|
|
Registros recuperados : 1 | |
1. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CUNHA, A. F.; ANDRADE, H. M.; SOUZA, F. N.; FIALHO JUNIOR, L. C.; ROSA, D. L. S. O.; SANCHEZ, E. M. R.; GIDLUND, M.; GOTO, H.; BRITO, M. A. V. P.; GUIMARÃES, A. S.; LAGE, A. P.; REIS, L. C.; LIBERA, A. M. M. P. D.; HEINEMANN, M. B.; CERQUEIRA, M. M. O. P. Comparison of antibody repertories against Staphylococcus aureus in healthy and infected dairy cows with a distinct mastitis history and vaccinated with a polyvalent mastitis vaccine. Journal of Dairy Science, v. 103, n. 5, p. 4588-4605, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| ![Visualizar detalhes do registro](/consulta/web/img/visualizar.png) ![Acesso restrito ao objeto digital](/consulta/web/img/lock.png) ![Imprime registro no formato completo](/consulta/web/img/print.png) |
Registros recuperados : 1 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
01/03/2010 |
Data da última atualização: |
02/03/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CARVALHO, C. A. L.; SODRÉ, G. S.; FONSECA, A. A. O.; ALVES, R. M. O.; SOUZA, B. A.; CLARTON, L. |
Afiliação: |
Carlos A. L. Carvalho, UFRBA; Geni S. Sodré, UFRBA; Antonio A. O. Fonseca, UFRBA; Rogério M. O. Alves, UFRBA; Bruno de Almeida Souza, Embrapa Meio-Norte; Lana Clarton, UFRBA. |
Título: |
Physicochemical characteristics and sensory profile of honey samples from stingless bees (Apidae: Meliponinae) submitted to a dehumidification process. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 81, n. 1, p. 143-149, 2009. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study was conducted to evaluate the effect of a dehumidification process on the physicochemical and sensory characteristics of stingless-bee honey. Melipona scutellaris and M. quadrifasciata honey samples were submitted to a dehumidification process and to physicochemical (reducing sugars, apparent sucrose, moisture, diastatic activity, hydroxymethylfurfural, ash, pH, acidity, and electric conductivity) and sensory evaluations (fluidity, color, aroma, crystallization, flavor, and acceptability). The results indicated that the dehumidification process does not interfere with honey quality and acceptability. |
Palavras-Chave: |
Conservação do mel; Qualidade do mel. |
Thesagro: |
Umidade. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.scielo.br/pdf/aabc/v81n1/a15v81n1.pdf
|
Marc: |
LEADER 01318naa a2200217 a 4500 001 1659148 005 2010-03-02 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARVALHO, C. A. L. 245 $aPhysicochemical characteristics and sensory profile of honey samples from stingless bees (Apidae$bMeliponinae) submitted to a dehumidification process. 260 $c2009 520 $aThis study was conducted to evaluate the effect of a dehumidification process on the physicochemical and sensory characteristics of stingless-bee honey. Melipona scutellaris and M. quadrifasciata honey samples were submitted to a dehumidification process and to physicochemical (reducing sugars, apparent sucrose, moisture, diastatic activity, hydroxymethylfurfural, ash, pH, acidity, and electric conductivity) and sensory evaluations (fluidity, color, aroma, crystallization, flavor, and acceptability). The results indicated that the dehumidification process does not interfere with honey quality and acceptability. 650 $aUmidade 653 $aConservação do mel 653 $aQualidade do mel 700 1 $aSODRÉ, G. S. 700 1 $aFONSECA, A. A. O. 700 1 $aALVES, R. M. O. 700 1 $aSOUZA, B. A. 700 1 $aCLARTON, L. 773 $tAnais da Academia Brasileira de Ciências$gv. 81, n. 1, p. 143-149, 2009.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|