|
|
Registros recuperados : 149 | |
24. | | BOTREL, N.; FONSECA, M. J. de O.; CENCI, S. A.; FREIRE-JÚNIOR, M.; FREITAS-SILVA, O. Almacenamiento de los plátanos 'prata anã' en atmósfera controlada. Simiente, Santiago, v. 72, n. 3-4, p. 62, jul./dic. 2002. Edição de Resumenes do 53 Congreso Iberoamericano de Tecnologia Postcosecha y Agroexportaciones, Santiago, Chile, 2002. (Ref. P 26). Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
28. | | OLIVEIRA, J. G.; FONSECA, M. J. de O.; MORALES, L. M. M.; PAULL, R. E. Colheita e Pós-colheita. In: SALOMÃO, L. C. C.; SIQUEIRA, D. L. de; BORÉM, A. (Ed.). Mamão: do Plantio à Colheita. Viçosa, MG: Editora UFV, 2020, cap. 11, p. 236-263. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
Registros recuperados : 149 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
03/02/2009 |
Data da última atualização: |
02/06/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
NASCIMENTO JUNIOR, B. B. do; REZENDE, C. M.; SOARES, A. G.; FONSECA, M. J. de O. |
Afiliação: |
Baraquizio Braga do Nascimento Junior, UFRJ; Claudia Moraes Rezende, UFRJ; Antônio Gomes Soares, CTAA; Marcos José de Oliveira Fonseca, CTAA. |
Título: |
Efeito do 1-metilciclopropeno sobre a emissão dos ésteres voláteis de bananas ao longo do amadurecimento. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Química Nova, São Paulo, v. 31, n. 6, p. 1367-1370, 2008. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Efferct of 1-MCP on esters volatiles eission of bananas along the ripening. |
Conteúdo: |
Fresh green bananas (Musa sp., subgroup Prata) were treated with a dose of only 90 ?g g-1 of 1-MCP for 13 hours and the evolution of the volatile compounds along the ripeness was studied. A method to quantify the emission of esters was developed by cryogenic headspace and gas chromatography. Esters of acetate, butyrate, isobutyrate and isovalerate were found as major compounds. The application of the 1-MCP for 13 hours delayed the appearance of the coloration 8 of the peel for 3 days and decreased quantitatively in about 46% the total production of esters in the banana until the 15° day of harvested. |
Palavras-Chave: |
1-MCP; Ésteres. |
Thesagro: |
Banana. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://quimicanova.sbq.org.br/qn/qnol/2008/vol31n6/17-AR07303.pdf
|
Marc: |
LEADER 01296naa a2200205 a 4500 001 1416828 005 2020-06-02 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNASCIMENTO JUNIOR, B. B. do 245 $aEfeito do 1-metilciclopropeno sobre a emissão dos ésteres voláteis de bananas ao longo do amadurecimento.$h[electronic resource] 260 $c2008 500 $aEfferct of 1-MCP on esters volatiles eission of bananas along the ripening. 520 $aFresh green bananas (Musa sp., subgroup Prata) were treated with a dose of only 90 ?g g-1 of 1-MCP for 13 hours and the evolution of the volatile compounds along the ripeness was studied. A method to quantify the emission of esters was developed by cryogenic headspace and gas chromatography. Esters of acetate, butyrate, isobutyrate and isovalerate were found as major compounds. The application of the 1-MCP for 13 hours delayed the appearance of the coloration 8 of the peel for 3 days and decreased quantitatively in about 46% the total production of esters in the banana until the 15° day of harvested. 650 $aBanana 653 $a1-MCP 653 $aÉsteres 700 1 $aREZENDE, C. M. 700 1 $aSOARES, A. G. 700 1 $aFONSECA, M. J. de O. 773 $tQuímica Nova, São Paulo$gv. 31, n. 6, p. 1367-1370, 2008.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|