.; MILORI, D. M. B. P. Total phosphorus determination in eutrophic tropical river sediments by laser-induced breakdown spectroscopy techniques. Analytical Methods, v. 13, 2021. 77 - 83

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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30.Imagem marcado/desmarcadoZUCCHINI, N. M.; FLORENCIO, C.; MIRANDA, M.; OLDONI, F. C. A.; BONFIM, N. S.; RODRIGUES, K. A.; OLIVEIRA, R. M. D. DE; FOSCHINI, M. M.; HUBINGER, S. Z.; BRESOLIN, J. D.; FERREIRA, M. D. Effect of carnauba wax nanoemulsion coating on postharvest papaya quality. ISHS Acta Horticulturae, v. 1325, p. 199-206, 2021. V International Symposium on Postharvest Pathology: From Consumer to Laboratory-Sustainable Approaches to Managing Postharvest Pathogens.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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31.Imagem marcado/desmarcadoGUIMARAES, G. G. F.; PEREIRA, E. I.; NOGUEIRA, A. R. de A.; CRUZ, C. C. T. da; FOSCHINI, M. M.; BERNARDI, A. C. de C.; OLIVEIRA, C. R. de. Liberação controlada de ureia proveniente de nanocompósitos reduz a volatilização de amônia e aumenta a eficiência do uso de nitrogênio pela planta. In: WORKSHOP DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 9., 2017, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2017. cap. 7. p. 471-474.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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32.Imagem marcado/desmarcadoPESTANA, G. C.; SANTOS, K. A. F. DOS; MIRANDA, M.; SPRICIGO, P. C.; FOSCHINI, M. M.; BRESOLIN, J. D.; HUBINGER, S. Z.; ASSIS, O. B. G. de; FERREIRA, M. D. Effects of carnauba wax and chitosan bilayer edible coating on shelf life of fresh-cut apple. ISHS Acta Horticulturae, v. 1325, p. 215-224, 2021. V International Symposium on Postharvest Pathology: From Consumer to Laboratory-Sustainable Approaches to Managing Postharvest Pathogens.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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33.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, E. I.; NOGUEIRA, A. R. de A.; CRUZ, C. C. T. da; GUIMARAES, G. G. F.; FOSCHINI, M. M.; BERNARDI, A. C. de C.; OLIVEIRA, C. R. de. Controlled urea release employing nanocomposites increases the efficiency of nitrogen use by forage. ACS Sustainable Chemistry & Engineering, v. 5, n. 11, p. 9993-10001, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste.

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34.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, J. V. dos; BENTO, L. R.; BRESOLIN, J. D.; FOSCHINI, M. M.; OLIVEIRA, P. P. A.; PEZZOPANE, J. R. M.; BERNARDI, A. C. de C.; MENDES, I. C.; MARTIN NETO, L. The long-term effects of intensive grazing and silvopastoral systems on soil physicochemical properties, enzymatic activity, and microbial biomass. Catena, v. 219, a106619, 2022. 1 - 11

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste.

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35.Imagem marcado/desmarcadoPINTO, D. M.; OLIVEIRA, P. de; MINITTI, A. F.; MENDES, A. M.; VILELA, G. F.; CASTRO, G. S. A.; ROCHA, J. D.; BOGIANI, J. C.; NOGUEIRA JUNIOR, L. R.; COSTA, C. C. da; NOVAES, R. M. L.; JESUS, I. R. D. de; FAE, V. A.; EDUARDO, M. de P.; FOSCHINI, M. M.; ALENCAR, J. R. DE; CRUZ, M. C. D.; GARCIA, E. P. DE. A.; JARDINE, J. G.; RODRIGUES, G. S. Ambitec-TICs: avaliação de impactos de tecnologias de informação e comunicação aplicadas à agropecuária. Campinas: Embrapa Territorial, 2020. 31 p. (Embrapa Territorial. Documentos, 131)

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Solos; Embrapa Territorial.

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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  15/12/2021
Data da última atualização:  15/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  PESTANA, G. C.; SANTOS, K. A. F. DOS; MIRANDA, M.; SPRICIGO, P. C.; FOSCHINI, M. M.; BRESOLIN, J. D.; HUBINGER, S. Z.; ASSIS, O. B. G. de; FERREIRA, M. D.
Afiliação:  G. C. PESTANA, UFSCAR; K. A. F. DOS SANTOS, UNIARA; M. MIRANDA, UNESP; P. C. SPRICIGO, USP; MILENE CORSO MITSUYUKI, CNPDIA; JOANA DIAS BRESOLIN, CNPDIA; SILVIANE ZANNI HUBINGER, CNPDIA; ODILIO BENEDITO GARRIDO DE ASSIS, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA.
Título:  Effects of carnauba wax and chitosan bilayer edible coating on shelf life of fresh-cut apple.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  ISHS Acta Horticulturae, v. 1325, p. 215-224, 2021.
DOI:  10.17660/ActaHortic.2021.1325.31
Idioma:  Inglês
Notas:  V International Symposium on Postharvest Pathology: From Consumer to Laboratory-Sustainable Approaches to Managing Postharvest Pathogens.
Conteúdo:  Abstract Edible coatings can be an alternative to extend shelf-life and preserve quality of fresh-cut fruits by forming a barrier that avoids physical and microbiological damages. Such coatings can be formed by individual or multiple layers. The main aim of this study consisted in the evaluation of the effect of a bilayer coating (carnauba wax and chitosan) on the quality of fresh-cut apples. Chitosan and carnauba wax were characterized, individually and in bilayer format, by Attenuated Total Reflectance (ATR). The tests were performed on apple cv. Gala, sliced and sanitized, in five different treatments: (T1) uncoated, taken as control; (T2) Ascorbic acid solution at 1%; (T3) Chitosan at 1.5%; (T4) Carnauba wax at 0.5% and (T5) Bilayer ? (Chitosan 1.5% + Carnauba wax 0.5%). Physicochemical and microbial analyses were carried out every two days along 10 days storage at 5°C. Sensorial analyses were conducted on the fifth and tenth day. ATR revealed no interaction between main functional groups of carnauba wax and chitosan groups on the bilayer formations and no differences in firmness and weight loss were found among samples during the storage time. Color measurements confirmed that coated slices became dark faster than uncoated samples. Concerning microbiological analyses (total coliform microorganism and E. coli), slices coated with both chitosan and carnauba+chitosan bilayer, had the bacterial growing rate reduced. In sensorial analyses, panelists pointed their preference ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Microbiological analyses; Physic-chemical; Sensorial analyses.
Thesaurus NAL:  Fruit quality.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229242/1/ACTA-Bilayer-Pestana.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17915 - 1UPCAP - DDPROCI.21/1582021.162
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