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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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41.Imagem marcado/desmarcadoFOGACA, F. H. dos S.; ALVES, R.; BARBOSA, V.; MAULVAULT, A. L.; ANACLETO, P.; CAMACHO, C.; BANDARRA, N.; MARQUES, A. Bioaccessibility of metals in seafood: risk to human health. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD DIGESTION, 6., 2019, Granada. Proceedings... Granada: INFOGEST, 2019. p. 179. Poster 378/110. 2 a 4 de abril de 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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42.Imagem marcado/desmarcadoFOGACA, F. H. dos S.; MARQUES, A.; ALVES, R. N.; BARBOSA, V. L.; ANACLETO, P.; CARVALHO, M. L. A bioacessibilidade como ferramenta para avaliação dos riscos associados ao consumo de pescado. In: SILVA-MATOS, R. R. S.; MORAES, L. F.; SILVA, F. L. de (org.). Desenvolvimento da pesquisa científica, tecnologia e inovação na agronomia. Ponta Grossa, PR: Atena, 2022. v. 2, cap. 1, p. 1-14.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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43.Imagem marcado/desmarcadoARAUJO, T.; FOGACA, F. H. dos S.; ALVES, R.; BARBOSA, V.; ANACLETO, P.; MAULVAULT, A. L.; MARQUES, A. Bioacessibilidade do mercúrio em pescado. In: ENCONTRO PIAUIENSE DE QUÍMICA E INOVAÇÃO, 1., 2018, Parnaíba. UFPI, 2018. 1 p. Pôster. EPEQUIN. 24 a 25 de maio de 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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44.Imagem marcado/desmarcadoLEGAT, A. P.; LEGAT, J. F. A.; PEREIRA, A. M. L.; DINIZ, F. M.; FOGACA, F. H. dos S. Conservation, use and management of marine resources and ecosystems. In: FOGAÇA, F. H. dos S.; FURTADO, A. A. L.; SILVA, C. A. da; TAVARES-DIAS; M.; ROUTLEDGE, E. A. B. (ed.). Life below water: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. cap. 3, p. 31-45. (Sustainable development goals, 14).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos.

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45.Imagem marcado/desmarcadoLEGAT, A. P.; LEGAT, J. F. A.; PEREIRA, A. M. L.; DINIZ, F. M.; FOGACA, F. H. dos S. Conservação, uso e gestão de recursos e ecossistemas marinhos. In: FOGACA, F. H. dos S.; FURTADO, A. A. L.; SILVA, C. A. da; TAVARES-DIAS, M.; ROUTLEDGE, E. A. B. (Ed.). Vida na água: contribuições da Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2018. Cap. 3. E-book: il. color. (Objetivos de Desenvolvimento Sustentável, 14).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte.

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46.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, S. T.; PAMPLIN, P. A. Z.; LEGAT, J. F. A.; FOGACA, F. H. dos S.; MELO, R. F. de. Conhecimento tradicional das marisqueiras de Barra Grande, área de proteção ambiental do Delta do Rio Parnaíba, Piauí, Brasil. Ambiente & Sociedade, São Paulo, v. 15, n. 2, p. 91-112, maio/ago. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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47.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, N. de L.; TOWNSEND, C. R.; MAGALHAES, J. A.; PEREIRA, R. G. de A.; FOGAÇA, F. H. dos S. Competição de clones de capim-elefante (Pennisetum purpureum) em Presidente Médici, Rondônia. PUBVET, Londrina, v. 7, n. 18, Ed. 241, Art. 1590, set. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima.

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48.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, N. de L.; TOWNSEND, C. R.; MAGALHAES, J. A.; PEREIRA, R. G. de A.; FOGAÇA, F. H. dos S. Competição de clones de capim-elefante (Pennisetum purpureum) em Presidente Médici, Rondônia. PUBVET, Londrina, v. 7, n. 18, Ed. 241, Art. 1590, set. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.

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49.Imagem marcado/desmarcadoFOGACA, F. H. dos S.; ALVES, R. N.; AULVAULT, A. L.; BARBOSA, V. L.; BANDARRA, N.; POUSÃO, P.; MARQUES, A. Mercury in vitro bioaccessibility in seaweed (Ulva sp.): effects of cooking practices. In: SIMPÓSIO NACIONAL, 3., 2016, Lisboa. Promoção de uma alimentação saudável e segura. Lisboa: Instituto Nacional de Saúde Doutor Ricardo Jorge, 2016. SPASS 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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50.Imagem marcado/desmarcadoMELLO, F. V. de; CUNHA, S.; ALONSO, M. B.; FOGACA, F. H. dos S.; FERNANDES, J.; TORRES, J. P. M. Fármacos no pescado oriundo da Baía de Sepetiba, Rio de Janeiro, Brasil. In: ENCONTRO CIENTÍFICO DA RESERVA BIOLÓGICA ESTADUAL DE GUARATIBA, 1, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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51.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, N. de L.; TOWNSEND, C. R.; FOGACA, F. H. dos S.; MAGALHAES, J. A.; SANTOS, F. J. de S. Produtividade de forragem e morfogênese de Brachiaria brizantha cv. Marandu sob níveis de nitrogênio. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 13.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 14., 2015, Porto Alegre. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima.

