|
|
Registros recuperados : 18 | |
5. | | FONSECA, C. E. M. da; VALADARES, R. F. D.; VALADARES FILHO, S. de C.; LEÃO, M. I.; RODRIGUES, M. T.; MARCONDES, M. I.; PAIXÃO, M. L. Balanço de compostos nitrogenados, pH e concentração de reuminal de amônia em cabras alimentadas diferenes níveis de proteína. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Produção animal em biomas tropicais: anais dos simpósios. João Pessoa: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2006. 4 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
6. | | SILVA, V. B.; VALENTE, T. N. P.; FONSECA, C. E. M. da; PEIXOTO, E. L. T.; LIMA, M. A. de F.; LORENZONI, M. C. A. Respostas de caprinos de diferentes grupos genéticos ao estresse térmico. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Produção animal em biomas tropicais: anais dos simpósios. João Pessoa: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2006. 3 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
8. | | SOUZA, V. C. de; BARBOSA, R. H. T.; FONSECA, C. E. M. da; ESTRADA, A. D; BOTELHO, F. M.; FARIA, S. M. de. Germinação de sementes de leguminosas recuperadas em fezes de caprino. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
| |
9. | | OITICICA, I. das N.; FONSECA, C. E. M. da; SOUZA, V. C. de; SILVA, A. B. da; LOPES, F. C. F.; MORENZ, M. J. F. Flemingia macrophylla in goat feeding. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 44, n. 9, p. 335-341, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
10. | | FRANÇA, A. B.; MORENZ, M. J. F.; LOPES, F. C. F.; MADEIRO, A. S.; MORENZ, D. A.; FARIA, B. M. de; CABRAL, L. da S.; FONSECA, C. E. M. da. Bakery waste in sheep diets: intake, digestibility, nitrogen balance and ruminal parameters. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 41, n. 1, p. 147-153, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
11. | | PEIXOTO, E. L. T.; MORENZ, M. J. F.; FONSECA, C. E. M. da; MOURA, E. dos S.; LIMA, K. R. de; LOPES, F. C. F.; CABRAL, L. da S. Citrus pulp in lamb diets: intake, digestibility, and ruminal parameters. Semina: Ciências Agrárias, v. 36, n. 5, p. 3421-3430, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
12. | | CARVALHO, I. das N. O. de; FONSECA, C. E. M. da; LOPES, F. C. F.; MORENZ, M. J. F.; GAMA, M. A. S. da; SOUZA, V. C. de; SILVA, A. B. da. Milk fatty acid composition of dairy goats fed increasing levels of Flemingia macrophylla hay. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 40, n. 1, p. 293-310, jan./fev. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
13. | | FONSECA, C. E. M. da; VALADARES, R. F. D.; VALADARES FILHO, S. de C.; RODRIGUES, M. T.; LEÃO, M. G.; PORTO, M. O.; PINA, D. dos S.; ANDREATTA, K. Consumo e digestão dos nutrientes em cabras alimentadas com quatro níveis de proteína bruta. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Produção animal em biomas tropicais: anais dos simpósios. João Pessoa: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2006. 4 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
14. | | LOPES, F. C. F.; CARVALHO, I. das N. O. de; FONSECA, C. E. M. da; SILVA, A. B. da; SOUZA, V. C. de; GAMA, M. A. S. da; MORENZ, M. J. F. Concentrações de ácidos graxos C18:1 trans e de isômeros do ácido linoleico conjugado (CLA) na gordura do leite de cabras alimentadas com Flemingia macrophylla. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
15. | | LOPES, F. C. F.; CARVALHO, I. das N. O. de; FONSECA, C. E. M. da; GAMA, M. A. S. da; MORENZ, M. J. F.; SILVA, A. B. da; SOUZA, V. C. de. Concentrações de ácidos graxos de cadeia ímpar e ramificada na gordura do leite de cabras alimentadas com feno de Flemingia macrophylla. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
16. | | REGO, B. Z. DE M.; FERREIRA, L.; FONSECA, C. E. M. DA; MORENZ, M. J. F.; PINHEIRO, T. O.; OLIVEIRA, R. F. DE; PEÇANHA, C. C.; GONÇALVES, D. DA C. Desenvolvimento ponderal de cabritos com diferentes composições raciais. In: Congresso Brasileiro de Zootecnia, 21., 2011, Maceió. Anais... Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
17. | | LOPES, F. C. F.; CARVALHO, I. das N. O. de; FONSECA, C. E. M. da; GAMA, M. A. S. da; MORENZ, M. J. F.; SILVA, A. B. da; SOUZA, V. C. de. Qualidade nutricional da gordura do leite de cabras alimentadas com feno de Flemingia macrophylla. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
18. | | MEDEIROS, L. F. D.; VIEIRA, D. H.; OLIVEIRA, C. A. de; FONSECA, C. E. M. da; PEDROSA, I. de A.; GUERSON, D. F.; PEREIRA, V. V.; MADEIRO, A. S. Avaliação de parâmetros fisiológicos de caprinos SPRD (sem padrão racial definido) pretos e brancos de diferentes idades, à sombra, no município do Rio de Janeiro, RJ. Boletim de Indústria Animal, Nova Odessa, v. 64, n. 4, p. 277-287, out./dez. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
