Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  14/09/2004
Data da última atualização:  14/09/2004
Autoria:  PINTO, A. C. Q.; ANDRADE, S. R. M.; VARGAS RAMOS, V. H.; CORDEIRO, M. C. R.
Título:  Intervarietal hybridization in mango (Mangifera indica L.): techniques, main results and their limitations.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL MANGO SYMPOSIUM, 7., 2002, Recife. Proceedings... Belgium: ISHS, 2004. p. 327-330.
Idioma:  Inglês
Notas:  Editado por: PINTO, A. C. Q.; PEREIRA, M. E. C.; ALVES, R. E.
Conteúdo:  Mango breeding studies, using intervarietal hybridization, have been improved in many countries. The low fruit set and long juvenile period affect evaluation, selection and releasing of hybrid cultivars. Additionally, the needs of large areas to evaluate the hybrid seedling are expensive to maintain. The decelopment of techniques to improve natural crossing (open pollination) and artificial crossing (hand pollination) as well management of hybrid population are needed. Although hand pollination is more difficult than open pollination, it allows a better control of progenitors and progenies. Mukherjee's technique showed a success of 1.45%. A new technique was tested and that increases fruit set to 6,0%. Recently, a new strategy has been tested to improve open pollination efficiency using a latin square experimental design method. The improved strategies can impact the future of mango breeding.
Palavras-Chave:  Mango.
Thesagro:  Cerrado; Mangifera Indica; Melhoramento; Polinização; Progênie; Variedade.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC24857 - 1UPCPL - --CRI6321
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  13/12/2018
Data da última atualização:  13/12/2018
Tipo da produção científica:  Artigo de Divulgação na Mídia
Autoria:  FOGACA, F. H. dos S.; MARQUES, A.
Afiliação:  FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA; Antonio Marques, IPMA.
Título:  Bioacessibilidade, você sabe o que é isso?
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Fator Brasil, 7 de ago. 2018.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Bioacessibilidade.
Thesagro:  Tecnologia de Alimento.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188349/1/Bioacessibilidade-voce-sabe-o-que-e-isso-.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188335/1/Ciencia-e-Tecnologia-EcoDesenvolvimento.org-Sustentabilidade-Meio-Ambiente-Economia-Sociedade-e-Mudancas-Climaticas.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA14322 - 1UPCAM - DD
CTAA14326 - 1UPCAM - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional