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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
26/09/2011 |
Data da última atualização: |
26/09/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ARAÚJO, W. A. G. de; ALBINO, L. F. T.; TAVERNARI, F. de C.; GODOY, M. J. de S. |
Afiliação: |
WAGNER AZIS GARCIA DE ARAÚJO, UFV; LUIZ FERNANDO TEIXEIRA ALBINO, UFV; FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; MAURO JARBAS DE SOUZA GODOY, UFV. |
Título: |
Programa de luz na avicultura de postura. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Revista CFMV, Brasília, DF, v. 17, n. 52, p. 58-65, 2011. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Projeto: 11.11.11.111. Revista do Conselho Federal de Medicina Veterinária. |
Palavras-Chave: |
Ave de postura; Luminosidade. |
Thesagro: |
Aviário; Avicultura. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/42481/1/Paginas-de-CFMV-52.pdf
|
Marc: |
LEADER 00645naa a2200205 a 4500 001 1901275 005 2011-09-26 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aARAÚJO, W. A. G. de 245 $aPrograma de luz na avicultura de postura.$h[electronic resource] 260 $c2011 500 $aProjeto: 11.11.11.111. Revista do Conselho Federal de Medicina Veterinária. 650 $aAviário 650 $aAvicultura 653 $aAve de postura 653 $aLuminosidade 700 1 $aALBINO, L. F. T. 700 1 $aTAVERNARI, F. de C. 700 1 $aGODOY, M. J. de S. 773 $tRevista CFMV, Brasília, DF$gv. 17, n. 52, p. 58-65, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
04/11/2019 |
Data da última atualização: |
04/11/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
FORNAZIER, R.; RIBEIRO JÚNIOR, V.; ALBINO, L. F. T.; RODRIGUES, D. J.; TAVERNARI, F. de C.; SILVA, D. da; ROSTAGNO, HORACIO S.; SERAFINI, S. |
Afiliação: |
ROBERTO FORNAZIER, UFSC; VALDIR RIBEIRO JÚNIOR, UFS; LUIZ FERNANDO TEIXEIRA ALBINO, UFV; DANIELA J. RODRIGUES, Aleris Animal Nutrition; FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; DIEGO L. DA SILVA, UFV; HORACIO S. ROSTAGNO, UFV; SUÉLEN SERAFINI, UFSC. |
Título: |
A symbiotic improves performance and carcass yield of broilers. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Applied Poultry Research, v. 28, n. 2, p. 383?389, 2019. |
DOI: |
10.3382/japr/pfy082 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: In order to evaluate the effects of a symbiotic on 1?42-d-old broiler chicks, performance and carcass yield (CY), as well as litter concentrations of phosphorus and nitrogen were measured in a trial using 640 male chicks (Cobb 500). Birds were randomly distributed into 4 treatments with 8 replicates (pens) of 20 birds each. The treatments were different levels of the symbiotic (probiotic bacteria, exogenous enzymes, and autolyzed yeast) in the diets: 0.0, 0.5, 1.0, and 1.5 kg/t, and regression analysis using orthogonal polynomial contrasts was performed. As a challenge, it simulated conditions of commercial broilers sheds. The symbiotic provides beneficial effects for the animal?s performance, especially weight gain, which increased 4.3%, in the treatment with 1.5 kg/t inclusion compared with the diet without symbiotic. Inclusion of the symbiotic in the diets provided improvements in CY and breast yield. The data suggested that the tested symbiotic is a good tool for enhancing poultry performance through nutrition |
Thesagro: |
Carcaça; Conversão Alimentar; Frango de Corte; Nutrição Animal. |
Thesaurus NAL: |
Breast muscle; Carcass yield; Feed conversion; Poultry; Saccharomyces cerevisiae var. cerevisiae; Weight gain. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02019naa a2200337 a 4500 001 2113869 005 2019-11-04 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.3382/japr/pfy082$2DOI 100 1 $aFORNAZIER, R. 245 $aA symbiotic improves performance and carcass yield of broilers.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aAbstract: In order to evaluate the effects of a symbiotic on 1?42-d-old broiler chicks, performance and carcass yield (CY), as well as litter concentrations of phosphorus and nitrogen were measured in a trial using 640 male chicks (Cobb 500). Birds were randomly distributed into 4 treatments with 8 replicates (pens) of 20 birds each. The treatments were different levels of the symbiotic (probiotic bacteria, exogenous enzymes, and autolyzed yeast) in the diets: 0.0, 0.5, 1.0, and 1.5 kg/t, and regression analysis using orthogonal polynomial contrasts was performed. As a challenge, it simulated conditions of commercial broilers sheds. The symbiotic provides beneficial effects for the animal?s performance, especially weight gain, which increased 4.3%, in the treatment with 1.5 kg/t inclusion compared with the diet without symbiotic. Inclusion of the symbiotic in the diets provided improvements in CY and breast yield. The data suggested that the tested symbiotic is a good tool for enhancing poultry performance through nutrition 650 $aBreast muscle 650 $aCarcass yield 650 $aFeed conversion 650 $aPoultry 650 $aSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae 650 $aWeight gain 650 $aCarcaça 650 $aConversão Alimentar 650 $aFrango de Corte 650 $aNutrição Animal 700 1 $aRIBEIRO JÚNIOR, V. 700 1 $aALBINO, L. F. T. 700 1 $aRODRIGUES, D. J. 700 1 $aTAVERNARI, F. de C. 700 1 $aSILVA, D. da 700 1 $aROSTAGNO, HORACIO S. 700 1 $aSERAFINI, S. 773 $tJournal of Applied Poultry Research$gv. 28, n. 2, p. 383?389, 2019.
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