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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
14/09/2004 |
Data da última atualização: |
14/09/2004 |
Autoria: |
PINTO, A. C. Q.; ANDRADE, S. R. M.; VARGAS RAMOS, V. H.; CORDEIRO, M. C. R. |
Título: |
Intervarietal hybridization in mango (Mangifera indica L.): techniques, main results and their limitations. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL MANGO SYMPOSIUM, 7., 2002, Recife. Proceedings... Belgium: ISHS, 2004. p. 327-330. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Editado por: PINTO, A. C. Q.; PEREIRA, M. E. C.; ALVES, R. E. |
Conteúdo: |
Mango breeding studies, using intervarietal hybridization, have been improved in many countries. The low fruit set and long juvenile period affect evaluation, selection and releasing of hybrid cultivars. Additionally, the needs of large areas to evaluate the hybrid seedling are expensive to maintain. The decelopment of techniques to improve natural crossing (open pollination) and artificial crossing (hand pollination) as well management of hybrid population are needed. Although hand pollination is more difficult than open pollination, it allows a better control of progenitors and progenies. Mukherjee's technique showed a success of 1.45%. A new technique was tested and that increases fruit set to 6,0%. Recently, a new strategy has been tested to improve open pollination efficiency using a latin square experimental design method. The improved strategies can impact the future of mango breeding. |
Palavras-Chave: |
Mango. |
Thesagro: |
Cerrado; Mangifera Indica; Melhoramento; Polinização; Progênie; Variedade. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Origem |
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Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
13/12/2018 |
Data da última atualização: |
13/12/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
FOGACA, F. H. dos S.; MARQUES, A. |
Afiliação: |
FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA; Antonio Marques, IPMA. |
Título: |
Bioacessibilidade, você sabe o que é isso? |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Fator Brasil, 7 de ago. 2018. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Bioacessibilidade. |
Thesagro: |
Tecnologia de Alimento. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188349/1/Bioacessibilidade-voce-sabe-o-que-e-isso-.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188335/1/Ciencia-e-Tecnologia-EcoDesenvolvimento.org-Sustentabilidade-Meio-Ambiente-Economia-Sociedade-e-Mudancas-Climaticas.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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