Registros recuperados : 18 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
16/01/2012 |
Data da última atualização: |
23/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
FRANÇA, A. B.; MORENZ, M. J. F.; LOPES, F. C. F.; MADEIRO, A. S.; MORENZ, D. A.; FARIA, B. M. de; CABRAL, L. da S.; FONSECA, C. E. M. da. |
Afiliação: |
ALMIRA BIAZON FRANÇA, UFRRJ; MIRTON JOSE FROTA MORENZ, CNPGL; FERNANDO CESAR FERRAZ LOPES, CNPGL; AFRANIO SILVA MADEIRO, UFRRJ; DANILO ANTÔNIO MORENZ, UFRRJ; BRUNA MOSCAT DE FARIA, UFRRJ; LUCIANO DA SILVA CABRAL, UFMT; CARLOS ELYSIO MOREIRA DA FONSECA, CNPq. |
Título: |
Bakery waste in sheep diets: intake, digestibility, nitrogen balance and ruminal parameters. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Zootecnia, v. 41, n. 1, p. 147-153, 2012. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/S1516-35982012000100022 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of the study was to evaluate the effects of bakery waste inclusion (0; 25; 50; 75 and 100%, DM basis) in proportion to corn meal in the energetic mixture of the concentrate on intake, digestibility, nitrogen balance and ruminal parameters in sheep. Five male lambs with body weight of 30 kg were used in a 5 × 5 Latin square design. Experimental diets were composed of concentrate and Tifton 85 (Cynodon spp.) hay in a 60:40 forage:concentrate ratio. The concentrate rations were composed of corn meal, soybean meal and bakery waste. The bakery waste:corn meal ratio corresponded to the inclusion of, approximately, 0, 7, 14, 22 and 30% (DM basis) of bakery waste in the diet. There was no effect of bakery waste inclusion on the intake and digestibility of nutrients, nor on nitrogen balance, pH values or concentrations of volatile fatty acids. However, the ammonia nitrogen concentration showed negative linear response in relation to the level of inclusion, in which each increase of 1% bakery waste promoted reduction of 0.11 mg/dL in the concentration of ammonia nitrogen. This fact may be related to the increase in ruminal availability of energy, which allows greater use of ammonia for microbial growth. Bakery waste can replace corn meal in concentrate rations for sheep. |
Palavras-Chave: |
Byproduct; Lamb; Volatile fat acid. |
Thesagro: |
Ph. |
Thesaurus NAL: |
ammonia. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/63156/1/Bakery-waste-in-sheep-diet.pdf
|
Marc: |
LEADER 02120naa a2200277 a 4500 001 1912676 005 2023-01-23 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/S1516-35982012000100022$2DOI 100 1 $aFRANÇA, A. B. 245 $aBakery waste in sheep diets$bintake, digestibility, nitrogen balance and ruminal parameters.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aThe objective of the study was to evaluate the effects of bakery waste inclusion (0; 25; 50; 75 and 100%, DM basis) in proportion to corn meal in the energetic mixture of the concentrate on intake, digestibility, nitrogen balance and ruminal parameters in sheep. Five male lambs with body weight of 30 kg were used in a 5 × 5 Latin square design. Experimental diets were composed of concentrate and Tifton 85 (Cynodon spp.) hay in a 60:40 forage:concentrate ratio. The concentrate rations were composed of corn meal, soybean meal and bakery waste. The bakery waste:corn meal ratio corresponded to the inclusion of, approximately, 0, 7, 14, 22 and 30% (DM basis) of bakery waste in the diet. There was no effect of bakery waste inclusion on the intake and digestibility of nutrients, nor on nitrogen balance, pH values or concentrations of volatile fatty acids. However, the ammonia nitrogen concentration showed negative linear response in relation to the level of inclusion, in which each increase of 1% bakery waste promoted reduction of 0.11 mg/dL in the concentration of ammonia nitrogen. This fact may be related to the increase in ruminal availability of energy, which allows greater use of ammonia for microbial growth. Bakery waste can replace corn meal in concentrate rations for sheep. 650 $aammonia 650 $aPh 653 $aByproduct 653 $aLamb 653 $aVolatile fat acid 700 1 $aMORENZ, M. J. F. 700 1 $aLOPES, F. C. F. 700 1 $aMADEIRO, A. S. 700 1 $aMORENZ, D. A. 700 1 $aFARIA, B. M. de 700 1 $aCABRAL, L. da S. 700 1 $aFONSECA, C. E. M. da 773 $tRevista Brasileira de Zootecnia$gv. 41, n. 1, p. 147-153, 2012.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|