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52.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, N. de L.; FOGACA, F. H. dos S.; MAGALHAES, J. A.; SANTOS, F. J. de S. Produtividade de forragem e morfogênese de Brachiaria ruziziensis sob níveis de nitrogênio Forage yield and morphogenesis of Brachiaria ruziziensis under nitrogen levels. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 25., 2015, Fortaleza. Dimensões tecnológicas e sociais da zootecnia: Anais... Fortaleza: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Roraima.

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53.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, N. de L.; OWNSEND, C. R.; FOGAÇA, F. H. dos S.; MAGALHÃES, J. A.; SANTOS, F. J. de S. Produtividade de forragem e morfogênese de Megathyrsus maximus cv. Mombaça sob níveis de desfolhação. PubVet, v.11, n.4, p.409-414, Abr., 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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54.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, N. de L.; TOWNSEND, C. R.; FOGACA, F. H. dos S.; MAGALHAES, J. A.; SANTOS, F. J. de S. Produtividade de forragem e morfogênese de Megathyrsus maximus cv. Mombaça sob níveis de desfolhação. PUBVET, v. 11, n. 4, p. 409-414, Abr. 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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55.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, N. L.; TOWNSEND, C. R.; FOGAÇA, F. H. dos S.; MAGALHÃES, J. A.; SEIXAS, F. J. dos S. Produtividade de forragem e morfosênese de Megathyrsus maximus cv. Mombaça sob níveis de desfolhação. PUBVET, V. 11 N. 4, P. 409-414, abril, 2017. p. 409-4014

Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.

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56.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, N. de L.; TOWNSEND, C. R.; FOGACA, F. H. dos S.; MAGALHAES, J. A.; SANTOS, F. J. de S. Rendimento de forragem e morfogênese de Brachiaria brizantha cv. Marandu sob diferentes períodos de descanso. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 13.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 14., 2015, Porto Alegre. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima.

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57.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, N. de L.; TOWNSEND, C. R.; FOGACA, F. H. dos S.; MAGALHAES, J. A.; SANTOS, F. J. de S. Rendimento de forragem e morfogênese de Brachiaria brizantha cv. Marandu sob níveis de desfolhação. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 13.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 14., 2015, Porto Alegre. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima.

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58.Imagem marcado/desmarcadoLEGAT, A. P.; LEGAT, J. F. A.; PEREIRA, A. M. L.; CASTRO, P. F. de; FOGAÇA, F. H. dos S. Programa de melhoramento genético para o desenvolvimento sustentável da carcinicultura brasileira no âmbito do Projeto Aquabrasil. Parnaíba: Embrapa Meio-Norte, 2009. 1 folder.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.

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59.Imagem marcado/desmarcadoFOGACA, F. H. dos S.; SANT'ANA, L. S.; LARA, J. A. F. de; MAIA, A. C. G.; CARNEIRO, D. J. Restructured products from tilapia industry byproducts: the effects of tapioca starch andwashing cycles. Food and Bioproducts Processing, v. 94, p. 482-488, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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60.Imagem marcado/desmarcadoFOGACA, F. H. dos S.; SANT'ANA L. S.; LARA, J. A. F.; MAI, A. C. G.; CARNEIRO, D. J. Restructured products from tilapia industry by products: the effects of tapioca starch and washing cycles. Food and Bioproducts Processing, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.

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Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  19/10/2015
Data da última atualização:  31/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  FOGACA, F. H. dos S.; SANT'ANA, L. S.; LARA, J. A. F. de; MAIA, A. C. G.; CARNEIRO, D. J.
Afiliação:  FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CPAMN; LÉA SILVIA SANT'ANA, CAUNESP; JORGE ANTONIO FERREIRA DE LARA, CPAP; ANA CECILIA GIACOMETTI MAIA; DALTON JOSÉ CARNEIRO, CAUNESP.
Título:  Restructured products from tilapia industry byproducts: the effects of tapioca starch andwashing cycles.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Food and Bioproducts Processing, v. 94, p. 482-488, 2015.
ISSN:  0960-3085
DOI:  10.1016/j.fbp.2014.07.003
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The tilapia fileting industry generates large amounts of nutritionally significant waste material, and the recovery ofthis material is important. The manufacture of restructured products from mechanically recovered fish meat (MRFM)obtained from tilapia fileting allows the use of proteins of high biological value that would otherwise be dischargedinto the environment. The objective of this study was to evaluate the effect of washing cycles (either one cycle or fivecycles) and of the addition of tapioca starch (20% vs. a no-starch control) on the characteristics of surimi obtainedfrom MRFM produced by the tilapia industry and destined for use in restructured products. To evaluate the qualityattributes of the product, the structure of a surimi protein matrix and its relationship to selected physicochemicalparameters and morphological characteristics was assessed. Both the number of washing cycles and the starchaddition were found to influence the moisture, protein and lipid content of the MRFM surimi. Higher whiteness wasfound after five washing cycles. Because the tapioca starch acted as a stabilizer, the fat globules were more stable andwell distributed, and an emulsion with better properties resulted. A homogeneous network of fat globules linked tothe protein matrix by a layer of tapioca starch was formed. Another advantage of this approach is that tapioca starchis gluten free. This property is important for specific groups in the population, e.g., celiac-intolerant consumer... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Lipid oxidation.
Thesagro:  Peixe; Tapioca; Tilapia.
Thesaurus NAL:  chemical composition; Fish meat; Lipid peroxidation; Surimi.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAP59376 - 1UPCSP - PPSP1809618096
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